Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 13:06

Στο "Κύπελλο Καστελόριζο 2015" ο Ν.Ο. Σύρου

Συμμετοχή του αγωνιστικού τμήματος Ιστιοπλοΐας Τριγώνου του Ν.Ο. Σύρου,στο "Κύπελλο Καστελόριζο 2015"

Με την Αντωνία Σακελλαρίου στην 3η θέση στα κορίτσια στην κατηγορία Laser 4.7

Σε έναν εξαιρετικά σημαντικό αγώνα, με αθλητικό και κοινωνικό άνεμο, και τη συμμετοχή πολλών αθλητών από την Ελλάδα και την Κύπρο έλαβε μέρος το αγωνιστικό τμήμα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Συγκεκριμένα το τμήμα των αθλητών μας συνοδευόμενο από τον προπονητή τους κ. Γιάννη Γρυπάρη, συμμετείχε στο “Κύπελλο Καστελόριζο 2015" - στον 1ο OPEN διεθνή αγώνα ιστιοπλοΐας "Ακριτικών Νησιών" για σκάφη κατηγορίας Optimist, Laser 4.7 και Bic Techno 293, που διοργανώθηκε με επιτυχία, στο ακριτικό νησί, από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τον Ο.Α.Π.Π.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Καστελόριζου και τους Ομίλους της περιοχής, Ν.Ο.Β.Β., Ν.Α.Ο.Β., Ν.Ο.Β. και Ν.Ο.Κ.Β. από την Δευτέρα 7 έως την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Συνολικά 900 άτομα επιβιβάστηκαν την Κυριακή 6/9, από το λιμάνι του Λαυρίου στο κρουαζιερόπλοιο Aegean Paradise με προορισμό τη νήσο Μεγίστη (βυζαντινό όνομα του νησιού).

Στην αποστολή ήταν παρούσες και εμψύχωναν τα παιδιά με τον καλό τους λόγο οι Ολυμπιονίκες Πηγή Δεβετζή και Ειρήνη Αινδηλή.

Επίσης ταξίδεψαν με το Aegean Paradise νοσηλευτές & γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, προσφέροντας επί 3ήμερο ιατρικές υπηρεσίες,στους κατοίκους του νησιού, συνοδεύοντας παράλληλα και τις αποστολές των αθλητών.

Την Δευτέρα 7/9 πρώτη μέρα των αγώνων,το μακρινό γραφικό λιμανάκι του Καστελόριζου γέμισε χαρούμενους ιστιοπλόους, μεταφέροντας αισιοδοξία και άρωμα ελλάδας στους λιγοστούς ακρίτες,για τους οποίους ήταν μέρα γιορτής.

Δυστυχώς όμως ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Η άπνοια καθήλωσε τα σκάφη στη στεριά δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς να περιπλανηθούν στο υπέροχα πλαισιωμένο σκηνικό από μια γραμμική σύνθεση καλοχτισμένων νοικοκυρόσπιτων ή να εξερευνήσουν το ασύγκριτης ομορφιάς ενάλιο σπήλαιο με τα γαλαζοπράσινα νερά και τους κατάλευκους σταλαγμίτες, γνωστό ως “Σπηλιά του Παραστά” ή “Γαλάζια Σπηλιά”.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, έγινε η τελετή έναρξης των αγώνων στο νησί, με τους μικρούς αθλητές να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο, με φόντο την τεράστια ελληνική σημαία που ταξίδεψε στο Καστελλόριζο από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Την δεύτερη μέρα, Τρίτη 8/9, φύσηξε λίγο αεράκι μετά το μεσημέρι και έτσι η κατηγορία σκαφών τύπου Optimist ολοκλήρωσε μια μόνο ιστιοδρομία και η κατηγορία τύπου Laser δυο ιστιοδρομίες, εφόσον λίγο αργότερα ο καιρός δυνάμωσε επικίνδυνα -αναγκάζοντας για λόγους ασφαλείας- την επιτροπή να διακόψει τους αγώνες.

Την τρίτη μέρα, Τετάρτη 9/9 και τελευταία ημέρα στο Καστελόριζο, επικράτησε και πάλι άπνοια και δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες κούρσες των αγώνων σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Έτσι το κύπελλο, τελικά, μπορούμε να πούμε ότι το κέρδισε ... το Καστελόριζο και όσοι είχαν την τύχη να συνοδεύσουν τις αποστολές.

Παρόλα αυτά οι αθλητές του Ομίλου μας έζησαν μια συγκλονιστική εμπειρία, αφού μπόρεσαν να αγωνιστούν σε δύσκολα νερά και να τερματίσουν μια ιστορική κούρσα, κατακτώντας εκτός από το κύπελλο της 3ης θέσης στα κορίτσια και μια θέση στην ιστορία του αθλήματος, αφού οι αγώνες έγιναν πάνω στην γραμμή χωρικών υδάτων Ελλάδας - Τουρκίας.

Συνολικά συμμετείχαν 70 αθλητές laser & 180 αθλητές optimist από κάθε μεριά της Ελλάδας & Κύπρου.

Τα αποτελέσματα των αθλητών-τριών του Ομίλου μας :

Σε αυτή την αποστολή η Αντωνία Σακελλαρίου κέρδισε την 3η θέση στα κορίτσια (κάτω των 18 ετών) στην κατηγορία Laser 4.7

Ο Γιάννης Σταμπουλίδης την 9η θέση στα αγόρια (κάτω των 18 ετών) στην κατηγορία Laser 4.7

Η Μόνικα Παραβάλου την 7η θέση στα κορίτσια (κάτω των 16 ετών) στην κατηγορία Laser 4.7

Ο Γιώργος Ρούσσος την 9η & ο Σταμάτης Γρυπάρης την 11η θέση στην κατηγορία αγόρια Optimist (2006-08)

Ο Πέτρος Μαραγκός την 23η θέση στην κατηγορία αγόρια Optimist (2004-05)

Ο Ερμής Μιχαηλίδης την 16η και ο Ορέστης Ζακό-Βαρελάς την 24η θέση στην κατηγορία αγόρια Optimist (2002-03)

Η Ειρηλένα Ανδρεαδάκη την 7η θέση στην κατηγορία κορίτσια Optimist (2004-05)

Η Δήμητρα Σακελλαρίου την 8η και η Ρούσσου Μαρία την 12η θέση στην κατηγορία κορίτσια Optimist (2002-03)

Το Δ.Σ. του Ομίλου μας συγχαίρει τα παιδιά & τους εύχεται καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η μεταφορά των σκαφών, όλων των αποστολών, από & προς το Καστελόριζο, καθώς επίσης και η μετάβαση & επιστροφή της αποστολής μας προς και από τον Πειραιά, έγινε δωρεάν με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Blue Star Ferries.

Ως Δ.Σ. του Ομίλου, ευχαριστούμε, άλλη μια φορά, την εταιρεία που είναι δίπλα μας,ανταποκρίνεται πάντα άμεσα & θετικά στα αιτήματά μας & στηρίζει τον Όμιλό μας & τον αθλητισμό !

Θέλουμε να συγχαρούμε επίσης όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους & την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία αυτού του αγώνα και ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την 4μελή επιτροπή & τον κ. Ισίδωρο Δαρζέντα που επιφορτίσθηκε με το έργο της παραλαβής & προώθησης όλων των τρέϊλερ στο Καστελόριζο μέσω Ρόδου καθώς και την επιστροφή τους στη Σύρο, επίσης την κ. Όλγα Πρίφτη για την προθυμία & την διάθεση εξυπηρέτησης των συμμετεχόντων.

Ο ΝΟΣ καλεί τα παιδιά της Σύρου, αλλά και τους γονείς τους, να δοκιμάσουν την εμπειρία και την ενασχόληση με τον Ναυταθλητισμό και την ιστιοπλοία που μόνο θετικές επιρροές μπορεί να τους προσφέρει!

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα προπονήσεων, αλλά και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τον έφορο ιστιοπλοίας κ. Τάσο Μιχαηλίδη τηλ. 6944315262 ή 22810 87388 ώρες καταστημάτων ή E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   ή με τον προπονητή του τμήματος κ. Γιάννη Γρυπάρη 6942456500

Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου εργάσιμες ημέρες από 11:00- 14:00 στο τηλέφωνο :2281088666 ή στο E-mail : contact@nosyrou.gr

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares