Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 17:12

SYRATHLON 2019: Με την... εγγύηση του Ν.Ο. Σύρου

Με την εμπειρία των 126 χρόνων ζωής (έτος ίδρυσης 1893), ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου αποτελεί όχι μόνο έναν απο τους συνδιοργανωτές του SYRATHLON 2019, αλλά και έναν από τους... εγγυητές για ασφάλεια, οργάνωση και ποιότητα στο τρίαθλο της Σύρου το τριήμερο 28-30 Ιουνίου.

Στην τρίτη θητεία του στον προεδρικό θώκο του Ν.Ο. Σύρου, ο Γιώργος Φίλιος, απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε ένα τριαθλητικό γεγονός που έχουν αγκαλιάσει πρώτα απ΄ όλα οι ίδιοι οι Συριανοί και οι Συριανές.

«Οι αγώνες που διοργανώνουμε εμείς είναι πάντα επίσημοι, οργανωμένοι, ποιοτικοί, αφού τηρούμε τις προδιαγραφές των εθνικών και διεθνών Ομοσπονδιών. Κρατάμε χαμηλό κόστος, προσφέρουμε δωρεάν συμμετοχή σε ανέργους, ΑμεΑ, φοιτητές και αθλητές της ηλικιακής κατηγορίας 60+. Ο κοινωνικός χαρακτήρας είναι συνυφασμένος με τον συλλογικό αθλητισμό και φροντίζουμε να μην αποκλίνουμε από τις αρχές μας. Οι παροχές μας είναι πάντα υψηλών προδιαγραφών, κάτι που μπορεί να το εξακριβώσει κανείς και στο SYROS AQUATHLON, που περιλαμβάνει τρέξιμο και κολύμπι και διοργανώνουμε κάθε χρόνο το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της ΕΟΜΟΠ και της ΚΟΕ. Στο πλευρό μας έχουμε πάντα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Σύρου Ερμούπολης και τους χορηγούς μας. Οι επιχειρηματίες της Σύρου είναι πάντα κοντά στον Ν.Ο. Σύρου,» τονίζει ο πρόεδρος του ΝΟ Σύρος, Γιώργος Φίλιος.

Οι εργασίες για να είναι όλα στην εντέλεια, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, όταν θα «ανοίγει η αυλαία» του SYRATHLON 2019 συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς στην Ερμούπολη και σε όλο το νησί της Σύρου. «Ο Ν.Ο. Σύρου προσφέρει τις εγκαταστάσεις του για γραφεία της διοργάνωσης, καθώς και ένα κτήριο με αποθήκες για να φυλάσσονται τα ποδήλατα των συμμετεχόντων. Μέσα στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Σύρου θα πραγματοποιούνται και οι εγγραφές. Παρέχουμε πιστοποιημένους κριτές θαλάσσης, αλλά και τα φουσκωτά σκάφη που θα χρησιμοποιούν οι ναυαγοσώστες (LIFEGUARD HELLAS),» εξηγεί ο Γιώργος Φίλιος και προσθέτει:

«Ο Όμιλός μας αναπτύσσει εδώ και τέσσερα χρόνια το τρίαθλο στη Σύρο, που είναι ένα από τα εννέα συνολικά αθλήματα που καλλιεργούμε. Οι Συριανοί και οι Συριανές έχουν αγκαλιάσει το τρίαθλο. Προπονούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στο τρέξιμο, την ποδηλασία και το κολύμπι. Αυτή είναι και η επιτυχία μας γιατί αν δεν είχαμε συμμετοχές Συριανών, κατά την άποψή μου αυτό θα ήταν αποτυχία. Υπάρχουν οι δικοί μας τριαθλητές, ο Σύλλογος "Δρομείς Σύρου» που έχει αναπτύξει το τρέξιμο στο νησί και συμμετέχει με δεκάδες δικούς τους αθλητές και στηρίζουν το SYRATHLON. Θα μπορούσαν ακόμη και μόνοι τους οι Συριανοί αθλητές να το στηρίξουν!

Τον Ιούνιο τρεις τριαθλητές του Ν.Ο. Σύρου, ο Αχιλλέας Τσιριγής, ο Χρήστος Γεωργοκίτσιος και ο γιος μου ο Κωνσταντίνος Φίλιος, θα συμμετάσχουν σε αγώνα στον Λονδίνο.

Και να σκεφτείτε πως η ενασχόληση με το τρίαθλο στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση μόνο τα τελευταία χρόνια. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βασίζεται σε ομίλους με αθλητές, οι οποίοι θα αποτελέσουν μέλη μιας Ομοσπονδίας. Στη Σύρο, λοιπόν αν μία εταιρεία που αναλαμβάνει ένα τριαθλητικό event αποφασίσει να φύγει, το τρίαθλο δεν θα "πεθάνει" γιατί υπάρχουν οι ντόπιοι αθλητές.».

Οι κάτοικοι της Σύρου που δεν θα αγωνιστούν στο μεγάλο γεγονός του τελευταίου σαββατοκύριακου του Ιουνίου θα δίνουν παλμό στους πρωταγωνιστές, όπως υπογραμμίζει ο Γιώργος Φίλιος. «Χρειάζονται θεατές για να έχει μέλλον ένα άθλημα και στη Σύρο θα δείτε πως θα βρίσκονται όλοι είτε στην παραλία, είτε στο δρόμο για να εμψυχώνουν τους τριαθλητές και τις τριαθλήτριες. Οι Συριανοί δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη στα αθλήματα που περιλαμβάνουν κολύμβηση και το τρίαθλο είναι ένα από αυτά. Ένα σαββατοκύριακο πριν το SYRATHLON 2019, στις 23 Ιουνίου διοργανώνουμε τον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης "Υδάτινος Δρόμος για το Φάρο", καθώς η Σύρος έχει τον πιο μεγάλο και παλαιό φάρο που υπάρχει στην Ελλάδα. Φέτος, αναβιώνουμε τη Ναυτική Εβδομάδα, με συμμετοχή του πολεμικού ναυτικού και πολλές... εκπλήξεις. Μας βοηθά οικονομικά και το Ναυπηγείου Νεωρίου που ξανάνοιξε φέτος και απασχολεί πάρα πολλούς Συριανούς».

Ο πρόεδρος του Ν.Ο. Σύρου, Γιώργος Φίλιος, καταλήγει: «Τα αθλητικά δρώμενα βοηθούν πάρα πολύ το νησί μας. Έχουν γίνει μεγάλες διοργανώσεις και στο πρόσφατο παρελθόν και παλαιότερα στη Σύρο. Και όχι μόνο από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, αλλά και από άλλους αθλητικούς συλλόγους. Ο Ν.Ο. Σύρου έχει 15 διοργανώσεις, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος. Τους καλοκαιρινούς μήνες απασχολούμε 300 παιδιά. Τώρα που χάρη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δημοπρατήθηκε ήδη το στάδιο στίβου (Πευκάκια), οι αθλητές μας θα μπορούν να προπονούνται με ασφάλεια στο τρέξιμο. Η πισίνα της Σύρου λειτουργεί μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του υψηλού κόστους για θέρμανση το χειμώνα. Κάνουμε μελέτες για ενεργειακή αναβάθμιση μήπως καταφέρουμε και το ξανανοίξουμε. Έχουμε ομάδα υδατοσφαίρισης στη Β΄ εθνική και οι αθλητές μας υποχρεώνονται να προπονούνται στην Αθήνα. Η λειτουργία της πισίνας δώδεκα μήνες το χρόνο θα έδινε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο τρίαθλο».

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου έχει ανακηρυχθεί επίσημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως ένας από τους μόλις 24 πιστοποιημένος φορείς αθλητικού τουρισμού. Αναπτύσσει τα αθλήματα των τριάθλου, κάνοε καγιάκ, κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, ιστιοπλοΐας τριγώνου και ανοικτής θαλάσσης, υποβρύχιας σκοποβολής, αθλητικής υποβρύχιας αλιείας, σκοποβολής πισίνας, ιστιοσανίδας UP, ενώ λειτουργεί σχολές ναυαγοσωστών και τμήμα δυτών.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares