Δελτίο τύπου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας της Πάρου

Σημαντικό γεγονός για τη ναυταθλητική κοινότητα, αλλά και για την προώθηση του αθλητισμού στη χώρα μας αποτελεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019 Ιστιοσανίδας Slalom Ανδρών και Γυναικών το οποίο θα λάβει χώρα  στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ParosKiteClubστην Πούντα της Πάρου από 8 έως και 13 Ιουλίου 2019.

To πρωτάθλημα είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία της κλάσης (International Funboard Class Association) που υπάγεται στην IWA (International Windsurfing Association) και ως εκ τούτου στην Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (World Sailing).

Συνδιοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Slalom, τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου και τον Δήμο Πάρου ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επίσημος Μεγάλος Χορηγό ς είναι η DOLE.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής 74 αθλητές και αθλήτριες από 14 χώρες (Aruba, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Εσθονία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Λεττονία, Λιθουανία, Ολλανδία (με αθλητές και από την Aruba της Καραϊβικής), Νορβηγία, Τουρκία και Ελλάδα)

Η Τελετή Έναρξης του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί  στην Κεντρική Πλατεία της Πάρου το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου, ενώ  η τελετή Λήξης θα γίνει στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Paros Kite Club στην Πούντα, όπου θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων στους νικητές. Στόχος των διοργανωτών των δύο εκδηλώσεων είναι να φέρουν κοντά τις συμμετέχουσες χώρες αλλά και να προσελκύσουν τους  κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού!!!

Η κατηγορία Slalom, αν και όχι Ολυμπιακή κλάση, είναι η δημοφιλέστερη  αγωνιστική κλάση του Windsurf. Στα εθνικά, Ηπειρωτικά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα μετέχουν με φανατισμό τόσο ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες αθλητές.

Φιλοδοξία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ είναι να βάλει ξανά στον χάρτη των μεγάλων διεθνών αγώνων ιστιοσανίδας τόσο την Πάρο, όσο και άλλα νησιά και μέρη της Ελληνικής παράλιας χώρας που παρέχουν ευνοϊκές συνθήκες ανέμου γι’ αυτό το συναρπαστικό ναυταθλητικό αγώνισμα.

Οι αγωνιστικές κατηγορίες είναι:

l  Γυναικών

l  Ανδρών

l  Ανδρών Masters

l  Ανδρών Grand Masters

l  Νέων Ανδρών κάτω των 21 (U21)

Περισσότερες πληροφορίες από την Γραμματεία του αγώνα:

Μιχάλης Κόρακας,  τηλ 698 890 0807

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Στις 16 Ιουνίου η συνέλευση της ΕΠΟ, τα σενάρια του υποβιβασμού από τη Γ΄Εθνική

Στην σημερινή (25/5) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που...

Πανναξιακός: Το πλάνο στήριξης από του Ναξιώτες της Αθήνας [vid]

Το σχέδιο του Πανναξιακού για να απευθυνθεί στους Ναξιώτες που...

Φωτοστιγμές από την γενική συνέλευση του Πανναξιακού

Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ από την γενική συνέλευση του Πανναξιακού...

Γενική συνέλευση με θέμα τη συνένωση στον Πανθηραϊκό

Σε Γενική συνέλευση με θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό...

Νέο ξεκίνημα στην ακαδημία του Πανναξιακού [vid]

Κάτω από ένα συγκεκριμένο πλάνο αναμένεται να πορευθεί η ακαδημία...

Προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τον Πανναξιακό ο γιατρός, Β. Ραπτάκης

Στον Πανναξιακό προ ημερών ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Κάρλοβιτς...

Κυριακή 7/6 οι εκλογές στον Πανναξιακό

Την Κυριακή 7 Ιουνίου αναμένεται να λάβουν οι εκλογές στον...

Πανναξιακός: Και οι παλαίμαχοι σύμμαχοι στην προσπάθεια

Στον Πανναξιακό η Γενική Συνέλευση αυτή τη στιγμή που μιλάμε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Φωτοστιγμές από την γενική συνέλευση του Πανναξιακού

Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ από την γενική συνέλευση του Πανναξιακού Α.Ο.

Γενική συνέλευση με θέμα τη συνένωση στον Πανθηραϊκό

Σε Γενική συνέλευση με θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και φυσικά την συμμετοχή της ομάδας στο πλάνο της συνένωσης...