Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 17:54

Ο Ν.Ο. Σύρου θα διοργανώσει δύο αγώνες τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου υπό την αιγίδα της Ελληνική Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, συνδιοργανώνει μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, στις 22-23 Οκτωβρίου 2022, τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης «ΦΑΡΟΣ ΔΙΔΥΜΗΣ 2022» για σκάφη με πιστοποιητικό ισοζυγισμού ORC Club, ORC Non-Spinnaker, ORC Double Handed.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Οκτωβρίου 2022 στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Σύρο.

Την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα από τις 27 έως 30 Οκτωβρίου 2022, ο Όμιλος της Σϋρου θα διοργανώσει τον αγώνα Open Πανελλήνιο Διασυλλογικό Ιστιοπλοϊκό Αγώνα “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022” για τις κατηγορίες σκαφών.

Για τους δύο αγώνες αυτούς η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στο Νεώσοικο του Ομίλου. Στο πάνελ κάθισε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Γιώργος Μαραγκός, ο έφορος της ιστιοπλοΐας τριγώνου κ. Τάκης Μιχαήλ, αλλά και ο έφορος ανοικτής Θάλασσας Γιώργος Ρηγούτσος. Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το παρών ο αρμόδιος αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Βρούτσης.
Αρχικά ο αντιπρόεδρος του ΝΟΣ Γιώργος Μαραγκός, αρχικά ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το παρών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους δύο αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τον Ν.Ο. Σύρου.

«Ο Ν.Ο. Σύρου είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει δύο ιστιοπλοϊκούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα. Ο πρώτος με την επωνυμία Φάρος Διδύμης 2022, είναι ένας αγώνας ανοικτής θάλασσας και θα γίνει στις 22 και στις 23 Οκτωβρίου. Αρκετά σκάφη έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα δώσουν το παρών. Από την πλευρά μας είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την συμμετοχή και επίσης, είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί γίνεται αγώνας ανοικτής θάλασσας μετά από αρκετά χρόνια στη Σύρο.

Ο δεύτερος αγώνας είναι μία καθιερωμένη εκδήλωση, OPEN που γίνεται στην Ποσειδωνία και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως και τις 30 Οκτωβρίου. Εδώ οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 100 και πιστεύουμε πως θα είναι περίπου 110 με 130 σκάφη. Οι Όμιλοι που συμμετέχουν σ’ αυτόν τον αγώνα είναι κυρίως από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης που μας στηρίζουν στις αθλητικές μας εκδηλώσεις. Επίσης ευχαριστούμε και το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο για την παραχώρηση χώρου για να δέσουν τα σκάφη που θα πάρουν μέρος στους αγώνες.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ρηγούτσος έφορος ανοικτής θαλάσσης αναφέρθηκε στον αγώνα, αλλά και όσα θα γίνουν. Επίσης, ο κ. Ρηγούτσος έκανε μία μικρή αναδρομή, καθώς για αρκετά χρόνια οι διοργανώσεις ανοικτής θαλάσσης είχαν αδρανήσει. «Μετά από πολύ δουλειά και αρκετή όρεξη αποφασίσαμε να διοργανώσουμε τον αγώνα ανοικτής θαλάσσης που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου» είχε μεταξύ άλλων ο κ. Ρηγούτσος.

Ο Τάκης Μιχαήλ έφορος ιστιοπλοϊος Τριγώνου είπε: «Από το 2015 κι έπειτα με μία μικρή διακοπή το 2020 οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Ο αγώνας του 2021 ήταν ο πολυπληθέστερος καθώς είχαν λάβει μέρος 105 αθλητές και μέχρι στιγμής φέτος έχουν φτάσει τους 107 και πιστεύουμε πως μπορούμε να φτάσουμε τις 110 συμμετοχές.

Οι όμιλοι που συμμετέχουν είναι ο Ν.Ο. Πάρου, Ν.Ο. Νάουσας της Αντιπάρου, της Σαντορίνης, της Κω, της Ρόδου και φυσικά ο Ν.Ο. Σύρου. Είναι μία καλή διοργάνωση και από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να στεφθούν με μεγάλη επιτυχία. Να ευχαριστήσω κι εγώ με την σειρά μου την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης που συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές, αλλά και όλους όσους μας έχουν σταθεί σ’ αυτήν την προσπάθεια».

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares