Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013 14:22

Ξεκινά ο 46ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Για 46η χρονιά διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου στην Άνδρο.

Εμπνευστής αυτού του αγώνας ήταν ο Γιάννης Γουλανδρής ο αποκαλούμενος και Big John.

Ο 1ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου έγινε το 1967  και συνεχίζεται έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές από σημαντικά ονόματα όπως του πρώην Βασιλιά Κωνσταντίου, του Ανδρεάδη, του Κωστόπουλου, του Έμπειρίκου, του Πολέμη, του Γουλανδρή, του Αγγελόπουλου, του Λυκιαρδόπουλου, του Πορφυράτου.

Κάθε χρονιά είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα της Άνδρου. Όχι μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά παράλληλα και με εκδηλώσεις που γίνονται στο νησί των εφοπλιστών. Για όλους τους Άνδριώτες, η θάλασσα ήταν πάντα η δύναμή τους, η ευημερία τους και πρωτίστως η έμπνευσή τους.

 

Το 2006 ήταν μια σημαντική χρονιά για τον αγώνα. Ξεκίνησε ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία του. Προσείλκυσε χορηγούς δίνοντάς τους την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από ένα ιδιαίτερα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Οργάνωσε, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της Άνδρου, εντυπωσιακές εκδηλώσεις και θερμή φιλοξενία για τους ιστιοπλόους, τους χορηγούς και τους δημοσιογράφους. Από τότε η πολύτιμη παρουσία των χορηγών έγινε θεσμός, δίνοντας στον αγώνα ξεχωριστή αίγλη. Οι χορηγοί που έχουν τιμήσει με την βοήθειά τους το Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου είναι: COSMOTE, WIND, ALPHA BANK, HSBC, BUREAU VERITAS, ELETSON CORPORATION, VARDAS, GOLDEN DESTINY, CASS TECHNAVA, STATUS, DORIC, SETEL, ABS & BESIKTAS. Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Χορηγοί επικοινωνίας, από το νέο ξεκίνημα, το 2006, οι NOVA, ΕΡΤ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΝΕΤ 105,8 και CONTRA.GR, οι οποίοι τιμούν σταθερά με την χορηγία τους το Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου.

 

Ο Ναυτικού Ομίλου Άνδρου ιδρύθηκε το 1955 με την αρωγή πολλών ναυτικών οικογενειών της Άνδρου όπως  Γουλανδρή, Εμπειρίκου, Πολέμη, Τρικόγλου, Βογιαζίδη, Καμπάνη, άλλων και την τότε νεολαία της Άνδρου, η οποία είχε ζήλο για τον ναυταθλητισμό και με παραδοσιακές βάρκες ασχολείτο με κωπηλασία και ιστιοπλοΐα, ζήτησε από τον τότε Δήμαρχο, αείμνηστο Μιχαήλ Σ. Πολέμη και τις εύπορες οικογένειες της Άνδρου όπως ενεργήσουν και να συνδράμουν για την σύσταση ενός Ναυτικού Ομίλου.

 

Δείτε εδώ την προκήρυξη του 46ου διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Άνδρου

 

 

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares