Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 13:20

Οι ποδηλάτες της Σύρου ( πρώτη συνάντηση)...

PODILATES_SYROY

Σε μια προσπάθεια νέας αναγνώρισης και προώθησης της παλιάς παιδικής μας αγάπης, του ποδηλάτου, ως εναλλακτικό μέσον μετακίνησης στην πόλη μας αλλά και ως νέα αντίληψη της καθημερινότητας μας, οργανώσαμε στη Σύρο στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 (Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο ) την πρώτη συνάντηση ερασιτεχνών ποδηλάτων.

OMADA_PODILATISTON_SIROY_SIMAΞεκινήσαμε με πειραματική διάθεση αλλά τώρα πια ανακαλύπτουμε, ποδηλατώντας καιρού επιτρέποντος κάθε Κυριακή, διαδρομές , περιπέτειες, αλλά και τις ανεξερεύνητες ομορφιές του νησιού μας. Σε μια περίοδο από καιρό τώρα, ραγδαίας αύξησης των αυτοκινήτων στους ελληνικούς δρόμους που προκαλεί αφόρητη κίνηση στις πόλεις, καθημερινό άγχος, εκνευρισμό και απελπισία για μια θέση parking, καθώς και την υποκουλτούρα της ατομικής ευκολίας, εμείς μοιραζόμαστε με δύο ρόδες, χωρίς να θορυβούμε, τον ιδρώτα και τη βαριά ανάσα της ανηφόρας, το ελαφρύ πέταγμα της κατηφόρας, και την ικανοποίηση της προσπάθειάς μας, εξασφαλίζοντας υγεία, ηρεμία, οικολογία, οικονομία, άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα. Το να ζεις την κάθε πεταλιά σου και να χώνεσαι οπουδήποτε είναι μια απίστευτη έκρηξη αδρεναλίνης και ψυχικής εκτόνωσης.

Τι προτείνουμε

Έπειτα από μια προσπάθεια υποστήριξης συλλογής υπογραφών ηλεκτρονικής και γραπτής μορφής από φίλους και γνωστούς στα πλαίσια υποβολής προτάσεων και για ένταξη στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης προτείνουμε:

Τη δημιουργία ποδηλατόδρομων από την μαρίνα σκαφών αναψυχής στα Λαζαρέτα έως και τον Άγιο Νικόλαο ( με δυνατότητες επέκτασης σε άλλες περιοχές ) καθώς και χώρους (μπάρες ) στάθμευσης σε σημεία κλειδιά της πόλης, όπως αφετηρίες λεωφορείων , ιστορικό κέντρο της πόλης, αθλητικές εγκαταστάσεις και σε πολυσύχναστα μέρη π.χ. αγορά, πλατειά Μιαούλη κ.λπ.

Η πρότασή μας διεκδικεί το αυτονόητο.

Το δικαίωμά όλων στην ποιότητα ζωής, στην υγεία, στην ελευθερία, στην ασφαλή μετακίνηση, και στην καθαρή ατμόσφαιρα. Είναι μια κοινή ανάγκη να βγούμε όλοι μαζί, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και να επικοινωνήσουμε, χωρίς τα καπέλα χορηγών, συλλόγων και όποιων άλλων προσπαθούν να χειραγωγήσουν μια “έτοιμη μάζα” για τους δικούς τους λόγους! Πάνω από όλα προτείνουμε μια εναλλακτική άποψη πάνω στην καθημερινότητά μας, χωρίς όμως να προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν, αλλά απλά να συνυπάρχουμε με δίκαιο και ανθρώπινο τρόπο.

Κατηγορία ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares