Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 09:09

Να γίνει η Σαντορίνη το πρώτο "πράσινο" νησί στο Αιγαίο;

Η Σαντορίνη μπορεί  να γίνει το πρώτο νησί στην Ελλάδα που θα υιοθετήσει την ιδέα της μετακίνησης με τα   «πράσινα» ηλεκτρικά ποδήλατα.

Στα πλαίσια της  παγκόσμιας αλλαγής που έρχεται  στους ανθρώπους  για μια  οικολογική μετακίνηση , το νησί της Σαντορίνης είναι το κατάλληλο να προσφέρει στους επισκέπτες  της αλλά και στους κατοίκους του νησιού μια εναλλακτική- οικονομική  μετακίνηση με ηλεκτρικό ποδήλατο.

Ο επισκέπτης που θα μετακινείται στα αξιοθέατα του νησιού με το ηλεκτρικό του ποδήλατο θα μπορεί να θαυμάζει περισσότερο από κάθε άλλο τρόπο μετακίνησης ( αυτοκίνητο – μηχανάκι) τις ομορφιές της Σαντορίνης.

Η μικρής κλίμακας έκταση του νησιού δίνει το πλεονέκτημα στον επισκέπτη να γίνει συμμέτοχος στην μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων -του θορύβου- και των πολλών ατυχημάτων που προκαλούν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.Syros raouzaios

Οι επισκέπτες θα μπορούσαν να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο χωρίς να δημιουργήσουν την αίσθηση της πολυκοσμίας.    

Η ατμοσφαιρική ρύπανση θα μηδενιζόταν και το νησί θα μετατρέπονταν σε ανοικτό χώρο για ήπια φυσική άσκηση.


Το πρόβλημα με το κλασικό ποδήλατο είναι ότι  δεν μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν ,για να διανύσουν μεγάλες ή δύσκολες αποστάσεις, λόγω ηλικίας ή κακής φυσικής κατάστασης.

Τη λύση έρχεται να δώσει το ηλεκτρικό ποδήλατο, που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά και σε λίγο  αναμένεται να σαρώσει τους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο μοιάζει με τα συμβατικά, η διαφορά ωστόσο έγκειται στο ότι διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου με αυτονομία έως και 100 χιλιόμετρα.


Ο κινητήρας δεν αντικαθιστά τη δύναμη του πεντάλ, απλά την αυξάνει, ξεκουράζοντας τον αναβάτη στις μακρινές και δύσκολες διαδρομές.


Αυτό σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν προορίζονται για «τεμπέληδες», που βαριούνται να κάνουν πεντάλ.

Στην πραγματικότητα, η άσκηση σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι σταθερή και  συνεχής, με τη διαφορά ότι η καρδιά κουράζεται λιγότερο στις ανηφόρες.

Όπως επισημαίνουν οι κατασκευαστές ηλεκτρικών ποδηλάτων, στην πλειοψηφία τους οι αγοραστές εκτός από τους νέους, είναι άνθρωποι άνω των 50 ετών που έχουν χάσει τη φόρμα τους, όμως λατρεύουν το ποδήλατο σαν τα μικρά παιδιά!

Ας ελπίσουμε ότι ο Δήμος Θήρας γρήγορα θα  καταλάβει τις παγκόσμιες αλλαγές που έρχονται λόγω του ηλεκτρικού ποδηλάτου και θα κάνει την Σαντορίνη το πρώτο «πράσινο νησί» στην Ελλάδα.

 Έτσι θα  προωθήσει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους του  στο ποδήλατο, μια από τις καλύτερες λύσεις για οικολογική αλλά και οικονομική μετακίνηση.

Θα θέλαμε να συμμετέχετε στην ψηφοφορία στην σελίδας του Ποδηλατικού ομίλου Θήρας..........

8ira podilatos omilos 1

 

Κατηγορία ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

LIFT.TEK

Ovo iatrika 350

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2021 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares