Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 16:06

Ποδηλατοβόλτα Πύργος - Φάρος Ακρωτηρίου

Ο Αθλητικός ποδηλατικός όμιλος Σαντορίνης (Α.Π.Ο.Σ) , καλεί όλα τα μέλη του και τους ποδηλάτες της Σαντορίνης την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 και ώρα 12,00μμ μπροστά από την αυλή του οινοποιείου Santo Wines στον Πύργο, για μια ακόμη ποδηλατάδα από τον Πύργο στον Φάρο του Ακρωτηρίου. Μην ξεχνάμε το κράνος και το παγούρι με το νερό, και φυσικά την φωτογραφική σας μηχανή!
Θα ξεκινήσουμε από το οινοποιείο και αφού ποδηλατήσουμε την κατηφόρα προς το Εμπορείο θα περάσουμε μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό του Μεγαλοχωρίου, για να απολαύσουμε τις ομορφιές του χωριού και αφού βγούμε ξανά στον κεντρικό δρόμο θα στρίψουμε για το Ακρωτήρι, πριν τον οικισμό θα πάμε δεξιά προς την περιοχή του Φάρου, θαυμάζοντας την καλντέρα από τα Νότια! 
 Ο φάρος, είναι ένας από τους καλύτερους του ελληνικού δικτύου. Βρίσκεται σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τα Φηρά σε υψόμετρο 58 μέτρων 
Ο φάρος κτίσθηκε το 1892, κατά την διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας στο νησί, από την Γαλλική εταιρεία La Société Collas et Michel. Αρχικά δούλευε με πετρέλαιο και η ακτινοβολία του ήταν 23 ναυτικά μίλια. Ανακαινίστηκε το 1925. Η λειτουργία του διακόπηκε κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και άρχισε να ξαναλειτουργεί το 1945. Κατά την περίοδο αυτή εξέπεμπε μία λάμψη κάθε 30 δευτερόλεπτα, η οποία ήταν ορατή μέχρι και 25 ναυτικά μίλια, ενώ λειτουργούσε με προσωπικό τεσσάρων αντρών. To 1983 ηλεκτροδοτήθηκε, ενώ το 1988 έγινε πλήρως αυτοματοποιημένος και έκτοτε συνεχίζει να αποδίδει τη μέγιστη φωτοβολία. Σήμερα έχει ακτινοβολία 24 ναυτικά μίλια.
Στα νότια του φάρου βρίσκεται καλό αγκυροβόλιο καταφυγής για βόρειους ανέμους, το οποίο οι ντόπιοι το αποκαλούν Λιμνιονάρι (Ακρωτηριανοί) ή Λιμανάρι (Εμπορειανοί).
Κατηγορία ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares