Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 13:30

Θα κατακτήσει τα ταπι [vid]

Μεγάλη διάκριση για την δεκάχρονη Φιλωτίτισα Γεωργία Κρασσά – Καλή δουλειά από την Αθλοπαιδεία Νάξου – Τι λέει η μικρή; - Συγχαρητήρια από τον δάσκαλο – Δίπλα της οι γονείς . Μεγάλη διάκριση για την δεκάχρονη Φιλωτίτισα Γεωργία Κρασσά – Καλή δουλειά από την Αθλοπαιδεία Νάξου – Τι λέει η μικρή; - Συγχαρητήρια από τον δάσκαλο – Δίπλα της οι γονείς .

Οι αθλητικές διακρίσεις στη Νάξο δεν έρχονται μόνο από τα λεγόμενα διαδεδομένα αθλήματα. Το 2006 ιδρύθηκε ο ΑΣ Αθλοπαιδεία Νάξου και καλλιεργεί το άθλημα του Τάε Κβον Ντο. Πρόσφατα ο Σύλλογος που προπονεί ο Γιάννης Ζευγώλης γνώρισε μία μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση της 2ης θέσης από την Γεωργία Κρασσά στο μεγαλύτερο Πανελλήνιο μίτινγκ για αθλητές ηλικίας 10 ετών, που έγινε για πρώτη φορά φέτος στο "Σπίτι του Τάε Κβον Ντο " στο Φάληρο, μεταξύ 14 -16 Φεβρουάριου.

CIMG0202Συμμετοχή

Ο ΑΣ Αθλοπαιδεία Νάξου, παρά τις δύσκολες εποχές και τα τεράστια έξοδα πήρε μέρος στους αγώνες, όπου θα πρέπει να σημειωθεί ότι έλαβαν μέρος 1450 αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα. Οι τέσσερις αθλητές, που έλαβαν μέρος ήταν οι Γιώργος Βαλέρης και Γιώργος Σουλιώτης -2003- στην κατηγορία 33-37 kg και Ρένος Κασεμή και Γεωργία Κρασσά -2003- στην κατηγορία 41-45 kg. Εκτός της Κρασσά που τα πήγε περίφημα οι αθλητές του Συλλόγου είχαν πολύ θετική παρουσία στους αγώνες και ήδη γίνετε σχεδιασμός για την συμμετοχή της Αθλοπαιδιάς σε διασυλλογικά πρωταθλήματα και το Πανελλήνιο που θα γίνει τον Μάιο στην Αθήνα.

CIMG0218Στις λεπτομέρειες

Ευγένεια, ακεραιότητα, επιμονή, αυτοέλεγχος και ακατάβλητο πνεύμα. Αυτές είναι η αρχές του Τάε Κβον Ντο, όπως έχει γράψει στο μακρινό παρελθόν ο ιδρυτής του Αθλήματος Choi Hong Hi. Φαίνεται ότι τα συστατικά αυτά τα διαθέτει η μικρή Φιλωτίτισα αθλήτρια του ΑΣ Αθλοπαιδεία Νάξου Γεωργία Κρασσά, οι οποία στο 1ο φεστιβάλ TKD, έφτασε μία ανάσα από την πρωτιά, καθώς κατέλαβε την 2η θέση, αφού στον τελικό έχασε στις λεπτομέρειες από αθλήτρια των Λιοσίων που είχε μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία.

CIMG0222Αγχώθηκα

Τι λέει όμως ένα 10χρονο κοριτσάκι, που κατά τα άλλα διαθέτει άρτιο χαρακτήρα, το οποίο από τη Νάξο των ελλιπέστατων εγκαταστάσεων βρίσκεται ξαφνικά σε ένα στάδιο με 5 ταπί –αγωνιστικοί χώροι- όπου για πρώτη φορά χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς Θώρακες και μετά από δύο προκρίσεις (5-2, 6-5) πήρε μέρος σε έναν τελικό, πως ένιωσε; «Μου άρεσε όλο αυτό το περιβάλλον… μου αρέσει γενικότερα το Τάε Κβον Ντο και οι πολεμικές τέχνες. Εντάξει στον τελικό αγχώθηκα λίγο γιατί ήταν πρώτη φορά για μένα. Γενικά όμως μου άρεσε και θέλω να πάρω ξανά μέρος σε τέτοιους αγώνες». Να σημειωθεί ότι η Γεωργία Κρασσά μέχρι τώρα είχε λάβει μέρος μόνο σε διασυλλογικά των Κυκλάδων που γίνονται μεταξύ των νησιών και σίγουρα το επίπεδο είναι πολύ χαμηλότερο.

CIMG0243Προπονήσεις

Πάθος για το άθλημα λέγετε αυτό; η Γεωργία έχει ξεκινήσει την σχέση της με το TKD από τα τέσσερα της χρόνια! «όταν τύχαινε κάτι και δεν μπορούσε να πάει στο μάθημα έκλεγε» μας λέει η μητέρα της Μαρία Παλιούρα, που βρίσκετε σε κάθε βήμα δίπλα της και θέλοντας ή μη έχει μάθει τα του αθλήματος. Η μικρή Γεωργία φαίνεται ότι ήδη έχει αποφασίσει το μέλλον της σχετικά με το άθλημα που την έχει συνεπάρει για τα καλά «Θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με το TKD είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Όταν είμαι στην σχολή δεν θέλω να φύγω (κάθεται και μετά το μάθημα της συμπληρώνει η Μαμά). Πολλές φορές κάθομαι στον υπολογιστεί και παρακολουθώ αγώνες στο you tube. Εκεί βλέπω τεχνικές και πως αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο».

CIMG0203Δύσκολα

Είπαμε οι συνθήκες είναι δύσκολες. Ο Γιάννης Ζευγώλης κάνει τεράστιο αγώνα για να τα βγάλει πέρα. Μάλιστα ο "Δάσκαλος" εκτός της σχολή που διατηρεί στην χώρα της Νάξου λειτουργεί και μία στο Φιλώτι προκειμένου να προπονούνται τα παιδιά της ορεινής Νάξου. Στην περίπτωση της Γεωργίας πήρε μέρος στα έξοδα, καθώς για να πάρει η αθλήτρια του περισσότερο χρόνο προπονήσεων πλήρωνε ταξί επί 10 ημέρες για να την μεταφέρει από το Φιλώτι, όπου διαμένει, στη Χώρα που είναι η σχολή. Ο ίδιος λέει ότι η επιτυχία της Γεωργίας Κρασσά θα πρέπει να ακολουθηθεί από όλους του μαθητές του « Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε σε μια τέτοια εκδήλωση. Η επιτυχία της Κρασσά θα πρέπει να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα παιδιά που ασχολούνται η που θα θελήσουν να ασχοληθούν μελλοντικά με το TKD. Η Γεωργία απέδειξε ότι όταν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις μπορείς να φέρεις τα αποτελέσματα που ονειρεύεσαι και να συναγωνιστείς παιδιά με περισσότερες εμπειρίες και καλύτερες συνθήκες για προπόνηση. Τα αγόρια το παλέψανε όσο μπορούσαν, κάποιοι σταθήκανε και λίγο άτυχοι , καθώς έχασαν τα παιχνίδια στον "ξαφνικό θάνατο" (έξτρα λεπτό), θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο αλλά είμαι σίγουρος ότι το μέλλον τους ανήκει».

Ευχαριστούμε

Το Δ.Σ. του ΑΣ Αθλοπαιδείας Νάξου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Δ.Σ ευχαριστεί τον προπονητή Γ. Ζευγώλη που συνόδευσε τα παιδιά και τα έχει προετοιμάσει όλα αυτά τα χρόνια ώστε να είναι έτοιμα να παίρνουν μέρος σε τέτοιους είδους αγώνες και μάλιστα να διακρίνονται ανάμεσα σε 1450 παιδιά που συμμετείχαν στο εν λόγω τουρνουά. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στους αθλητές μας και πάντα επιτυχίες».

Ταλέντο

Όμως το ταλέντο της Γεωργίας Κρασσά δεν σταματά μόνο στις πολεμικές τέχνες, καθώς πάρα πολύ καλή μαθήτρια και αποτελεί μέλος του τμήματος στίβου του ΑΜΣ Φιλωτίου, όπου και πάλι κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της έλλειψης χώρων προπονείται συστηματικά, τρέχοντας κυρίως σε μεγάλες αποστάσεις. Η Φιλωτίτισα αθλήτρια μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι στα "Δήλεια 2013" που είχαν γίνει στη Μύκονο, είχε καταλάβει την 2η θέση στα 1.000 μέτρα Μίνι.

Δίπλα της

Πάντως αγόρι δεν έχει δείρει, όπως μας διαβεβαίωσε η ίδια γελώντας. Φυσικά και δεν θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει την τέχνη της για να βιαιοπραγήσει εναντίον κάποιου, αφού οι πολεμικές τέχνες διδάσκονται για αυτοάμυνα και σε καμία περίπτωση για κανέναν άλλον σκοπό. Ο Πατέρας Μανόλης Κρασσάς σίγουρα είναι υπερήφανος για την κόρη του, αλλά και τον γιο του, που και αυτός ανήκει στα φυτώρια της Αθλοπαιδείας. Όσο για την Μαμά Μαρία Παλιούρα; Αυτή όπως γράψαμε και παραπάνω είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της Γεωργίας και του Γιάννη. Πως βιώνουν όμως οι γονείς της το πάθος της Μαρίας με το TKD; «Είμαστε υποχρεωμένοι να την στηρίζουμε. Είναι κάτι που το θέλει τόσο πολύ, πώς να μην είμαστε δίπλα της; Όσο και αν τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας εμείς προσπαθούμε να την βοηθάμε για να κάνει αυτό που αγαπά. Φυσικά αν υπήρχε δυνατότητα θα μπορούσε να κάνει περισσότερες προπονήσεις… αλλά αυτό δεν γίνετε προς το παρόν. Βλέπουμε ότι το παιδί μας έχει κλήση προς το TKD και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares