Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 23:03

Ο πιο σημαντικός αγώνας της ζωής μου

Ο Ανδρέας Σαραλιώτης έχει δώσει 100δες αγώνες kick boxing στην καριέρα του, αλλά αυτός που έδωσε στις 29/3/2014 ίσως ήταν ο σημαντικότερος της ζωής του. Ο Ανδρέας Σαραλιώτης έχει δώσει 100δες αγώνες kick boxing στην καριέρα του, αλλά αυτός που έδωσε στις 29/3/2014 ίσως ήταν ο σημαντικότερος της ζωής του.

Είχαμε αναφερθεί με άρθρο μας ότι ο 50χρονος δάσκαλος του kickboxingέχει βάλει ως στόχο να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής που έχει δώσει επαγγελματικό αγώνα.

SA1Ο Δάσκαλος της σχολής "Zen Kick Boxing" φαίνεται ότι τα κατάφερε, καθώς ο αγώνας που πραγματοποίησε στις 29/3, κόντρα στον Παναγιώτη Βούλγαρη θα του δώσει την πολυπόθητη είσοδο στα ρεκόρ Γκίνες. Πλέον απομένουν τα τυπικά, ώστε η επιτροπή που εδρεύει στο Λονδίνο να δώσει το πράσινο φως για την μεγαλύτερη διάκριση στην πολυετή καριέρα του Ανδρέα Σαραλιώτη.

Προετοιμασία

Πως έφτασε όμως ο Δάσκαλος σε επίπεδο να δώσει έναν τόσο σημαντικό αγώνα, διεκδικώντας μία τόσο μεγάλη διάκριση; Ο ίδιος αναφέρει τις δυσκολίες της προετοιμασίας, που έχουν να κάνουν περισσότερο με την έλλειψη αντιπάλων σε επίπεδο προπόνησης: «Η προετοιμασία μου άρχισε τον Σεπτέμβριο. Όμως το να κάνεις προετοιμασία στην Αθήνα ή να κάνεις στη Νάξο είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα… Και αυτό γιατί εδώ ουσιαστικά είμαι μόνος μου. Έχω SA2φυσικά κάποιους μαθητές μου που με βοήθησαν κρατώντας μου στόχους και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι αυτό. Όμως δεν είχα κάποιον να με προπονήσει και ακόμη σπουδαιότερο δεν είχα αντιπάλους (της ανάλογης εμπειρίας) για σπάρινγκ (δυνατή προπόνηση με αντίπαλο στο ρινγκ), πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για μια προετοιμασία».

Άγχος

Έτσι ο Ανδρέας Σαραλιώτης βρήκε τον χρόνο να κάνει την απαιτούμενη προπόνηση ανάμεσα στην οικογένεια και τις καθημερινές του υποχρεώσεις, πράγμα που του έδωσε την ευκαιρία να πετύχει τον SA3μεγάλο του στόχο. Ο Ανδρέας νιώθει ότι ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού όπως είπε ο αγώνας που έδωσε ήταν από τους πιο δύσκολους της καριέρας του, αλλά και από τους πιο ποιοτικούς: «Αντιμετώπισα τον Παναγιώτη Βούλγαρη, για τον οποίο το μόνο πράγμα που ήξερα ήταν το ότι είναι 36 ετών, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν έμπειρος παίκτης. Και από την στιγμή που γνώριζε τους δικούς μου αγώνες και το στυλ του παιξίματός μου, θα ήταν σίγουρα κατάλληλα προετοιμασμένος. Αυτό για μένα ήταν φυσικά μια αιτία άγχους, όχι σε μεγάλο βαθμό όμως, αφού και εγώ με την σειρά μου βασίστηκα στην καλή μου προετοιμασία αλλά και στην πολύχρονη εμπειρία μου».

SA4Αγώνας

Την σημαντική αναμέτρηση φιλοξένησε η σχολή του Κώστα Αθανασόπουλου (Μεθώνης 60) στον Πειραιά.Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με τον Βούλγαρη να επιτίθεται με συνεχόμενους συνδυασμούς χεριών και λακτισμάτων. Η καλή προετοιμασία και εμπειρία του Ανδρέα τον βοήθησαν να ανταπεξέλθει χωρίς μεγάλα προβλήματα. Ιδιαίτερα μετά τον δεύτερο και τρίτο γύρο ο Ανδρέας κατάφερε αρκετά δυνατά κτυπήματα (κυρίως κροσσέ και άπερκατ στο κεφάλι και στο σώμα), με το παιχνίδι εκείνη τι στιγμή να γέρνει προς το μέρος του. Τελικά το παιχνίδι πήγε στους 5 γύρους γεμάτους δράση και ένταση και από τις δύο πλευρές, Με τον Ανδρέα Σαραλιώτη να αναδεικνύεται νικητής στα σημεία.

Επιστέγασμα

Ο Ανδρέας Σαραλιώτης δεν γνωρίζει αν προσπαθήσει να δώσει άλλον αγώνα ανάλογου επιπέδου, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο ίδιος θεωρεί το συγκεκριμένο παιχνίδι το επιστέγασμα της καριέρας του, που αισίως έχει φτάσει τα 33 χρόνια: «Δεν ξέρω εάν θα είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου, αλλά ήθελα ο αγώνας αυτός να είναι όσο το δυνατόν καλύτερος για αυτό και η εξάμηνη προετοιμασία. Το παιχνίδι αυτό αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών μου, της πολυετούς μου ενασχόλησης με το άθλημα (33 χρόνια!) αλλά και συνέπεια του τρόπου ζωής που με κάθε τρόπο διαφημίζω και προσπαθώ να προάγω».

SARALIOTIS MATS

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares