Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 11:26

Ξεκινούν τα μαθήματα Τάι Τσι & Τσι Κονγκ στην Άνδρο

Όλα δείχνουν πως σιγά σιγά αρχίζουμε και αποκτούμε τη συνηθισμένη καθημερινότητά μας. Κ ενώ οι υπόλοιπες δράσεις της One Foot Forward, που αφορούν κυρίως επισκέπτες του νησιού, δεν είναι εύκολο να μπουν ακόμα σε ροή, πιστεύουμε πως τώρα είναι η καλύτερη ώρα για να ξεκινήσουμε και πάλι τα μαθήματα Ται Τσι και Τσι Κόνγκ.

Τα γκρουπάκια μας δεν ξεπερνούν ποτέ τους 10 και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη ευκολία να εξασκηθούμε χωρίς φόβο. Δεν χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή, μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις και κυρίως όλα τα μαθήματα, σε όλες τις περιοχές της Άνδρου θα γίνονται σε υπαίθριους χώρους.Τα μαθήματα θα διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι έως και το Νοέμβριο. Πιθανή ημερομηνία έναρξης μέσα Ιουνίου. Σκοπός είναι η εκμάθηση της μικρή φόρμας του Ται Τσι και δύο φόρμες Τσι Κονγκ, έτσι ώστε όταν τα μαθήματα σταματήσουν ο καθένας να μπορεί να εξασκείται πια μόνος!Προκειμένου να γίνει αυτό χρειάζεται να συναντιόμαστε δύο φορές την εβδομάδα και το μάθημα διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής :Δευτέρα & Πέμπτη στη Χώρα στις 18.45Τρίτη & Παρασκευή στο Κόρθι στις 18.45Τετάρτη & Σάββατο στο Μπατσί στις 19.15

O άνθρωπος που θα μας μυήσει σε αυτές τις τέχνες, είναι η Αριάνα Μασέλου, η οποία έχει μαθητεύσει χρόνια και συνεχίζει έως και σήμερα στο κέντρο Tai Chi Chuan Nea Smyrni με την κύρια εκπαιδεύτρια και ιδρύτρια του κέντρου Lydia Tillianaki. Η Λύδια έχει έρθει αρκετές φορές στο παρελθόν στην Άνδρο για σεμινάρια σε προχωρημένους και αρχάριους μαθητές, ενώ σκοπεύουμε και φέτος να πραγματοποιήσουμε ένα αντίστοιχο σεμινάριο.


Στείλτε μας email με το όνομά και τηλέφωνό σας καθώς και την περιοχή που θα θέλατε να κάνετε τα μαθήματα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τι είναι το Τάι Τσι 

Το Taijiquan / Τai chi chuan (παλιά γραφή) είναι μια Κινέζικη τέχνη 700 χρόνων περίπου η οποία εξελίχθηκε στην σημερινή της μορφή τα τελευταία 300 χρόνια. Ανήκει στην οικογένεια των «εσωτερικών πολεμικών τεχνών». Οι αργές και απαλές κινήσεις του κρύβουν αρκετή δύναμη και ζωντάνια. Η φιλοσοφία του στηρίζεται πάνω στις αρχές του yin και του yang τις δυο αντίθετες δυνάμεις. Οι φόρμες του Τai chi chuan είναι συγκεκριμένες κινήσεις που εκφράζουν την δύναμη της ζωής που συνεχώς αλλάζει και κυλάει. Ο σταθερός ρυθμός επιτρέπει στο υποσυνείδητο να ησυχάσει και να συγκεντρωθεί. Οι κινήσεις μαθαίνονται σε διάστημα κάποιας χρονικής περιόδου, παρακολουθώντας τακτικά τα μαθήματα.

Η αραιή παρακολούθηση δεν προσφέρει αποτελέσματα. Η βασική εκπαίδευση του περιλαμβάνει διόρθωση και εκλέπτυνση αυτών των κινήσεων για αρκετό χρόνο ώστε να ανοίξει και να καλλιεργηθεί η εσωτερική ενέργεια που στα κινέζικα ονομάζεται chi (τσι). Αν ο εκπαιδευόμενος επιθυμεί μπορεί να μάθει και άλλες φόρμες αφού μάθει και εμβαθύνει πρώτα στην μεγάλη φόρμα (μετά από 1, 2 χρόνια). Απαραίτητη είναι η καθοδήγηση ενός δασκάλου για κάποια χρόνια ώστε να ενσωματωθούν οι σωστές αρχές. ΤοΤai chi chuan βοηθάει στην ανάπτυξη της εσωτερικής ενέργειας την ηρεμία του νευρικού συστήματος το άνοιγμα της αναπνοής την ανακούφιση των κλειδώσεων και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Βελτιώνει την αναπαραγωγή των κυττάρων , βοηθάει στην αϋπνία και λειτουργεί σαν προληπτική άσκηση για διάφορες ασθένειες. Αναπτύσσει την υπομονή και εμπιστοσύνη του εαυτού. Την σύγχρονη αυτή εποχή κυρίως το χρησιμοποιούμε σαν μια άσκηση κινησιοθεραπείας καθώς τα οφέλη του είναι πολλά.

Είναι μια άσκηση που μπορεί να εξασκηθεί ανεξαρτήτως ηλικίας έως και τα βαθιά γεράματα. Σαν πολεμική τέχνη (για όσους θέλουν να εξασκήσουν αυτή του την πλευρά ) δυναμώνει την εσωτερική ενέργεια πιο άμεσα από μια εξωτερική πολεμική τέχνη, δίνει ελαστικότητα και ευλυγισία στο σώμα χωρίς τον φόβο εξωτερικών τραυματισμών. Η κάθε του κίνηση είναι και μια τεχνική αυτοάμυνας που κατά την εξάσκηση της ο νους είναι ήσυχος αλλά ξύπνιος και κατευθύνει το σώμα. Έτσι επιτυγχάνεται μια ενότητα ηρεμίας και κίνησης. Καθώς όμως οι περισσότεροι εκπαιδευόμενοι δεν τους ενδιαφέρει η αυτοάμυνα, τα μαθήματα συγκεντρώνονται στο να μάθει κανείς τις αρχές της τέχνης και να τις χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητα του.

Τα κύρια στυλ του Ται τσι τσουάν είναι το Chen (Τσεν), Yang (Γιάνγκ), Wu (Βού), Hao (Χάο) και Sun (Σαν). Δημιουργός του Ται τσι τσουάν θεωρείται ο Chan San -Feng στην Κίνα από αρχαιότερους χρόνους. Το Τσέν στυλ είναι το παλαιότερο. Δημιουργός του Γιάνγκ στυλ είναι ο Yang Lu Chan (1799- 1872). Η σημερινή μορφή της φόρμας παραδοσιακού Γιάνγκ στυλ (που έχει προέλθει από το Τσέν στυλ) έχει καθιερωθεί από τον Yang Chen Fu (εγγονό του Yang Lu Chan), o οποίος το απλοποίησε αφαιρώντας την παλιά του δομή που περιείχε εκρηκτικές κινήσεις και ποδοκροτήματα δημιουργώντας μια πιο ήρεμη συνεχή αργή κίνηση με ανάλαφρες και σταθερές μετατοπίσεις.

Λίγα λόγια για τους δασκάλους του Γιάνγκ στυλ

Ο Yang Lu Chan ήταν κάποιος που ήθελε τόσο πολύ να μάθει ώστε πήγε να δουλέψει στην οικογένεια Chen ως υπηρέτης. Δούλεψε αρκετά χρόνια στην οικογένεια, και κάθε νύχτα κρυφοκοίταζε την εξάσκησή τους προσπαθώντας να μάθει την τέχνη.

Κάποια στιγμή τον ανακάλυψαν αλλά όταν είδαν την επιμονή και την ειλικρίνεια του και ότι είχε μάθει ήδη αρκετά παρατηρώντας και μόνο, τον δέχθηκαν σαν μαθητή. Από την οικογένεια του Yang Lu Chan δημιουργήθηκε το στυλ Yang Tai Chi Chuan.

Εγγονός του Yang Lu Chan ήταν ο Yang Chen Fu στον οποίο οφείλεται η τελική μορφή της μεγάλης φόρμας όπως την εξασκούμε σήμερα. Αφοσιωμένος μαθητής του ήταν ο Tung(Dong) Ying Jie, ο προπάππος του Μάστερ μας σήμερα Master Dong Da De (Alex Dong).

Ο Master Dong Da De (Alex Dong) είναι ο δάσκαλος με τον οποίο συνεργαζόμαστε και οποίος επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο την Ελλάδα δίνοντας σεμινάρια στους μαθητές, έτσι ώστε να ανεβάσει το επίπεδό τους. Το στυλ μας πλέον έχει μετονομαστεί σε Dong style Tai chi chuan καθώς ο τρόπος που εκτελείται προέρχεται απο  τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας  της οικογένειας Dong.

Στην σημερινή εποχή λόγω του ότι το Tai Chi Chuan έχει αλλάξει πολλές μορφές και χάνει την αυθεντικότητα του, είναι πολύ σημαντικό να διδάσκεται κανείς από εκπαιδευτές που είναι πολύ κοντά στις αρχικές του ρίζες.

TAI CHI PUSH HANDS (Ται τσι χέρια που σπρώχνουν): Ασκήσεις με δύο άτομα, εκμάθηση ανταλλαγής ενέργειας, καθώς και τεχνικές αυτοάμυνας.

Προαιρετικό μάθημα, συνίσταται μόνο σε όσους έχουν μάθει όλη την φόρμα. Εδώ ξεκινάει κανείς να μαθαίνει τις αρχές του Ται τσι σαν πολεμική τέχνη πρώτα με ήπια μορφή και αργότερα πιο δυναμικά. Ο καθένας ανάλογα με το επίπεδο του μπορεί να τα εξασκήσει είτε για ανταλλαγή ενέργειας μόνο είτε για να μάθει αυτοάμυνα είτε να χρησιμοποιήσει τις αρχές στην καθημερινότητα του.

DONG FAMILY FAST SET: (Η γρήγορη φόρμα της οικογένειας Ντόνγκ)

Φόρμα δημιούργημα της οικογένειας Dong, μικρής διαρκείας με αργές και γρήγορες κινήσεις. Μόνο για όσους έχουν δουλέψει την μεγάλη φόρμα για κάποιο χρονικό διάστημα (2,3 έτη)

KNIFE SET η Broadsword (Κυρτό Σπαθί): Η φόρμα του καμπυλωτού σπαθιού Yang Style.

KNISE SET advanced set: Η δεύτερη φόρμα του καμπυλωτού σπαθιού με περισσότερες και πιο απαιτητικές κινήσεις.

Συνιστώνται μόνο σε όσους έχουν τελειώσει την μεγάλη φόρμα και η δεύτερη φόρμα συνιστάται σε πιο προχωρημένους μαθητές.

STRAIGHT SWORD (Iσιο σπαθί): Η φόρμα του ίσιου σπαθιού (jian) Yang Style.

Διδάσκεται κυρίως σε όσους έχουν τελειώσει το knife set.

FA JIN SET: Η φόρμα Ται τσι σε γρήγορο ρυθμό με fa jin.

TWO PERSON SET (Φόρμα Δύο Ατόμων): Κινήσεις της φόρμας συνδυασμένες με αντίστοιχες κινήσεις αντιπάλου.

HAO STYLE (HARD STYLE) : Το στύλ Χάο προήλθε απο το Γιάνγκ στυλ και είναι μια φόρμα που διδάσκεται μόνο σε πολύ προχωρημένους μαθητές. Ο Tung Ying Jie είχε μελετήσει επίσης απο τον Μαστερ  Li Xiang Yuan  ο οποίος ήταν μαθητής του  Hao Wei Jing, του ιδρυτή του Hao style Taiji.

Τι είναι το Τσι Κονγκ  

ΤΣΙ ΚΟΝΓΚ (CHI GONG)

Το Τσι κόνγκ είναι ένα είδος αρχαίας κινέζικης αναπνευστικής άσκησης με ειδικές τεχνικές ανάλογα το σύστημα. Η ηρεμία και η χαλάρωση είναι τα δύο κύρια σημεία του Τσι κόνγκ. Λειτουργεί σαν ιατρική άσκηση σύμφωνα με την Κινέζικη Ιατρική δουλεύει στους μεσημβρινούς, τα κανάλια, και τα σημεία του βελονισμού. Διευκολύνει την ροή του αίματος και κρατά το σώμα σε καλή κατάσταση προλαμβάνοντας τις αρρώστιες. Βοηθά στην επανάκτηση της χαμένης ενέργειας. Υπάρχουν πολλά είδη τσι κόνγκ. Κάποια είναι πιο απλά και κάποια πιο πολύπλοκα.

Στο Σύλλογο μας διδάσκονται τα παρακάτω τσι κόνγκ και το πρόγραμμα μας πάντα εμπλουτίζεται και με ενατικά μεμονωμένα σεμινάρια και άλλα συστήματα τσι κόνγκ:

LIANGONG (Λιανκόνγκ): Τρεις σειρές από 18 Κινέζικες θεραπευτικές ασκήσεις (σύνολο 54 ασκήσεις) που μαθαίνονται σταδιακά.

Περιλαμβάνουν ασκήσεις για τον αυχένα, την πλάτη, τα πόδια τις κλειδώσεις και τα εσωτερικά όργανα. Δυναμώνουν το σώμα, απαλλάσσουν από το στρες και ανακουφίζουν από μυϊκούς πόνους. Συνίσταται σε όλους τους μαθητές αρχαρίους και προχωρημένους καθώς βοηθά πολύ το λύσιμο του σώματος και κάνει την εξάσκηση στο Tai Chi πιο ευχάριστη. Η σειρά αυτών των ασκήσεων δημιουργήθηκε το 1945 από τον γιατρό Zhuang Yuan Ming και είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων μελετών του πάνω στην Κινέζικη Ιατρική και την τραυματολογία. Περιλαμβάνουν αργά τεντώματα και αναπνοές καθώς και χρήση της εσωτερικής δύναμης.

TAIJI CHI GONG (Ται τσι- τσι κόνγκ ): Δημιουργός Grand Master Lin Hou Xing στην Σανγκάη της Κίνας.

Μια σειρά 18 εύκολων ασκήσεων με αναπνοή, ευεργετική για τα εσωτερικά όργανα, με στοιχεία Tai Chi και Chi gong. Είναι απλές ασκήσεις για όλες τις ηλικίες και συνδυάζουν κινήσεις Ται τσι και Τσι κόνγκ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν άσκηση εισαγωγική στο Ται τσι.

DAYAN ή Wild Goose Chi gong (Νταγιάν η Τσι γκόνγκ της άγριας χήνας).

Παραδοσιακή Φόρμα Chi gong 64 κινήσεις. Η δημιουργία αυτού του συστήματος αποδίδεται στην Ταοιστική σχολή Κούν Λούν. Έχει μια μακρά και ξεχωριστή παράδοση. Μιμείται τις κινήσεις της άγριας χήνας όταν ξυπνάει το πρωί, τραβάει τα φτερά, τινάζεται, πετάει ψηλά, πίνει νερό η ατενίζει τον ουρανό. Έχει χρονική διάρκεια 15 λεπτά και είναι χρήσιμη για προβλήματα καρδιάς, ρευματικά, υψηλή πίεση, στομαχικές διαταραχές και άλλες παθήσεις. Αυτό το Τσι κόνγκ μπορείτε να το επιλέξετε μαζί με το Λιανκόνγκ η το Ται τσι τσι κόνγκ αν θέλετε να εκπαιδευτείτε μόνο στο Τσι κόνγκ.

WEI TUO CHI GONG: Το WEI TUO Chi gong είναι ένα από τα θεραπευτικά συστήματα εργασίας πάνω στην εσωτερική ενέργεια του ναού Σαολίν.

Συνδυάζει αναπνοή, κίνηση και αυτοσυγκέντρωση και βοηθά στην ενδυνάμωση της ζωτικής ενέργειας ώστε να αντεπεξέλθει κανείς το στρες, την ένταση και τις αρρώστιες. Έχει μαλακές και δυναμικές κινήσεις και αποτελείται από 6 σειρές μικρής διαρκείας που περιλαμβάνουν την εισαγωγή, τον γερανό, τον αετό, τον δράκο την τίγρη και αυτοσυγκέντρωση με ενόραση (Jing Kong στάση). Χρονική διάρκεια όλου του τσι κόνγκ περίπου 30 λεπτά.

SOARING CRANE CHI GONG: Το τσι κόνγκ του γερανού που πετάει.

Ένα απλό και εύκολο τσι κόνγκ με πέντε αυτοτελή κομμάτια. Οι κινήσεις του είναι ήρεμες και απαλές, και βοηθούν στην συγκέντρωση του νου σε ενεργειακά σημεία στο σώμα ώστε να κυκλοφορήσει καλύτερα η εσωτερική ενέργεια. Όλες οι κλειδώσεις ασκούνται με ένα ήπιο τρόπο. Συστήνεται σε αρχάριους και σε προχωρημένους μαθητές. Χρονική διάρκεια όλης της άσκησης περίπου 30 λεπτά.

ΤΑΟΙΣΤΙΚΟ ΤΣΙ ΚΟΝΓΚ

Εύκολες, απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία της ενέργειας στο ταντιέν και το αναπαραγωγικό σύστημα. Κάποιος απο αυτές είναι ο δράκος, το σύμβολο γιν γιάνγκ, ο βάτραχος, τα φύλλα που πέφτουν, το δέντρο, το πέταγμα του πουλιού, κτλ

5 ΓΙΝ ΟΡΓΑΝΑ ΤΣΙ ΚΟΝΓΚ

5 Απλές ασκήσεις που βοηθούν και τονώνουν την ενέργεια σ τα 5 γιν όργανα: Πνεύμονες, Νεφρούς, Ήπαρ, Καρδιά και Σπλήνα.

ΤΟ ΤΣΙ ΚΟΝΓΚ ΤΩΝ 8 ΖΩΩΝ

Μεμονομένες ασκήσεις που συμβολίζουν κινήσεις ζώων και έχουν γιν και γιάνγκ ενέργειες όπωε: η αρκούδα και ο αετός, η χελώνα και το ρόκ (μυθικό πουλί της Κίνας), το φίδι και ο γερανός, η τίγρης και ο δράκος.

ΠΑΚΟΥΑ ΤΣΙ ΚΟΝΓΚ

Ένα απλό τσι κόνγκ που κινείται σε κύκλο και είναι η βάση του πολεμικού συστήματος πα κουά. Βασίζεται και πάλι σε κινήσεις 8 ζώων όπως: ο δράκος, ο φοίνικας(μυθικό πουλί), το λιοντάρι,ο μονόκερως, το γεράκι, το φίδι, ο φασιανός και η αρκούδα.

ΣΤΑΤΙΚΟ ΤΣΙ ΚΟΝΓΚ (ΖΑΝΓΚ ΖΟΥΑΝΓΚ)

Η στάση του δέντρου: Εξασκείται κυρίως για ανάπτυξη της εσωτερικής ενέργειας και κυρίως σε προχωρημένα επίπεδα.

BA DUAN JIN – ΟΚΤΩ ΘΗΣΑΥΡΟΙ 

Το Ba duan jin (Μπα ντουάν τζιν) ήταν πάντα πολύ διαδεδομένο στην Κίνα με μια ιστορία 800 περίπου χρόνων. Σήμερα θεωρείται από τις πιο δημοφιλής ασκήσεις σε όλο τον κόσμο καθώς πρόκειται για μια σειρά εύκολων ασκήσεων που με τη συστηματική εξάσκηση τους μπορεί κανείς να δει καθολική  βελτίωση στην υγεία, και την ζωτικότητα του. Σύμφωνα με μελέτες επιδρά θετικά στη ισορροπία, την ποιότητα του ύπνου, αυξάνει την ευελιξία και την δύναμη του σώματος, ρυθμίζει την πίεση, και ανακουφίζει από το άγχος και την μελαγχολία.

WU JI QI gong

Ασκήσεις του συστήματος του γιατρού και θεραπευτή  Μαστερ Ντουάν. Δουλεύουν τις κλειδώσεις, το άνοιγμα της ενέργειας τσι  και της αναπνοής.

ZHONG  YUAN QI GONG 

Η Λύδια Τυλλιανάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια αυτού του αρχαίου συστήματος τσι Κονγκ στο πρώτο επίπεδο από τον Μάστερ Xu Ming Tang. 
Το ΖYQ είναι μια μέθοδος εξάσκησης της ενέργειας – συμπεριλαμβάνει τόσο στατικές όσο και ασκήσεις με κίνηση- που ο πρώτος της στόχος είναι η βελτίωση της υγείας και η ενδυνάμωση του σώματος. Στη συνέχεια, όταν η υγεία έχει αποκατασταθεί, καθοδηγεί τους ασκούμενους στο μονοπάτι της πνευματικής εξέλιξης κι αφυπνίζει τις ιδιαίτερες μοναδικές δυνατότητες του καθένα.

Υπάρχουν πολλές σχολές τσι γκόνγκ. Η συγκεκριμένη είναι, επιβεβαιωμένα από την εμπειρία μας, πολύ υψηλού επίπεδου και ταυτόχρονα πολύ απλή και κατανοητή.
Οι ασκήσεις είναι εύκολα εφαρμόσιμες από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Για την εξάσκηση δεν απαιτούνται αλλαγές του τρόπου ζωής, κι όμως με την άσκηση η ζωή όντως αλλάζει! Οι ασκούμενοι αποκτούν ανοσία στο στρες, εσωτερική ισορροπία, αισιοδοξία, άριστη υγεία και ευτυχία.

Το ZYQ είναι ένα πλήρες σύστημα, δοκιμασμένο από τον χρόνο -καθώς γεννήθηκε στην Κίνα επτά χιλιετίες πριν- που μας προσφέρει μια ανεκτίμητη ευκαιρία για σωματική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική εξέλιξη με ρυθμούς που ο καθένας μπορεί να επιλέξει και να διαμορφώσει ανάλογα με τον τρόπο ζωής του και τον χρόνο που θέλει να αφιερώσει σε αυτό.

Ενσωματωμένο μέσα στο ZYQ βρίσκεται κι ένα σύστημα ενεργειακής θεραπευτικής- το Image Medicine- κι έτσι τo Zhong Yuan Qi Gong αποτελεί επίσης, πολύτιμο εργαλείο στη θεραπευτική φαρέτρα των ιατρών και των ολιστικών θεραπευτών.

Πρόγραμμα ZYQ Επιπέδου 1
Η κύρια προσοχή δίνεται στην καλλιέργεια τσι στο κάτω νταν τιαν (ενεργειακό κέντρο στην κοιλιά), που είναι υπεύθυνο για την υγεία, τη σεξουαλικότητα και τη μακροζωία. Οι ασκήσεις αυξάνουν την ποσότητα και την ποιότητα της ενέργειας, εξισορροπούν την ενέργεια στο σώμα, ανοίγουν κανάλια ενέργειας (μεσημβρινοί) και βιοενεργά σημεία (σημεία βελονισμού). Αυτό προάγει τη διαδικασία αυτο-θεραπείας στο σώμα, τη βελτίωση της συναισθηματικής κατάστασης, την αύξηση της ευαισθησίας και την ικανότητα ελέγχου της ενέργειας.

Οι ασκήσεις του 1ου Επιπέδου (κάτω νταν τιαν) δημιουργούν τις βάσεις για περαιτέρω πρόοδο στο Επίπεδο 2 (μέσο νταν τιαν), Επίπεδο 3 (πάνω νταν τιαν) και πιο πάνω.

– Βασικά στοιχεία του τσι γκόνγκ. Θεωρία Yin Yang Τάο και Τε.
– 4 προκαταρκτικές ασκήσεις.
– Κύριες ασκήσεις: Μεγάλο δέντρο, Μικροσκοπική τροχιά, Εξευγένιση του τσι.
– Υποστηρικτικές ασκήσεις: καθαρισμός με τσι, συλλογή και εκπομπή τσι, τσι γκονγκ κατά τη διάρκεια του ύπνου κλπ.
– Διάγνωση και θεραπεία με τα χέρια. Ασκήσεις Ιατρικής Εικόνας.
– Επιδράσεις και φαινόμενα της πρακτικής του τσι γκονγκ.
– Ασκήσεις για το ήπαρ, και τους νεφρούς.
– Τσι γκονγκ και φαγητό. Τσι γκονγκ στην καθημερινή ζωή.
– Απαραίτητες προϋποθέσεις για επιτυχημένη πρακτική.


 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares