Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 11:07

Συμμετοχή του Γυμνασίου Φολεγάνδρου στη ΙΑ Μαθητιάδα

Στις 2-6 Μαΐου 2014 έγιναν στην Πρώτη Σερρών οι αθλητικές, πολιτιστικές και πριβαλλοντικές δράσεις της ΙΑ’ Μαθητιάδας.

Το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Φολεγάνδρου είχε την χαρά και την τύχη να εκπροσωπεί, μαζί με δύο σχολεία της ‘Ανδρου, τις Κυκλάδες στον θεσμό αυτό.

Παραβρεθήκαμε στην Μαθητιάδα με 12 απο τους 15 μαθητές του Γυμνασίου μας και πήραμε μέρος σε πολλά αθλήματα. Προσπαθήσαμε να μπούμε στο πνεύμα της Μαθητιάδας ακολουθώντας το ρητό της, «συμμετοχή χώρις το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμαστούν σε πολλά μη διαδεδομένα αθλήματα, να συμμετέχουν σε δράσεις κοινού και να γνωρίσουν και να παίξουν διάφορα Παραολυμπιακά αθλήματα.

folegandros-venianakisΟι προσπάθειες τους ήταν εντυπωσιακές με αποτέλεσμα να πάρουν πολλά μετάλλια σε αθλήματα που ούτε μπορούσαν να φανταστούν πως θα τα κατάφερναν. Τα παιδιά επέστρεψαν στο νησί μας με μετάλλια στο TaeKwonDo, στην Ρυθμική Γυμναστική, την Ξιφασκία, την Επιτραπέζια Αντισφαίριση ( Πινγκ-Πονγκ), την Αντιπτέριση ( Μπάντμιντον), στο Άλμα εις ‘Υψος. Δοκιμάσαν τις δυνάμεις τους στη Ορεινή Ποδηλασία, την Τοξοβολία, την Σκοποβολή, το Τριπλούν, το Βάδυν, την Κολύμβηση, Την Αντισφαίριση ( Τένις), την Ιππική Δεξιοτεχνία. Μαζί με τα σχολεία της ‘Ανδρου, του Ηρακλείου και της Σκιάθου δημιούργισαν μια ομάδα Ποδοσφαίρου, των «νησιών», η οποία κατάφερε να φτάσει στην τέταρτη θέση της κατάταξης του αγωνίσματος.

Εκτός των αθλητικών δραστηριοτήτων συμμετείχαμε στην Μαθητιάδα με τουριστικό περίπτερο στις «Γωνιές της Ελάδας», όπου αναδείξαμε τις ομορφιές του τόπου μας με διαφημιστικό υλικό και τοπικά προϊόντα.

Πήραμε μέρος επίσης στην περιβαλλοντική δράση στο «Πάρκο της Ελιάς» όπου περιποιηθήκαμε απο κοινού με τα σχολεία της ‘Ανδρου την Ελιά των Κυκλάδων, η οποία μετά απο αρκετά χρόνια συμμετοχής των σχολείων του νομού .﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽μας στον θεσμό της Μαθητιάδας, έχει μεγαλώσει και έχει παράγει πολύ καρπό.

Η όλη εμπειρία της Μαθητιάδας ήταν για τους μαθητές ανεπανάληπτη και έχει ανοίξει την όρεξη των παιδιών να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα. Ελπίζουμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας με την Μαθητιάδα σε δύο χρόνια και να παραβρεθούμε στην Πρώτη Σερρών και πάλι εκπροσωπώντας επάξια τον νομό Κυκλάδων.

Δείτε εδώ... φωτος.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares