Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 22:48

Παρουσίασε την Σοφία Υφαντίδου ο Πανναξιακός

Όταν την είδαν για πρώτη φορά οι Ιταλοί να αγωνίζεται και να διακρίνεται για το πάθος και τη ψυχική της δύναμη δεν άντεξαν και φώναξαν από τα μεγάφωνα του σταδίου «Grande Sofia in piccolo corpo» (σ.σ. Μεγάλη Σοφία, σε μικρό κορμί).

Βλέπετε με ύψος κοντά στο 1,65 και βάρος ούτε 52 κιλά δεν σου γεμίζει το .μάτι. Όμως, όταν πριν από .είκοσι χρόνια ο προπονητής της Κυριάκος Μηνάς την είχε πρωτοδεί κατάλαβε ότι μπροστά του έχει μία πρωταθλήτρια. Μια γεννημένη νικήτρια «αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν η δύναμη ψυχής, που αποτελεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της. Είναι σαν την Duracel, έχει τεράστιο κουράγιο και απίστευτη αντοχή». Και επειδή ενδεχομένως να μπερδευτήκατε μιλάμε για την Σοφία Υφαντίδου, το πολυτιμότερο διαμάντι που έχει πλέον το τμήμα στίβου του Πανναξιακού ΑΟ και η οποία παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη (από τον προπονητή και αθλητή της ομάδας Δημήτρη Μανδηλαρά) κρατώντας τη φανέλα της νέας της ομάδας.

Διακρίσεις

Η 30χρονη Ημαθιώτισσα επταθλήτρια, η «Σόφη μας» για τους δικούς της ανθρώπους από το περασμένο Νοέμβριο είναι κάτοικος Νάξου. Μία μεταγραφή που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον από τη στιγμή που μιλάμε για μία από τις κορυφαίες αθλήτριες κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Μάλιστα, στις 12 Ιανουαρίου έγινε γνωστή και η θέση που κατέλαβε μέσω της διαδικτυακής ψηφοφορίας της ιστοσελίδας του ΣΕΓΑΣ (για τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς) καταλαμβάνοντας την 3η θέση με 12,90%, πίσω από την Κατερίνα Στεφανίδη (20,44%) και Νικόλ Κυριακοπούλου (42,87%).. Και το μέγεθος των επιτυχιών της; Στο τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο κατέλαβε την 19η θέση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012) ήταν 24η (σε σύνολο 40 αθλητριών) και μάλιστα κρατάει το Ολυμπιακό ρεκόρ στο αγώνισμα του ακοντισμού, με επίδοση 56,96 μ. Βέβαια εδώ στη Νάξο το περασμένο καλοκαίρι, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων όπου έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου έριξε στο ακόντιο στα 57,50 μέτρα που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για τον ακοντισμό στο έπταθλο και συγκέντρωσε 6.113 βαθμούς που αποτελούν ατομικό της ρεκόρ, μόλις 122 βαθμούς από το στοιχειωμένο ρεκόρ της Αργυρώ Στρατάκη από το 2006 (!!!) και το οποίο θέλει να σπάσει φέτος με τη φανέλα του Πανναξιακού ΑΟ.

Στόχοι

Τι δήλωσε η Grande Sofia του Πανναξιακού; « Ικανοποιημένη από την επιλογή να έρθω στη Νάξο και τον Πανναξιακό, το περασμένο καλοκαίρι μου άρεσε η εμπειρία της συμμετοχής μου στο στάδιο, ήταν γουρλίδικο από τη στιγμή που έκανα ρεκόρ στους βαθμούς και το ακόντιο και ήθελα να επιστρέψω, Η πρόταση που μου έγινε ήταν δελεαστική και αφήνουμε τον Φίλιππο μετά από αρκετά χρόνια. Τώρα θα συγκεντρωθώ στους αγώνες που έχω μπροστά μου, το κύριο μέρος της προετοιμασίας μας θα γίνει στην Κύπρο και θα πάρω μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα τόσο του Κλειστού όσο και των συνθέτων. Ο πρώτος μου αγώνας θα είναι Ιταλία (Φλωρεντία 28-29/04) και στη συνέχεια στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ (σ.σ. στόχος η 12αδα). Εκεί μάλλον θα δοκιμάσω να αγωνιστώ και στον ακοντισμό καθότι με βάση το πρόγραμμα έχω το χρόνο για να το κάνω. Και τέλος έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όπου είμαι μέσα στις 32 αθλήτριες με βάση τις επιδόσεις μου αλλά το όριο είναι μεγάλη πρόκληση από τη στιγμή που είναι στους 6.200 βαθμούς, μόλις 35 κάτω από το Πανελλήνιο ρεκόρ».

Πρόγραμμα

Η Σοφία Υφαντίδου αναφέρθηκε στο καθημερινό της πρόγραμμα και τους λόγους που την ώθησαν να επιλέξει το έπταθλο αν και άφησε να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει στο ..ακόντιο γιατί έχει αφήσει μία δουλειά στη μέση.

Ο κος Μανδηλαράς τόνισε ότι η έλευση της Υφαντίδου αποτελεί μεγάλη προβολή για την ομάδα και το νησί της Νάξου ενώ θα βοηθήσει και βαθμολογικά την ομάδα που τα δύο τελευταία χρόνια έχει μεγάλη άνοδο.

Όσο για το πρόγραμμά της ή το «ευαγγέλιο κάθε αθλητή» όπως δήλωσε η ίδια γελώντας, αύριο θα επισκεφθεί σχολεία της Νάξου (1ο και 3ο Δημοτικό) και θα παρευρεθεί στη κοπή πίτας του Πανναξιακού ΑΟ. Και τη Παρασκευή θα αναχωρήσει για να συνεχίσει τη προετοιμασία της. Να σημειώσουμε τέλος ότι και ο προπονητής της Κυριάκος Μηνάς εκθείασε το στάδιο της Νάξου και τη φιλοξενία των ανθρώπων του νησιού που λειτούργησαν καταλυτικά στην επιλογή της Υφαντίδου να φορέσει τη φανέλα του Πανναξιακού. 

023028036037045048049050

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares