Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 20:56

Σούπερ ντεμπούτο για Καβαλιέρου και Ντούλα [vid]

Τις βάσεις  μιας  σπουδαίας  σεζόν  έβαλαν   σε  αγώνες  κλειστού  στίβου  στον    Άγιο Κοσμά   το Σάββατο 14/1/2017  στο ντεμπούτο τους  η πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2016 και κάτοχος της  καλύτερης επίδοσης στην Ελλάδα με 5,72cm   στο άλμα σε μήκος πκ α’  Μαρία Καβαλιέρου και ο εξελίξιμος αθλητής των εμποδίων  Χρήστος Ντούλας.

Η  Μαρία Καβαλιέρου αθλήτρια του Πανναξιακού Α.Ο  εξελίχθηκε σε   ένα  από τα πρόσωπα   των αγώνων καθώς επικράτησε σε τρία αγωνίσματα της πρώτης αγωνιστικής ημερίδας που άνοιξε τη  νέα  σεζόν 2017    και  μάλιστα με εντυπωσιακές επιδόσεις  δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για την συνέχεια της χρονιάς.

Η Μηλιά πρωταθλήτρια  επικράτησε αρχικά στην κούρσα των 60μ με εμπόδια πκ α΄  με χρόνο 9’’,19εκ,    στην  συνέχεια κέρδισε   και το άλμα σε μήκος πκ α΄  με επίδοση    5μ, 28cm στο  ένα και  μοναδικό   έγκυρο της τελευταίο   άλμα πατώντας   πολύ πίσω από την βαλβίδα,  έχοντας  όμως πολύ μεγάλα αλλά άκυρα άλματα.

Η Μαρία  ολοκλήρωσε  την παρουσία της με  μια ακόμη μεγάλη νίκη στο μήκος κορασίδων (αν και πολύ μικρότερη) απέναντι σε σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος  με την εντυπωσιακή επίδοση για κλειστό στίβο με 5μ, 53cm   (ίδια επίδοση  με την πρώτη της κατηγορίας γυναικών).

Η  Μαρία έχει μπροστά της  μια σειρά από δυνατούς αγώνες στις 28/1 πάλι  στον Άγιο Κοσμά και στις 4/2 στο ΣΕΦ  στους οποίους θα επιδιώξει να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερα ρεκόρ.

Ο Χρήστος Ντούλας  αθλητής του Α.Ο Μυκόνου   κέρδισε με εντυπωσιακή εμφάνιση και  αυτός το αγώνισμα των 60μ με εμπόδια ππ α΄ στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνες κλειστού στίβου  με την πολύ καλή επίδοση 9,36εκ  αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Επίσης με  άλμα  5μ, 44cm  κατετάγη  τέταρτος και στο μήκος .

Οι αθλητές του Περικλή Καβαλιέρου πέτυχαν κάτι το μοναδικό  καθώς  επικράτησαν στην πρώτη αγωνιστική ημερίδα και  στα δυο αγωνίσματα των 60μ με εμπόδια  τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια δεδομένου ότι στο στάδιο της Μήλου όχι μόνο ταρτάν δεν υπάρχει αλλά ούτε καν ο απαιτούμενος αριθμός εμποδίων  για την προπόνηση τους.

Σ.Ε.Γ.Α.Σ

Σύμφωνα  με ανακοίνωση  της στατιστικής υπηρεσίας του ΣΕΓΑΣ  που περιλαμβάνει τις καλύτερες 10 επιδόσεις στην Ελλάδα  σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου  της χρονιάς που πέρασε (2016)  φιγουράρουν δύο Μηλιές αθλήτριες σε περίοπτες θέσεις .

Συγκεκριμένα όπως προαναφέραμε η Μαρία Καβαλιέρου με επίδοση  5,72 έχει την 1η καλύτερη επίδοση στο μήκος πκ α΄ και με επίδοση 12,49 στα 80μ με εμπόδια έχει την 3η καλύτερη επίδοση ενώ την 8η  επίδοση στον ακοντισμό πκ α΄  με 36,05 έχει η εξελίξιμη αθλήτρια του ακοντισμού Ιωάννα Μάλλη.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν το πολύ υψηλό επίπεδο σε πανελλήνιο επίπεδο του κλασικού αθλητισμού στο νησί μας  που  θα έπρεπε και οι τοπικοί φορείς να ενδιαφερθούν και να βοηθήσουν  έστω και επιδερμικά  αυτήν την προσπάθεια  που καταβάλλουν καθημερινά τα παιδιά κάτω από αντίξοες και ακατάλληλες συνθήκες.

Αντί  αυτού βλέπουμε την … χείρα βοηθείας από άλλα νησιά τα οποία  πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες των αθλητών μας!!!

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες  σύντομα θα ανακοινωθεί η ανάληψη χορηγίας της αθλήτριας μας  Μαρίας Καβαλιέρου από την ΕΑΣ  ΝΑΞΟΥ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμού Νάξου) η οποία θα αποτελεί την πρώτη αθλήτρια στίβου που θα βοηθάει η Ένωση.

 

Πηγή: milosvoice.gr

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares