Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 15:50

Στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου με 51.23 η Μαρία Μπελιμπασάκη [vid]

"Είχα λίγο άγχος να περάσω στον τελικό, ωστόσο επέλεξα να κάνω μια κούρσα την οποία έλεγχα. Ο τελικός είναι άλλος αγώνας, είμαι αισιόδοξη πως όλα θα πάνε καλά» Αυτή τη δήλωση έκανε η Μαρία Μπελιμπασάκη, η Κρητικιά αθλήτρια του Πανναξιακού ΑΟ που τερμάτισε στη 2η θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς των 400 μέτρων με 51.23 και εξασφάλισε την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου…

Σε μία βραδιά που σημαδεύτηκε από το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο της Ελλάδας στο άλμα επί κοντώ με τις Στεφανίδη, Κυριακοπούλου (αγωνίζεται με τα χρώματα ομάδας της Ρόδου) και έρχεται ως η επόμενη ημέρα από το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, η Ελλάδα κάνει αισθητή την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.. Και η Κρητικοπούλα του Πανναξιακού με την αλλαγή στο αγώνισμα (από τα 200 στα 400) έδειξε ότι μπορεί ακόμη και το μετάλλιο στον μεγάλο τελικό..

Η Μπελιμπασάκη επέλεξε να κάνει την κούρσα της όπως την είχε προγραμματίσει και κατάφερε να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις που έδιναν την απευθείας πρόκριση μέχρι το τέλος, δίχως να σπαταλήσει δυνάμεις. Την κορυφαία επίδοση στον ημιτελικό σημείωσε η Λάβια Νιέλσεν με 51.21, η αθλήτρια που νίκησε στα τελευταία μέτρα την Μπελιμπασάκη, με νέο ατομικό ρεκόρ.  Η 27χρονη αθλήτρια με τη σημερινή της εμφάνιση έβαλε υποψηφιότητα για μια καλή παρουσία στον τελικό του Σαββάτου. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τις Λαβιάι Νίλσεν, Τζάστινα Σουίτι, Λισάν Ντε Βίτε, Μαντιέα Γκαφούρ, Ιγκα Μπάμγκαρτ, Ανιε Σέρσκιενε και Φλοριά Γκουέι. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τέσσερις πρώτες με βάση τους ημιτελικούς έχουν απόσταση μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου μεταξύ τους…

Και όπως δήλωσε μετά το πέρας της κούρσας: "Είχα λίγο άγχος να περάσω στον τελικό, ωστόσο επέλεξα να κάνω μια κούρσα την οποία έλεγχα. Ο τελικός είναι άλλος αγώνας, είμαι αισιόδοξη πως όλα θα πάνε καλά. Είμαι έτοιμη για τον τελικό. Τις τελευταίες ημέρες με ενοχλεί το πόδι, ωστόσο χάρη στην δουλειά που κάνει ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας Γιάννης Κουτρούλης, καi τον ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό, κατάφερα να κάνω κούρσα χωρίς να το σκέφτομαι την ενόχληση".

Κυρίες των αιθέρων

Οι «κυρίες των αιθέρων» της Ευρώπης είναι Ελληνίδες. Οι Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου, ύστερα από έναν εντυπωσιακό τελικό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, έκαναν το 1-2 και οι δύο πρώτες θέσεις στο βάθρο, στο επί κοντώ των γυναικών, «χρωματίστηκαν» γαλανόλευκες.  Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,65, άφησε τα 4,70 και συνέχισε με επιτυχημένα άλματα στα 4,75 και τα 4,80. Όταν ο πήχυς τοποθετήθηκε στα 4,85, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης είχε δύο άκυρες και πέρασε με την τρίτη το ύψος, κάτι που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχυ στα 4,95, αλλά είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε στα 4,45, πέρασε με τη δεύτερη τα 4,55, με την πρώτη τα 4,65, τα 4,70, τα 4,75, και με τη δεύτερη τα 4,80 και είχε τρεις άκυρες στα 4,85. Πέτυχε προσωπικό ρεκόρ και κέρδισε το πρώτο ασημένιο μετάλλιο της καριέρας της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χόλι Μπράντσοου με 4,75. Η Ελένη Πόλακ έμεινε στη 12η θέση. Είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,30. Επίσης, ο Κώστας Μπανιώτης με άλμα στα 2,21 προκρίθηκε στον τελικό του ύψους, ενώ η Ελισάβετ Πεσιρίδου, παρά την καλή της προσπάθεια στα 100 μ. εμπ. κατετάγη 13η με 13.00.

Πηγή: naxospress.gr. Με πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του segas.gr

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares