Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 13:05

Στις 20 και 21 Οκτωβρίου στην Κω οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου

Το σαββατοκύριακο 20 και 21/10/2018 θα πραγματοποιηθούν στην Κω οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου, με τη συμμετοχή σαράντα και πλέον σωματείων με τμήματα στίβου από τα νησιά του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου και με πάνω από πεντακόσιους αθλητές και αθλήτριες, συνοδούς, γονείς και φιλάθλους.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Ικαρία, νησί που ανήκει στην Ένωση Αθλητικών Σωματείων Χίου-Σάμου μιας και το 2018 ήταν η σειρά της συγκεκριμένης Ένωσης να διοργανώσει τους αγώνες.
Όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον να γίνει έγκαιρα η ανακατασκευή του υφιστάμενου σταδίου στη νησί από τη πολιτεία και τις τοπικές αρχές, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ και η Γ .Γραμματεία Αιγαίου να αναθέσουν τη διεξαγωγή των αγώνων στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.
Οι φετινοί Αιγαιοπελαγίτικοι έχουν κάτι το ξεχωριστό, σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, αφού αποφασίστηκε να γιορταστεί η επέτειος των 30 χρόνων ζωής του θεσμού.
Για τη συγκεκριμένη επέτειο έχουν προσκληθεί στο νησί του Ιπποκράτη αθλητές και αθλήτριες των οποίων το όνομά γράφτηκε με έντονα γράμματα στο βιβλίο της αθλητικής ιστορίας της χώρας μας και ξεκίνησαν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα από το θεσμό των Αιγαιοπελαγίτικων, καθώς και πολιτικές προσωπικότητες που συνέβαλαν καθοριστικά στη θεσμοθέτηση των αγώνων.
Επίσης οι αγώνες αυτοί, με απόφαση της Ομοσπονδίας αφιερώνονται στη μνήμη της Χριστίνας Κωνσταντίνου, τέως προέδρου του Α.Σ Ιπποκράτης και πρωταθλήτριας στο αγώνισμα της σφαιροβολίας, που χάθηκε τόσο πρόωρα.
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου των 30 χρόνων ζωής του θεσμού, θα λειτουργήσει έκθεση σε παρακείμενο με το στάδιο χώρο, με αναμνηστικά εκθέματα από όλους τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες, από τον 1ο αγώνα (Λέσβος 1986) μέχρι και τον 29ο (στη Μύκονο).
Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα αρχίσει το Σάββατο 20/10 το απόγευμα μέχρι το βράδυ και θα συνεχιστεί τη Κυριακή το απόγευμα μέχρι το βράδυ. Το βράδυ του Σαββάτου, μετά τους αγώνες ο Δήμος Κω (ΔΟΠΑΒΣ) θα δεξιωθεί τους φιλοξενούμενους ( προσκεκλημένους και αθλητές και αθλήτριες) σε μεγάλο ξενοδοχείο του νησιού.

Πηγή: dimokratiki.gr
Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares