Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 20:37

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με τον Δημήτρη Πάππα στην Βαρσοβία

Στην Βαρσοβία 24 με 25 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα DualCareerforJuniorAthletes.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων συμμετείχε ως αποκλειστικός εταίρος του προγράμματος για την Ελλάδα με εκπροσώπους τον Αντιπρόεδρο, Πάππα Δημήτρη και την projectmanager, Ξένια Κουτεντάκη.

            Στη διήμερη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ινστιτούτου Αθλητικών Ερευνών της Πολωνίας (INSTYTUT SPORTU PANSTWOWY INTYTUT BADAWCZY), παρευρέθηκαν εκτός από τους Πολωνούς διοργανωτές και συντονιστές του προγράμματος:

  • Η Αθλητική Ένωση πανεπιστημίων της Σλοβενίας (SloveniaUniversitySportAssociation- SUSA-).
  • Η Ομοσπονδία των αθλητών των Ολυμπιακών αγώνων της Πορτογαλίας (PortugueseOlympicAthletesAssociation- AAOP-).
  • Ο αθλητικός σύλλογος μπάσκετ MargeheritaSporteVita (MSV) της Ιταλίας.
  • Το πανεπιστήμιο του Stirling της Σκωτίας.
  • Το πανεπιστήμιο Isabel Ι της Ισπανίας.

 Το τριετές αυτό πρόγραμμα αφορά στους νέους αθλητές (15-20 ετών)  και στην υποστήριξή τους μέσω νέων τεχνολογιών για την εναρμόνιση επαγγελματικής-εκπαιδευτικής τους διαδρομής και αθλητικής καριέρας. Στην εναρκτήρια συνάντηση οι εταίροι συζήτησαν για τα στάδια έρευνας και υλοποίησης του προγράμματος που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Η συμμετοχή δύο ευρωπαϊκών πανεπιστημίων αποτελεί εγγύηση ότι το προσφερόμενο πρόγραμμα θα πληροί αυστηρές ποιοτικές προϋποθέσεις. Παράλληλα, η συνεργασία με θεσμικούς φορείς όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητικών Ερευνών της Πολωνίας, καθώς και μεγάλων αθλητικών ενώσεων σε πανεπιστημιακό επίπεδο διασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ευρωπαϊκή διάχυση του προγράμματος. Εκ μέρους της Ελλάδας, η συμμετοχή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων προσθέτει στην ευρωπαϊκή υπεραξία του προγράμματος και για πρώτη φορά θέτει σε προτεραιότητα τέτοιου είδους ζητήματα, που αφορούν στους νέους αθλητές, στον νησιωτικό χώρο.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβουν χώρα οι εναρκτήριες συναντήσεις για άλλα δύο ευρωπαϊκά προγράμματα (Sports Ambassadors in Rural Areas - SARU- και Soft Skills Through Sport For Active Youth – AUR-) στα οποία συμμετέχει ως εταίρος η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.

XeniaSGDGSDGS_0da11.jpg

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares