Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 16:02

Δημήτρης Ζαγουρής: Ο στίβος στη Μήλο έχει αλλάξει και θα ανέβει περισσότερο με το νέο στάδιο

Το τμήμα στίβου του Παμμηλιακού ανακοίνωσε την έναρξη των προπονήσεων και η «ατμομηχανή» του κλασικού αθλητισμού στη Μήλο μπαίνει σιγά - σιγά και πάλι σε λειτουργία.

Όπως σε όλα τα τμήματα, έτσι και σε αυτό του στίβου ο Παμμηλιακός διαθέτει τους πλέον κατάλληλους προπονητές και διοικητικούς. Το sportcyclades.gr βρήκε τον επικεφαλής του τμήματος και έφορο στίβου, κ. Δημήτρη Ζαγουρή, ο οποίος εκτός από βετεράνος αθλητής και ''βασιλιάς'' των 100μ. στις Κυκλάδες είναι και ένας άνθρωπος που έχει άμεση σχέση με την ανακατασκευή του σταδίου Μήλου και ειδικότερα την τοποθέτηση ταρτάν στο κουλουάρ του στίβου.

Ο Δημητρής Ζαγουρής ήταν αθλητής στους αγώνες ταχύτητας και συγκεκριμένα στα 100μ., όπου μεταξύ του 1988 και του 1997 που αγωνίστηκε κατακτούσε σχεδόν πάντα την πρώτη θέση στις Κυκλάδες. Τελευταίος αγώνας που έτρεξε ήταν οι αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες της Μήλου το 1997, όπου είχε επίδοση 11δευτ. 

 Ξεκινήσαμε από το φλέγον θέμα του σταδίου, με την είδηση να είναι ευχάριστη, καθώς ο κ. Ζαγουρής μας είπε ότι η έναρξη των εργασιών μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία:

«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπάρχει ένα κόλλημα το οποίο όμως θα ξεπεραστεί γρήγορα και το έργο θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και θα ολοκληρωθεί κάπου την άνοιξη ή αρχές του καλοκαιριού του 2021».

Όσο αφορά τη δική του ανάμειξη με το τμήμα στίβου, είπε:

«Είμαι στην αρχή ακόμα καθώς αντικατέστησα κ. Μανόλη Μικέλη, ο οποίος σήμερα είναι δήμαρχος του νησιού. Βασικός στόχος μας είναι τα παιδιά να μείνουν κοντά στο άθλημα, αφού παρατηρούμε ότι πολλοί αθλητές μπαίνουν στον κλασικό αθλητισμό, αλλά τον εγκαταλείπουν. Στόχος λοιπόν είναι ο αθλητισμός και η χαρά του παιδιού και από εκεί και πέρα αν βγάλουμε κάποιον πρωταθλητή είναι καλοδεχούμενο. Στο νησί ο στίβος δεν είναι πρώτη επιλογή, αφού το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς. Αυτό που συμβαίνει είναι να έχουμε πολλά κορίτσια. Σε κάθε περίπτωση όπως είπα εμείς θέλουμε να περνάνε καλά με αυτό που κάνουν και πιστεύω τα καταφέρνουμε».

Το σχόλιο του για τις Μηλιές αθλήτριες που έχουν πετύχει σπουδαίες επιδόσεις, ο κ. Ζαγουρής είπε:

«Τα κορίτσια έχουν ασχοληθεί πολύ με την βοήθεια των προπονητών τους. Τους αρέσει αυτό που κάνουν και αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι καλώς έχουν υψηλούς στόχους. Εγώ βέβαια έχω άλλη σκέψη σχετικά με την εξέλιξη, καθώς σε μικρές ηλικίες ο αθλητής πλάθεται ακόμα και μπορεί να δείξει το ταλέντο του μετά τα 19 - 20 χρόνια».

Όσο αφορά την στήριξη από την διοίκηση στο τμήμα στίβου, ο έφορος του Παμμηλιακού, τόνισε: 

«Από τα παλιά χρόνια που ήμουν αθλητής του συλλόγου ήμουν πικραμένος από τη σταση των διοικήσεων προς τον στίβο. Αυτό το γνωρίζουν στη σημερινή διοίκηση. Αυτό που βλέπω είναι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και αυτό που εισπράττω είναι ότι θέλουν να στηρίξουν τον στίβο και τον αγαπάνε. Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είμαστε μικρός πληθυσμός και λάθη σίγουρα θα κάνουμε , αλλά η προσπάθεια είναι σημαντική και θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

 Στόχος του συλλόγου είναι όταν ολοκληρωθεί το στάδιο να φιλοξενήσει διοργανώσεις όπως οι αιγαιοπελαγίτικοι που θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό:

«Θα διεκδικήσουμε αγώνες σίγουρα όταν ετοιμαστεί το στάδιο. Στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε τους Αιγαιοπελαγίτικους στο μέλλον, με τη συνεργασία βέβαια της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νομίζω οι μεγάλες διοργανώσεις φέρνουν περισσότερα παιδιά στο στάδιο και γι αυτό θα προσπαθήσουμε οργανώσουμε να διεξαχθούν στη Μήλο ημερίδες και αγώνες... οι αγώνες αποτελούν κίνητρο για τα παιδιά».

Τέλος, ο κ. Ζαγουρής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία που υπάρχει με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων:

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Οι άνθρωποι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε και αυτό μας χαροποιεί. Δεν υπάρχει καμία πίεση για πρωταθλητές και μεγάλες επιδόσεις, παρά μόνο για σωστή άθληση, πράγμα που είναι και το ζητούμενο».

 

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares