Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 00:58

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ: Δική της συνέλευση οργανώνει η Αναγέννηση

Πρωτόγνωρες καταστάσεις διαδραματίζονται ενόψει των επερχόμενων εκλογών του ΣΕΓΑΣ.

Συγκεκριμένα τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά, ειδικά μετά την ανακοίνωση του συνδυασμού ''Αναγέννηση'' της Τασούλας Κελεσίδου που προσκάλεσε σε συνέλευση τα σωματεία-μέλη του ΣΕΓΑΣ το ερχόμενο Σάββατο 20 Μαρτίου και μόλις μία ώρα (11:00) από την προγραμματισμένη γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ, που θα γίνει την ίδια μέρα στις 12:00.

Η αντίδραση της παράταξης ΑΚΑΣ της Σοφίας Σακοράφα ήταν άμεση, καθώς εξέδωσε ανακοίνωση για τις πρακτικές που ακολουθεί η Αναγέννηση, τονίζοντας ότι πλέον οδηγείται σε συντριπτική ήττα.

Ο στιβικός κόσμος της χώρας παρακολουθεί αυτή την πρωτόγνωρη διαμάχη αποσβολωμένος και μπερδεμένος, αφού ουσιαστικά δεν μπορεί να αντιληφθεί τι ωφελούν όλα αυτά που γίνονται, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της Αναγέννησης, που πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν παρουσιάζεται στην νόμιμη διαδικασία του ΣΕΓΑΣ ώστε να εκθέσει τις απόψεις της και έπειτα να ψηφιστεί.

Αναλυτικά το κάλεσμα για συνέλευση από την Αναγέννηση:

Συνέλευση των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο 20 Μαρτίου και ώρα 11.00 πμ, για να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την τήρηση της νομιμότητας για την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΕΥΣ την Τετάρτη 31-03-2021. Ακολουθεί η ανακοίνωση-προκήρυξη της Συνέλευσης Σωματείων ΣΕΓΑΣ όπως στάλθηκε από την Κίνηση για την «Αναγέννηση» του κλασικού αθλητισμού: «Συναισθανόμενοι τη μεγάλη ευθύνη τήρησης της νομιμότητας και τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών, η «Αναγέννηση» προσκαλεί όλα τα σωματεία το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 11.00 πμ σε Συνέλευση των Σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ, όπου θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με την τήρηση της νομιμότητας για την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΕΥΣ την Τετάρτη 31-03-2021. Τη νομιμότητα την ορίζει και την καθορίζει η υπ’ αριθμ. 72664/2021 ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση) που προβλέπει τις ψηφοφορίες της Γενικής Συνέλευσης για διοικητικό και οικονομικό απολογισμό,καθώς επίσης και για αρχαιρεσίες μόνο με την πλατφόρμα ΖΕΥΣ και μόνο με την ευθύνη τριμελούς εφορευτικής επιτροπής δικηγόρων. Ήδη από τις 10 Μαρτίου 2021 έχει διοριστεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η νόμιμη τριμελήςεφορευτική επιτροπή, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να διοργανώσει τις ψηφοφορίες της Γενικής Συνέλευσης καθώς και τις αρχαιρεσίες την 31-03-2021. Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα εξηγήσουμε και θα αναλύσουμε στη Συνέλευση των Σωματείων της 20ης Μαρτίου και θα πάρουμε αποφάσεις, οι οποίες θα διατρανώνουν την πίστη μας και την πεποίθησή μας σε μία νικηφόρα και πάνω από όλα νόμιμη πορεία προς τις εκλογές των σωματείων και των δυνάμεων που πιστεύουν στη δημοκρατία και στη νομιμότητα. H Συνέλευση των Σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 11.00 το πρωί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZΟΟΜ.

Προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των εκπροσώπων που θα συμμετάσχουν στην ψηφιακή πλατφόρμα, την Τρίτη 16 Μαρτίου, θα αποσταλεί εξατομικευμένος υπερσύνδεσμος (link) και κάθε αντιπρόσωπος (τακτικός και αναπληρωματικός) θα πρέπει να επιβεβαιώσει παρέχοντας τα υπόλοιπα προσωπικά στοιχεία που θα ζητηθούν, ώστε ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των προσώπων. Η διαδικασία αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί αυστηρά μέχρι την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 18.00. Σε περίπτωση που ο τακτικός αντιπρόσωπος κωλύεται και δεν μπορεί να μετάσχει στη συνέλευση θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 19 Μαρτίου και ώρα 18.00 να ενημερώσει στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., προκειμένου να μπορέσει να συμμετέχει ο αναπληρωματικός αντιπρόσωπος του σωματείου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΚΑΣ:

«Αγαπητοί Συνεργάτες και Φίλοι,

Είχαμε προβλέψει ότι η λεγόμενη «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» συνειδητοποιώντας πια ότι οδηγείται σε μια συντριπτική ήττα θα μεταχειριστεί κάθε μέσο που διαθέτει ένας παρακρατικός μηχανισμός για να θολώσει τα νερά και να μην επιτρέψει μια πρώτη καταμέτρηση των δυνάμεων στην Γενική Συνέλευσης στις 20.3.21.

Δυσκολεύεται κανείς να χαρακτηρίσει την κίνηση της  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ να καλέσει σε «Γενική Συνέλευση» τα Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, την ίδια ημέρα που θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση που έχει προκηρύξει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Επικαλούμενοι την «νομιμότητα» και την «τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών», προβαίνουν σε ενέργειες παράνομες και πρωτοφανείς, αποδεικνύοντας όχι μόνο την καθεστωτική τους αντίληψη, αλλά και τον πανικό που τους διακατέχει από την διαφαινόμενη ήττα.

Εμείς τους απαντάμε:

Αφού ισχυρίζονται ότι διαθέτουν την πλειοψηφία των Σωματείων ΓΙΑΤΙ δεν έρχονται στη Γενική Συνέλευση που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία και μέσα από απόλυτα νόμιμες  και δημοκρατικές διαδικασίες να καταψηφίσουν την απερχόμενη Διοίκηση;

Τι νόημα έχει η «Αντισυνέλευση», εκτός από την συντήρηση του διχασμού που έχουν καλλιεργήσει, την περιχαράκωση και τον εγκλωβισμό κάποιων Σωματείων, που με απειλές, εκβιασμούς και κάθε μορφής πιέσεις έχουν καταφέρει να προσεταιριστούν.

Σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες αυτές αποτελούν ΝΤΡΟΠΗ για τη δημοκρατική παράδοση στον χώρο του ΣΕΓΑΣ και καλούμε τα Σωματεία μας να απέχουν από αυτές τις επικίνδυνες ΓΕΛΟΙΌΤΗΤΕΣ.

ΑΚΑΣ».

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares