Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 01:30

ΣΕΓΑΣ: Αποκαλυπτική επιστολή του Βασίλη Σεβαστή

Με επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας και ιστορικό μέλος του του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής μιλάει για όλους και για όλα.

Η ανοιχτή επιστολή του, μέσα σε λίγες γραμμές, εξηγεί όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Μιλάει για μια επιτυχημένη χρονιά παρά τις δυσκολίες και τον οικονομικό αποκλεισμό που έχει υποστεί ο ΣΕΓΑΣ από τον Λευτέρη Αυγενάκη, καταγγέλλοντας ότι μείωσε τις προϋποθέσεις για να ψηφίσουν περισσότερα σωματεία της Αναγέννησης, το ότι θέλει να ελέγξει πάση θυσία το εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως πως δεν ενδιαφέρεται να υπάρξει μια ομαλή αθλητική δραστηριότητα.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του:

«Αγαπητοί Συνεργάτες και Φίλοι,

Ελπίζω αυτή η επιστολή μου να σας βρει όλους καλά.

Δυστυχώς η πανδημία συνεχίζεται και πλήττει όλη την κοινωνία και δυστυχώς και την οικογένεια του Στίβου και του ΣΕΓΑΣ. Ευτυχώς χωρίς απώλειες ανθρώπων. Να ευχηθούμε καλή ανάρρωση σε όλους και να τελειώσει σύντομα αυτή η περιπέτεια.

Στον ΣΕΓΑΣ καταφέραμε για μια ακόμη φορά να υλοποιήσουμε το βασικό αγωνιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρά τις δυσκολίες και τα επιβαλλόμενα μέτρα λόγω της πανδημίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί ο οικονομικός αποκλεισμός που έχει επιβάλλει ο κ. Αυγενάκης, παρά το γεγονός ότι έχουμε υποβάλλει από τον Ιανουάριο αίτημα για ένα μικρό μέρος της α΄ δόσης της τακτικής επιχορήγησης με «εντολή διάθεσης» μόνο για τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων, των προπονητών και οδοιπορικά των Αθλητών.

Ο κ. Αυγενάκης αποδεικνύει και σ΄ αυτό το ζήτημα ότι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί είναι μια ομαλή αθλητική δραστηριότητα ενώ στους είκοσι μήνες που ασκεί τα καθήκοντά του, το πρώτο πράγμα που φαίνεται να τον απασχολεί είναι ο απόλυτος έλεγχος των Αθλητικών Ομοσπονδιών, ο άκρατος κομματισμός και η πάση θυσία επιβολή, ανθρώπων της δικής του επιλογής. Τα μέσα δε που χρησιμοποιεί είναι πρωτοφανή.

Όμως ο καιρός πέρασε. Η ώρα της κρίσεως ήρθε! Στις 20.3.21 θα γίνει η Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών του ΣΕΓΑΣ. Θα διεξαχθεί με απομακρυσμένη συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας «ΖΟΟΜ». Έχουμε οργανώσει έτσι την διαδικασία, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα, ενός πλήρους και ενδελεχούς διαλόγου, αλλά και την διεξαγωγή ψηφοφοριών που απαιτούνται και προβλέπονται.

Η τελευταία ψηφοφορία θα αφορά τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών. Το Δ.Σ. θα εισηγηθεί σχετικά με συναίσθημα ευθύνης και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα.

Τα Σωματεία με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου είναι 227. Αυξήθηκαν σε σχέση με το 2020 γιατί ο κ. Αυγενάκης, παρά τις διακηρύξεις του περί Σωματείων σφραγίδων κατέβασε τον πήχη των προϋποθέσεων για να αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου κάποια Σωματεία που πρόσκεινται στην «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Το αποτέλεσμα ήταν από αυτή τη ρύθμιση η ΑΚΑΣ να προσθέσει διπλάσιο αριθμό Σωματείων στη δύναμή της.

Τις ημέρες αυτές μάλιστα επιχειρείται μια ακόμη παρέμβαση. Με προσφυγή τους στο ΑΣΕΑΔ πέντε (5) Σωματεία προσκείμενα επίσης στην «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ζητούν το δικαίωμα ψήφου να κατοχυρώνεται με την συμμετοχή οκτώ (8) αθλητών ΜΙΑ ΦΟΡΑ αντί για δύο.

Αυτό είναι ακόμη ένα δείγμα ασυνέπειας λόγων και έργων. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι φωστήρες της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ είναι ότι εάν αυτά τα πέντε Σωματεία κερδίσουν αυτή την προσφυγή η ΑΚΑΣ θα προσθέσει υπερδιπλάσιο αριθμό Σωματείων στη δύναμή της.

Ένα ακόμη δείγμα σοβαρότητας βαρύτητας και δυναμικής του ψηφοδελτίου της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ είναι το γεγονός ότι από τα 22 Μέλη μόνο πέντε (5) είναι και αντιπρόσωποι με δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση!!! Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν προσκομίσει βεβαιώσεις μαϊμού που θα ελεγχθούν γιατί δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας.

Στο μεταξύ, βλέποντας την εκλογική ήττα να έρχεται, μετέρχονται μεθόδους παρακράτους βάζοντας αθλητές – τρεις να ζητάνε χρήματα που δήθεν δικαιούνται και δεν τα πήραν πριν από 10 – 15 χρόνια, διαγράφουν από όργανα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στελέχη της ΑΚΑΣ και δίνονται μαθήματα νομιμότητας και διαφάνειας αυτοί που έχουν κουρελιάσει Νόμους και Καταστατικά.

Τελικά όλα δείχνουν ότι μπροστά στο φάσμα μιας συντριπτικής ήττας θα μετέλθουν κάθε μέτρο και μέσο προκειμένου να τορπιλίσουν τις διαδικασίες έτσι ώστε να μην αναγκαστούν να πιούν το ποτήρι της ήττας.

Και δυστυχώς έχουν αποδείξει τους τελευταίους μήνες ότι δεν υπάρχουν όρια και φραγμοί στις μεθόδους που ακολουθούν.

Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων έχει μνήμη, γνώση και κρίση και θα κάνει τις σωστές επιλογές στην κάλπη για να μην πέσει στα χέρια μιας καθεστωτικής ομάδας η αρχαιότερη Ομοσπονδία της Χώρας.

Βασίλης Σεβαστής

Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ».

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares