Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 15:03

Η απάντηση του ΑΟ Πάρου στην καταγγελία του Μάριου Φούρναρη

Την απάντηση του στο δημοσίευμα του sportcyclades.gr σχετικά με την καταγγελία του κ. Φούρναρη για τη χρήση του σταδίου της Παροικιάς, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΟ Πάρου.

Αναλυτικά:

Πάρος, 7/6/2021

Με αφορμή το δημοσίευμα του Sport Cyclades και την καταγγελία του κ. Φουρνάρη, σχετικά με την λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Πάρου και τις ώρες χρήσεις από τον Α.Ο.ΠΑΡΟΥ, καθώς και για τις αιχμές που αφήνει για τον Α.Ο. ΠΑΡΟΥ αλλά και για το τμήμα στίβου και τους προπονητές μας, βρισκόμαστε στη θέση να απαντήσουμε τα αυτονόητα.

Ο Δήμος Πάρου παραχωρεί το στάδιο στα Σωματεία για την χρήση του σταδίου για τις προπονήσεις και τις ώρες εκείνες η χρήση είναι αποκλειστικά και μόνο για τα αθλητικά τμήματα και ορίζονται και οι ώρες κοινού, πράγμα το οποίο ισχύει σε ολόκληρη την επικράτεια και όχι μόνο στην Πάρο.

Οι ώρες χρήσης από τα τμήματα του Α.Ο.ΠΑΡΟΥ, στίβου και παράλληλα ποδοσφαίρου είναι καθημερινά εκτός Κυριακής 16:00 – 20:00. Ο κανονισμός λειτουργίας του σταδίου και το ωράριο λειτουργίας ίσχυε και προ της πανδημίας από τον Covid-19, παρόλα αυτά οι προπονητές του στίβου κατανοώντας την ανάγκη των πολιτών για άσκηση όχι μόνο δεν ζήτησαν ποτέ να απομακρυνθεί κανείς από το στάδιο, αλλά και με ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του Κλασικού Αθλητισμού καλούσαν τους γονείς να προσέρχονται στο στάδιο και να γυμνάζονται μόνοι τους περιμένοντας τα παιδιά τους, δίνοντας έτσι το πρότυπο της δια βίου άσκησης.

Με αλληλοσεβασμό συνυπήρχαν τόσα χρόνια στο στάδιο τα τμήματα ποδοσφαίρου, στίβου και οι αθλούμενοι πολίτες, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Από πέρυσι λόγω της πανδημίας υπάρχουν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανονισμοί λειτουργίας των σταδίων, που βασίζονται στην Κ.Υ.Α και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που απαγορεύουν την είσοδο κοινού κατά την διάρκεια των προπονήσεων αθλητικών ομάδων.

Ο Δήμος Πάρου ανάρτησε εκ νέου μαζί με το πρόγραμμα, ανακοινώσεις σχετικά με την λειτουργία του σταδίου μέσα στην πανδημία τονίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α.. Οι προπονητές μας και οι έφοροι των τμημάτων - λόγω έλλειψης φύλακα, που θα έπρεπε να ρυθμίζει την είσοδο και έξοδο και να συμπληρώνει της λίστες της ΓΓΑ, εισερχομένων και εξερχομένων από το στάδιο – για να προασπίσουν την δημόσια υγεία και την υγεία των αθλητών μας, βρέθηκαν στον άχαρο ρόλο εκτός των καθηκόντων τους να εκτελούν τα προαναφερθέντα καθήκοντα του φύλακα σταδίου.

Να τηρούν τις καταστάσεις της ΓΓΑ με ατομικά στοιχεία όλων των αθλητών και ώρες εισόδου και εξόδου από το στάδιο, όπως προβλεπόταν από τον κανονισμό λόγω πανδημίας και να ενημερώνουν τους πολίτες, που συνηθισμένοι στην συνύπαρξη προπονήσεων δεν έβλεπαν τις ανακοινώσεις του Δήμου στην πόρτα σχετικά με τα πρωτόκολλα της ΓΓΑ και τις απαγορεύσεις λόγω Covid-19.

Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (2-3), όλοι οι πολίτες έδειξαν υπευθυνότητα και κατανόηση τηρώντας τα νέα μέτρα. Σχετικά με την καταγγελία του κ. Φουρνάρη για τον περασμένο Οκτώβριο, ότι του «έδειξαν με ιδιαίτερη αγένεια την πόρτα της εξόδου», πρέπει να πούμε το αυτονόητο, ότι η τήρηση των πρωτοκόλλων ισχύει για όλους και η τήρησή τους από τους προπονητές μας όχι μόνο δεν αποτελεί αγένεια αλλά σεβασμό προς την δημόσια υγεία μέσα στην πανδημία.

Ο κ. Φουρνάρης άφησε αιχμές για το τμήμα ενηλίκων του στίβου, οι οποίοι μπορούν να γυμνάζονται ελεύθερα στο στάδιο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση για τυχόν παρερμηνεύσεις από πολίτες, που δεν γνωρίζουν ότι από το συγκεκριμένο τμήμα ενήλικοι αθλητές μας έχουν συμμετάσχει στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Κυκλάδων και μάλιστα με διακρίσεις σε βάθρο στα 1500 μ. και στα 100 μ. Ανδρών.

Επίσης το παρόν τμήμα καλύπτει τις ανάγκες για όσους ενήλικες επιθυμούν να ασκηθούν υπό την επίβλεψη και με προγράμματα εξειδικευμένων προπονητών με ασφάλεια, έχοντας ελεγχθεί ιατρικά πριν ενταχθούν στο τμήμα. Είτε επιλέγουν τον στίβο ως τρόπο άσκησης είτε επιθυμούν να αγωνίζονται σε Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και σε αγώνες δρόμου Δήμων ή Συλλόγων εκπροσωπώντας το νησί της Πάρου ως αθλητές του Α.Ο. ΠΑΡΟΥ.

Τέλος σχετικά με την παρατήρηση του Sport Cyclades για το ότι δεν πήραν μέρος αθλητές του Α.Ο.ΠΑΡΟΥ στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα μέχρι στιγμής, επισημαίνουμε ότι ο Σύλλογος μας ήταν σε πλήρη αναστολή από το Νοέμβριο και οι αθλητές των κατηγοριών ΑΓ και Κ18, δεν πρόλαβαν να ετοιμαστούν για τους αγώνες μετά το άνοιγμα στις 17 Μαΐου. Στο επόμενο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κυκλάδων Κ16 στη Μύκονο, ο Α.Ο.ΠΑΡΟΥ θα δώσει δυνατό αγωνιστικό παρόν όπως κάνει από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του.

Το τμήμα στίβου του Α.Ο.ΠΑΡΟΥ έφτασε πριν την αναστολή λόγω της πανδημίας να αριθμεί 130 αθλητές και αθλήτριες όλων τον κατηγοριών, στα 6 χρόνια λειτουργίας του. Ένα τμήμα που έχει να επιδείξει δεκάδες Πρωταθλητές Κυκλάδων σε όλες τις κατηγορίες, συμμετοχές και διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες.

Οι προπονητές μας δίνουν έμφαση στα τμήματα υποδομής, στις Ακαδημίες και στα Προαγωνιστικά τμήματα. Μέσα από αυτά τα παιδιά θα ξεπηδήσουν οι επόμενοι Πρωταθλητές Κυκλάδων, μα κυρίως όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως ταλέντου γυμνάζονται επί ίσοις όροις από έμπειρους εξειδικευμένους προπονητές στίβου, που προάγουν τα ιδανικά ενός από τα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως.

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Πάρου

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares