Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 13:47

Διεθνείς ρίπτες προπονούνται στη Σύρο με πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Γιάννη Δόνδωρου [pics]

Αθλητές και αθλήτριες ρίψεων, μέλη των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας και Κύπρου, με αξιόλογες αγωνιστικές επιδόσεις και διακρίσεις, βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο νησί της Σύρου, στα πλαίσια αθλητικής προετοιμασίας, υπό την καθοδήγηση του τεχνικού ρίψεων, προπονητή στην Ολυμπιακή Ομάδα του 2004 και παλαιού πρωταθλητή σφαιροβολίας κ. Γιάννη Δόνδωρου.

Το νησί της Σύρου επέλεξαν, για πρώτη φορά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μέρος της αθλητικής τους προετοιμασίας, οι αθλητές και αθλήτριες ρίψεων, Αννίβας Οικονόμου, Μαρία- Ωραιοζήλη Αβρά και Σκεύη Θρασυβούλου, αποδεχόμενοι τη σχετική εισήγηση - πρόταση του προπονητή τους, κ. Γιάννη Δόνδωρου.

PHOTO METALLAXIS GYM

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η ομορφιά και η αρμονία της φύσης της Σύρου για την αθλητική τους προετοιμασία, έχουν τη χαρά να βιώνουν οι αθλήτριες και ο αθλητής, παρά το γεγονός πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι υποδομές των χώρων άθλησης της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, παρουσιάζουν σοβαρές αδυναμίες, σημαντικές ελλείψεις και χρονικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων επισκευών και συντήρησης τους.

Παραμερίζοντας επί του παρόντος το γεγονός αυτό και δίνοντας έμφαση στην ευγενική και φιλόξενη διάθεση των κατοίκων του νησιού, όπως επίσης και τη μοναδική φυσική ομορφιά και ηρεμία που προσφέρει η Σύρος, ο προπονητής ρίψεων Γιάννης Δόνδωρος και οι αθλητές του, πραγματοποιούν στο νησί τη συγκεκριμένη φάση της αθλητικής προετοιμασίας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας, οι αθλητές θα αγωνιστούν στο Διεθνές Meeting Σφαιροβολίας "1st SIFNOS Street Shot Put Meeting 2021", που θα διεξαχθεί στον Αρτεμώνα της Σίφνου στις 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Το συνδυαστικό προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, προπόνηση τεχνικής κατάρτισης του αγωνίσματος της Σφαιροβολίας στο Δημοτικό Στάδιο της Βάρης, συνεργασία με το εξαιρετικό γυμναστήριο "Metallaxi Gym" στην πόλη της Ερμούπολης, όπως επίσης και εκγύμναση στις παραλίες, Αγκαθωπές και Κόμητο.

 PHOTO ANNIVAS STADIO VARIS

Ο Αννίβας Οικονόμου, ο 19χρόνος αθλητής σφαιροβολίας της Αθλητικής Ένωσης Μεσογείων “Αμεινίας ο Παλληνεύς”, εξέφρασε τις εντυπώσεις του από την παραμονή του στη Σύρο λέγοντας:

“Η Σύρος είναι ένα καταπληκτικό νησί για την προετοιμασία μας. Το περιβάλλον, η φύση και γενικότερα η αρμονία που προκύπτει, συντελούν στην συγκέντρωση μας καθόλη τη διάρκεια της προπόνησης μας αλλά και μετά από αυτή. Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα να επικεντρωθούμε στους στόχους μας αλλά και να προσπαθήσουμε με ηρεμία να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Το μόνο πρόβλημα που αναδύεται,είναι οι ελλιπείς έως και μηδαμινές αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει η σφοδρή επιθυμία από τους αρμόδιους να εξελιχθεί το νησί,σε ένα γενικότερο πλαίσιο,είναι σπουδαία η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί μια αντίστοιχη ενέργεια αναφορικά με τον χώρο του στίβου.

Τότε θα μπορέσουμε και εμείς ως αθλητές να αξιοποιήσουμε τις συνθήκες στο έπακρο και να έρθουμε πιο κοντά στο νησί”.

Ο έφηβος ρίπτης Αννίβας Οικονόμου, έχει ατομικό ρεκόρ 15.41 μ. στην κατηγορία Κ23 & Ανδρών, με την ανδρική σφαίρα (βάρος 7,260 κ.) ενώ, έως και το τέλος του 2021 αγωνίζεται επίσης και στη μικρότερη κατηγορία Κ20 (κατηγορία εφήβων), με 6κιλη σφαίρα, έχοντας ατομικό ρεκόρ 18.02 μ.

Έχει εκπροσωπήσει την Εθνική Ομάδα, αγωνιζόμενος στις Κατηγορίες Κ18, είναι φιναλίστ Πανελληνίων Πρωταθλημάτων με διακρίσεις σε μικρότερες ηλιακές κατηγορίες, ενώ τον Ιούλιο του 2021 συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 (εφήβων) που πραγματοποιήθηκε στον Ταλίν της Εσθονίας, κατακτώντας τη 16η θέση.
PHOTO SKEYH STADIO VARIS

Η Σκεύη Θρασυβούλου είναι 27 ετών και αθλήτρια ρίψεων Σφαιροβολίας και Δισκοβολίας του Γ.Σ.Ο./ΚΟΕΑΣ Κύπρου και μέλος της Εθνικής Ομάδας Κύπρου. Πρωταθλήτρια της Σφαιροβολίας το 2021 και 2η στο αγώνισμα της Δισκοβολίας με επιδόσεις 13.45 μ. και 48.80 μ. αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι η αθλήτρια, μεταπήδησε από τα αγωνίσματα των μεσσαίων αποστάσεων πριν από τρία χρόνια, οπότε και ξεκίνησε να ασχολείται με τις ρίψεις, ύστερα από προτροπή του προπονητή της Γιάννη Δόνδωρου.

“ Έχoντας ολοκληρώσει την αρχική μας προετοιμασία στη Σύρο, προσαρμόσαμε την προπόνηση μας με όσα μέσα διαθέταμε, -βαλβίδα σφαίρας στη Βάρη, γυμναστήριο και τις όμορφες αμμώδες παραλίες-του νησιού . Είναι ένα μέρος με πολλές προοπτικές που θα μπορούσε να γίνει σαν ένα μικρό κέντρο προετοιμασίας. Έχοντας καλύτερες εγκαταστάσεις θα βοηθήσει παράλληλα και στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί”, δήλωσε η Κύπρια Πρωταθλήτρια.

PHOTO STADIO ΒΑΡΗ ΡΙΠΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 

Η Μαρία- Ωραιοζήλη Αυρά, είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδος και κάτοχος Πανελληνίου ρεκόρ στη Δισκοβολία, στην Κατηγορία Αθλητών ΑμεΑ F12 και μέλος του Σωματείου “ΙΩΝΑΣ” ΑμεΑ ΟΑΚΑ, Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής.

Η Ρόζμαρι, σε ηλικία 43 ετών συνεχίζει να δίνει το φωτεινό παράδειγμα στον κόσμο για ενασχόληση με τον αθλητισμό, υπερβαίνοντας κάθε αντικειμενική αδυναμία.

Έχοντας καταγωγή από το όμορφο κυκλαδονήσι της Σίφνου, η αθλήτρια εκφράζει τη χαρά της για τη συμμετοχή μαζί με τους φίλους συναθλητές της, στο προπονητικό camp της Σύρου και δηλώνει, μεταξύ άλλων:

“ Το όμορφο νησί της Σύρου, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη και έναν ελκυστικό προορισμό για όλους τους συνανθρώπους μας. Ειδικότερα όμως, αξίζει να ενισχυθεί περαιτέρω και η προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει, ώστε η Σύρος να αποτελεί φιλικό προορισμό που θα διευκολύνει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, μεταξύ αυτών και των αθλητικών δραστηριοτήτων. Νιώθω ευτυχής που βρίσκομαι στη Σύρο και εύχομαι η “αθλητική διασύνδεση” μεταξύ Σίφνου και Σύρου με αφορμή το διεθνές meeting σφαιροβολίας την προσεχή εβδομάδα, να είναι η αρχή για μια σειρά αθλητικών διοργανώσεων που θα πραγματοποιηθούν με επίκεντρο και τις Κυκλάδες μας”.

PHOTO ΣΤΑΔΙΟ ΒΑΡΗΣ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ COACH

Ο προπονητής ρίψεων Γιάννης Δόνδωρος, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία της αθλητικής ομάδας αλλά και του ιδίου στο νησί της Σύρου, δήλωσε:

“Η Σύρος είναι ένας τόπος μοναδικής φυσικής ομορφιάς στην καρδιά του Αιγαίου μας, που αξίζει να υποστηριχθεί αναπτυξιακά σε κάθε επίπεδο. Η ενδυνάμωση των μηνυμάτων και των ωφελημάτων που προκύπτουν από την ενασχόληση με τον κλασσικό αθλητισμό - κατά την άποψη μου- αποτελεί προτεραιότητα για το σύνολο της συριανής κοινωνίας, με ιδιαίτερη έμφαση και φροντίδα προς τα παιδιά και τη νεολαία του νησιού. 

Η ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου της Βάρης, αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο γεγονός για τους φίλους του στίβου και της άθλησης εν γένει, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί κάποιες αρχικές, κατάλληλες προϋποθέσεις για μια σύγχρονη, δυναμική και αναβαθμισμένη επανεκκίνηση του κλασσικού αθλητισμού στο νησί, αλλά και στις Κυκλάδες γενικότερα.

Παρακολουθώντας συστηματικά τις εξελίξεις που συντελούνται στο χώρο του κλασσικού αθλητισμού σε παγκόσμια κλίμακα, αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση, το γεγονός, πως η Σύρος έχει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να καταστεί κέντρο σημαντικών εγχώριων και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, όσο και αν αυτή η άποψη, επί του παρόντος μπορεί να ακούγεται υπερβολική έως και ανέφικτη. 

Ένα σύνολο άρτιων αθλητικών εγκαταστάσεων, των οποίων η διαχείριση θα γίνεται με όρους σύγχρονου αθλητικού management, οργάνωσης και λειτουργίας, θα μπορεί να προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες αξιοποίησης της αθλητικής ταυτότητας που θα αποκτήσει το νησί, σε συνδυασμό με την τουριστική και πολιτιστική της μοναδικότητα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά και θερμά, τους κατοίκους του νησιού, φίλους και φίλες του κλασσικού αθλητισμού, που με αγάπη, μεράκι και υπευθυνότητα συνέβαλλαν με την καλή τους διάθεση και την πολύτιμη συνεργασία τους, ώστε να γίνει πραγματικότητα, η μοναδική εμπειρία που βιώνουμε αυτές τις ημέρες στη Σύρο.

Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και εκ μέρους των αθλητών:

το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης,

το Γυμναστήριο Metallaxi Gym και τους κ. κ. Στρατή Ευστρατίου και Μόδεστο Ευστρατίου για την ευγενική παραχώρηση των χώρων εκγύμνασης, όπως επίσης και τον γυμναστή κ. Βασίλη Κοτζαπαναγιώτη,

το Ξενοδοχείο Camello και το εστιατόριο Bolas και την κα. Μακρυωνίτου Σοφία και κ. Βαρθαλίτη Αλέξανδρο για την ευγενική τους διάθεση και συνεργασία,

τον κ. Πέτρου Ευάγγελο του Ιωάννη και τον κ. Παπουτσά Παναγιώτη του Νέστωρος για την καθοριστική τους συμβολή, συνεργασία και τεχνική υποστήριξη,

τον κ. Αλοίσιο Γαδ του Δημητρίου, Πρόεδρο Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Σύρου για τη ευγενική του συνεργασία,

όπως επίσης και την αδερφή μου κα. Δήμητρα Δονδώρου, για το συντονισμό, την οργάνωση και την επικοινωνία του συγκεκριμένου Προπονητικού Camp στη Σύρο”.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares