Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 11:58

6η η Αρμάου, 9η η Κάτσα. Καλά πλασαρίσματα για Ζουγανέλη, Συκινιώτη και Γιαβρούτα

aom-polyathla-12

Πολύαθλα παγκορασίδων, 6η η Αρμάου, 9η η Κάτσα. Καλά πλασαρίσματα για Ζουγανέλη, Συκινιώτη και Γιαβρούτα.

Τα πολύαθλα είναι μια προσπάθεια της ομοσπονδίας του στίβου, του ΣΕΓΑΣ, που ξεκίνησε μόλις την περασμένη χρονιά με σκοπό την ενασχόληση των αθλητών ηλικίας 14-15 ετών με όλα τα αγωνίσματα του στίβου. Απώτερος στόχος του ΣΕΓΑΣ είναι η ενίσχυση των συνθέτων αγωνισμάτων των μεγαλύτερων κατηγορίων δηλαδή του επτάθλου γυναικών και του δεκάθλου των αντρών. Οι αγώνες αυτοί δίνουν την ευκαιρία σε αθλητές να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και σε άλλο αγώνισμα εκτός από αυτό που ειδικεύονται. Το παράδειγμα της Μαριάννας Ζουγανέλη που την περασμένη χρονιά ήρθε σε επαφή με τον ακοντισμό με αποτέλεσμα να πετύχει καλές επιδόσεις και μια σημαντική διάκριση (4η στους αιγαιοπελαγίτικους αγώνες) αποτελεί απόδειξη της αξίας των πολυάθλων. Πέρα όμως από τους στόχους της ομοσπονδίας και του συλλόγου πρόκειται για τους αγαπημένους αγώνες των παιδιών καθώς το κυνήγι των βαθμών μετά από κάθε προσπάθεια τους τους μαγνητίζει. Ο πρώτος στόχος όλων των αθλητών είναι να πιάσουν το οριο των 1.800 βαθμών και να δώσουν έστω ένα βαθμό στο σύλλογο. Και μόνο για τον ενθουσιασμό, την αγωνιστικότητα, και το πείσμα με τα οποία αγωνίζονται όλοι οι αθλητές στα πολύαθλα οι αγώνες αυτοί θεωρούνται από όλους σχεδόν τους συντελεστές του αθλητισμού, παράγοντες και προπονητές, πολύ σημαντικοί.

Ο ΑΟΜυκόνου μετείχε στους αγώνες αυτούς με εννιά αθλήτριες με στόχο να μπορέσουν να ξεπεράσουν το φράγμα των 1.800 βαθμών όσο περισσότερες αθλήτριες μπορούσαν. Η εξέλιξη των αγώνων όμως επιφύλαξε ευχάριστες εκπλήξεις για το σύλλογό μας. Η Φραγκίσκα Αρμάου πλασσαρίστηκε πολύ ψηλά, στην 6η θέση, η Κατερίνα Κάτσα βρέθηκε μέσα στη δεκάδα ενώ ψηλά ήταν και οι υπόλοιπες τρεις που βαθμολογήθηκαν, η Μαριάννα Ζουγανέλη (14η), η Καλλιόπη Συκινιώτη (15η) και η Κική Γιαβρούτα (17η)

Φραγκίσκα Αρμάου

6η θέση, σπουδαία επίδοση και οριο και στα σύνθετα

Η εμφάνιση της Φραγκίσκας στους συγκεκριμένους αγώνες ήταν καταπληκτική. Αυτό το αποδεικνύουν οι επι μέρους επιδόσεις της στα τέσσερα αγωνίσματα στα οποία έλαβε μέρος, η 6η θέση στην τελική κατάταξη αλλά και η συνολική βαθμολογία της. Η Φραγκίσκα έτρεξε τα 80 μέτρα σε 11.18 (νέο ρεκόρ συλλόγου), έκανε στο μήκος 4.08, έριξε στη σφαίρα 9.01 (γίνεται έτσι η δεύτερη καλύτερη σφαιροβόλος μας) και έτρεξε τα 2.000 μέτρα, το αγώνισμα στο οποίο το 2011 είχε διακριθεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, σε 7.44.44. Συνολικά συγκέντρωσε 2.381 βαθμούς, επίδοση πολύ υψηλή που της έδωσε και το δικαίωμα συμμετοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των συνθέτων για την κατηγορία παγκορασίδων Α΄, χωρίς η ίδια να είναι «καθαρόαιμη» αθλήτρια των συνθέτων.

aom-armaou-sikinioti

Κατερίνα Κάτσα

Ανέλπιστα καλή ήταν και η Κατερίνα Κάτσα στο αγώνισμα των πολυάθλων. Πολύ γρήγορη στα 80 μέτρα (11.24) κατέρριψε και αυτή το ρεκόρ της Κικής Γιαβρούτα, δυνατή καθώς έριξε 7.36 στη σφαίρα και με ικανοποιητικό άλμα στο μήκος (4.00), χρειάστηκε απλώς ένα καλό χρόνο στο δικό της αγώνισμα, στα 600 μέτρα (1.50.33) για να φτάσει τους 2.156 βαθμούς και την 9η θέση στη τελική κατάταξη, ανάμεσα στις 48 αθλήτριες που αγωνίστηκαν. Η Κατερίνα αποδεικνύει και σε αυτό τον αγώνα την σημαντική εξέλιξη της και αναμένεται η εμφάνισή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων στο Ναύπλιο.

Μαριάννα Ζουγανέλη

Στην 14η θέση βρέθηκε η Μαριάννα Ζουγανέλη με 2038 βαθμούς. Ετρεξε εξαιρετικά καλά τα 80 μέτρα (11.66) και έκανε πολύ καλή επίδοση στο μήκος (4.13). Αποδείχθηκε πολύ καλή και στη σφαίρα (7.59) αλλά έμεινε αρκετά πίσω στο αγώνισμα της, τον ακοντισμό. Σημείωσε βολή 22.19, ενώ αν έριχνε μια βολή στις δυνατότητες της θα είχε πιάσει και αυτή πολύ άνετα το οριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι καλές εμφανίσεις όμως σε όλα τα αγωνίσματα ίσως δείχνουν τις δυνατότητες της αθλήτριάς μας για διάκριση από την επόμενη χρονιά στο σύνθετο κορασίδων, το οποίο βέβαια απαιτεί αυξημένη προσήλωση και προπονητική συνέπεια.

Καλλιόπη Συκινιώτη

Λίγες μέρες μετά την κατώτερη του αναμενόμενου εμφάνιση της Καλλιόπης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, η καλύτερη μας αθλήτρια της αντοχής, απάντησε με εξαιρετική εμφάνιση στο διασυλλογικό των πολυάθλων. Βρέθηκε στην 15η θέση, δύο βαθμούς μόλις πίσω από τη Μαριάννα με 2.036 βαθμούς. Έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 80 μέτρα (11.39), σημείωσε 4.07 στο μήκος, έριξε 6.35 στη σφαίρα, επίσης ατομικό ρεκορ και έτρεξε το αγώνισμά της, τα 2.000 μέτρα σε 7.45.38 σε χαλαρό και συγκρατημένο ρυθμό.

Κική Γιαβρούτα

 

Καλή εμφάνιση και από την Κική Γιαβρούτα, καθώς βρέθηκε στην 17η θέση με 2.026 βαθμούς. Παρά το ότι στα 80 μέτρα δεν ήταν όσο καλή θα έπρεπε καθώς σημείωσε επίδοση 11.80, ανέβηκε αρκετά με τις επιδόσεις της στα άλματα: Στο μήκος σημείωσε 4.13 και στο ύψος πήδηξε εύκολα το 1.30. Τέλος, στη σφαίρα έκανε ατομικό ρεκόρ με 6.80. Δεν θα είναι έκπληξη εάν η Κική επίσης, από την επόμενη χρονιά ασχοληθεί με τα σύνθετα, καθώς φαίνεται πώς έχει την πληρότητα που χρειάζεται μια αθλήτρια για το αγώνισμα αυτό.

Γεωργία Τσεγγελίδου

Η Γεωργία έχασε το βαθμολογικό όριο για πολύ λίγο. Συγκέντρωσε 1.731 βαθμούς και κατέλαβε την 30η θέση. Έκανε ατομικό ρεκόρ στα 80 μέτρα με 11.49, πολύ καλή εμφάνιση στο μήκος με 4.23, επίσημο ατομικό ρεκόρ στη σφαίρα με 5.67 αλλά δεν πήγε οσο καλά περίμενε στα 600 μέτρα όπου σημείωσε 2.01.85 ενώ έχει στα πόδια της επιδόσεις κοντά στο 1.55. Η ελλειπής προετοιμασία της λόγω προβλημάτων τη φετινή σεζόν φάνηκε σε αυτή την κούρσα. Η Γεωργία αναμένεται πολύ σύντομα να ανακάμψει και θέτει νέους στόχους για τη νέα χρονιά.

Μαρκέλα Βερώνη

Η βαδίστρια μας δοκίμασε τις δυνατότητές της στα σύνθετα. Συγκέντρωσε 1.562 βαθμούς και περιορίστηκε στην 38η θέση. Οι επιδόσεις της ήταν κατώτερες από τις δυνατότητές της, έκανε 3.49 στο μήκος, μόλις 1.20 στο ύψος – ενώ έχει σημείωσει πολλές φορές επιδόσεις πάνω από το 1.30 -, έκανε 6.52 στη σφαίρα και μόλις 2.02.22 στα 600 μέτρα καθώς είχε φύγει πολύ γρήγορα από την αρχή της κούρσας. Για τη Μαρκέλα ήταν μια ευχάριστη εμπειρία.

Φρατζέσκα Κουνουπιώτη

Η συνεπής στην προπόνηση Φρατζέσκα, είναι συνεπής και στους αγώνες καθώς μετέχει πάντα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της κατηγορίας της. Χωρίς να είναι εξοικειωμένη με τα σύνθετα αγωνίστηκε στα 3 από τα 4 αγωνίσματα και έκανε ικανοποιητική εμφάνιση. Συγκέντρωσε 1.075 βαθμούς και κατέλαβε την 41η θέση. Κατέγραψε 11.55 στα 80 μέτρα, 3.16 στο μήκος και 5.64 στη σφαίρα.

Μαρία Θανάση

Πρώτη εμφάνιση σε αγώνες για τη νέα αθλήτρια μας Μαρία Θανάση. Συγκέντρωσε 791 βαθμούς και κατέλαβε την 47η θέση, καθώς αγωνίστηκε και αυτή στα 3 από τα 4 αγωνίσματα. Ετρεξε τα 80 μέτρα σε 13.11, έκανε στο μήκος μια ικανοποιητική επίδοση, 3.42, ενώ έριξε τη σφαίρα στα 5.50. Η Μαρία προπονήθηκε εντατικά όλη τη χρονιά, αν συνεχίσει με την ίδια αφοσίωση σύντομα θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

syros RAOYZAIOS new14

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares