Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 00:54

Με υπογραφή Στουρνάρα γίνονται οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες!

  Ο Υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε την απόφαση για να μπούνε στο κωδικό της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Νησιωτικής Πολιτικής, οι 70.000 ευρώ που απαιτούνται για την φιλοξενία, μετακίνηση των ομάδων! Ο Υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε την απόφαση για να μπούνε στο κωδικό της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Νησιωτικής Πολιτικής, οι 70.000 ευρώ που απαιτούνται για την φιλοξενία, μετακίνηση των ομάδων!

Του Δημήτρη Σταυρακάκη

stoyrnarasΟριστική θεωρείται πια η διοργάνωση στο νησί μας των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, στις 5-6 Οκτωβρίου αφού εγκρίθηκε το απαιτούμενο κονδύλι που χρειάζονταν να καλυφθεί μέσω της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την διαμονή, διατροφή, μετακίνηση των αθλητών και αθλητριών από τις ομάδες των νησιών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.

Στις 17 Ιουλίου, στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου, Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη, στάλθηκε η σχετική απόφαση, με το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ, που έχει συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γραμματείας, απόφαση που υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα!.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 99,9% οι αγώνες γίνονται χωρίς προβλήματα, σε ότι αφορά τα οικονομικά ποσά που απαιτούνται να δαπανηθούν για την διοργάνωση τους και φαίνεται ότι παρά τον αρχικό φόβο ότι μετά τον ανασχηματισμό (λόγω της αλλαγής στο Υπουργείο Ναυτιλίας, Αιγαίου του Κώστα Μουσουρούλη), θα υπήρχε πρόβλημα, μέχρι να ενημερωθεί ο «διάδοχος» του Μιλτιάδης Βαρβατσιώτης για την διοργάνωση, αυτό ξεπεράστηκε μέσα σε λίγες ημέρες. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Χιώτης πρώην Υπουργός, είχε δρομολογήσει το θέμα της διοργάνωσης των αγώνων, που θα φέρουν περισσότερους από 400 (ίσως και παραπάνω) αθλητές, αθλήτριες, συνοδούς στο νησί μας για ένα τριήμερο.

Για να φθάσουν φυσικά τα 70 χιλιάδες ευρώ, που θα δοθούν από την Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για την διαμονή, διατροφή και την μετακίνηση των ομάδων, υπάρχει και μια σημαντική προϋπόθεση. Οι Ναυτιλιακές Εταιρείες, να προχωρήσουν σε γενναία έκπτωση σε ότι αφορά τις τιμές που θα δώσουν στις ομάδες από τα νησιά του Αιγαίου για να φθάσουν στη Χίο. Παράλληλα θα πρέπει να προβούν και σε αλλαγές δρομολογίων, ώστε να μην αναγκαστούν ορισμένες ομάδες να φθάσουν στον Πειραιά πρώτα και μετά να ταξιδέψουν για το νησί μας. Ήδη για αυτό το θέμα πιθανότατα να δρομολογείται να γίνει παρέμβαση και από τον ίδιο τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στις εταιρίες, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη διοργάνωση και για το πόσο σημαντική είναι για τα παιδιά που ασχολούνται με το στίβο στα νησιά του Αιγαίου.

Ήδη πάντως από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου, Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από τις εξελίξεις (αφού έχουν στα χέρια του, την απόφαση), προχωράνε σε κλείσιμο ξενοδοχείων, σε ότι αφορά την διαμονή και διατροφή, των αθλητών που θα έρθουν στο νησί μας.

Ήρθαν τα χρήματα για τα έργα

Στο κωδικό της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Νησιωτικής Πολιτικής, μπήκαν και τα χρήματα που απαιτούνταν για να δοθούν (ήδη στάλθηκαν) στον Δήμο Χίου, για να προχωρήσει σε ορισμένα έργα που χρειάζονταν να γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει την σημαντική διοργάνωση. Με απόφαση την οποία είχε υπογράψει επί  υπουργίας του, ο Κώστας Μουσουρούλης, δίνεται στον Δήμο Χίου, το ποσό των 28 χιλιάδων ευρώ για τις βελτιώσεις που χρειάζονται να γίνουν, δηλαδή νέα χάραξη των γραμμών στα κουλουάρ, μερική αλλαγή του ταρτάν, σε σημεία που έχει φθαρεί, δηλαδή ένα «λίφτινγκ» του αγωνιστικού χώρου του στίβου.

Παράλληλα, όπως ανέφερε στην «Α.Χ.» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτισμού της Γ.Γ. Αιγαίου, Νησιωτικής Πολιτικής, Ηρακλής Κουντουρέλλης, από περσινές πιστώσεις, που έφθασαν στις 14 χιλιάδες ευρώ, θα δοθούν στο στάδιο, όργανα του στίβου, κάτι που έχει να γίνει πολλά χρόνια.

Ο κ. Κουντουρέλλης, υποστηρίζει ότι από την στιγμή, την οποία βγήκε η απόφαση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το κόστος των αγώνων (70.000) δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, σε ότι αφορά την διοργάνωση τους, αφού ουσιαστικά με αυτή την υπογεγραμμένη απόφαση (από τον Υπουργό Οικονομικών), δίνεται στην Γενική Γραμματεία το «πράσινο φως» για να οργανώσει τους αγώνες στίβου-θεσμό στο Αιγαίο!.

Επίσης, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου, κινείται εδώ και αρκετό καιρό, κάνοντας επαφές με οικονομικούς παράγοντες του νησιού μας κυρίως από το χώρο της ναυτιλίας, ώστε να καλυφθούν, μέσω χορηγιών και οι ανάγκες που υπάρχουν σε όργανα αλλά και στην αγορά φώτο φίνις, το οποίο θα μείνει στο Βόρειο Αιγαίο, για να καλύπτει τις ανάγκες των αγώνων που γίνονται σε Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και να μην αναγκάζεται ο ΣΕΓΑΣ κάθε φορά που υπάρχουν σημαντικοί αγώνες (ώστε να υπάρχει και ηλεκτρονική χρονομέτρηση, για το αδιάβλητο των αποτελεσμάτων), να στέλνει το φώτο φινις που υπάρχει από την Ρόδο.

62.000 κόστισαν στη Νάξο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περσινή διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στη Νάξο, στοίχισε συνολικά, 62 χιλιάδες ευρώ, σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονταν οι μετακινήσεις με τα πλοία των ομάδων, η διαμονή, διατροφή τους, καθώς και όλα όσα χρειάστηκαν για τους αγώνες, εσωτερικές μετακινήσεις (πούλμαν), έντυπο διαφημιστικό υλικό.

Μάλιστα στη Νάξο, υπήρξε έντονη η συμπαράσταση από την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, σε ότι αφορά με πολύ προσιτές και χαμηλές τιμές για την διαμονή, διατροφή των αθλητών, αθλητριών, συνοδών που πήγαν πέρσι τον Οκτώβριο στο νησί των Κυκλάδων για την διοργάνωση. Κάτι ανάλογο ευελπιστούν οι ιθύνοντες της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο νησί μας, να υπάρχει και εδώ, αφού, είναι σημαντικό ότι αρχές Οκτωβρίου, όπου έχει περιοριστεί αισθητά η τουριστική κίνηση, θα έρθει τόσο σημαντικός αριθμός ατόμων, έστω και για τρεις ημέρες.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares