Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 17:22

Άριστα για το 1ο Open του N.T.C. [pics]

Άριστες οι εντυπώσεις από το 1ο Open του "Naxos Tennis Club" – Ο Μπουρλάκος νικητής στο κύριο ταμπλό – Τι είπαν οι πρωταγωνιστές – Και με την βούλα του Αντιπροέδρου επίσημοι αγώνες στο Club της Νάξου. Άριστες οι εντυπώσεις από το 1ο Open του "Naxos Tennis Club" – Ο Μπουρλάκος νικητής στο κύριο ταμπλό – Τι είπαν οι πρωταγωνιστές – Και με την βούλα του Αντιπροέδρου επίσημοι αγώνες στο Club της Νάξου.

Με τους τελικούς αγώνες κατάταξης ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29/6 το OpenΑνδρών που διοργάνωσε μεταξύ 23-29 Ιουνίου το "Naxos Tennis Club".

Το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου αποτέλεσε μία ιστορική στιγμή για το Clubτης Νάξου, καθώς εκτός του 1ου Openμε συμμετοχή παικτών εκτός του νησιού, όπως ήταν ο Βασίλης Μπουρλάκος και ο Σταμάτης Δελαβίνιας υπήρξε και η επίσημη πιστοποίηση των γηπέδων από τον αντιπρόεδρο της ΕΦΟΑ κ. Παναγιώτη Πανόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στη Νάξο και έδωσε το πράσινο φως ώστε τα γήπεδα του "Naxos Tennis Club" να πάρουν την πιστοποίηση που θα τους δώσει την δυνατότητα να φιλοξενήσουν επίσημους αγώνες.

Ταμπλό

Όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες και οι ιθύνοντες του "Naxos Tennis Club" Γιάννης Ζευγώλης και Θανάσης Κούρτης, στόχος του 1ου Openδεν ήταν η διάκριση και μία καλή θέση στην τελική κατάταξη, αλλά η συμμετοχή και η εξοικείωση με το άθλημα όσο περισσοτέρων αθλητών ήταν δυνατόν. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος επετεύχθη, καθώς σχηματίστηκε ένα ταμπλό με 25 αθλητές, οι οποίοι με το πέρας των αγώνων και εφόσον έμεναν εκτός αγώνων λόγω αποκλεισμού, είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο ταμπλό της 2ης ευκαιρίας, που ήταν μία πολύ καλή ιδέα των διοργανωτών και είχε ως σκοπό την τέλεση περισσοτέρων παιχνιδιών. Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στην Κυριακή (29/6), όπου διεξήχθησαν οι τελικοί αγώνες των δύο ταμπλό, όπου στο κύριο είχαμε το παιχνίδι μεταξύ του Βασίλη Μπουρλάκου και του Σταμάτη Δελαβίνια, με τον 24χρονο αθλητή της Ηλιούπολης, ύστερα από έναν πολύ όμορφο αγώνα να παίρνει τη νίκη με 6-1 και 6-3, κόντρα στον Σταμάτη Δελαβίνια του ΟΑ Πάρου. Στο ταμπλό της 2ης ευκαιρίας νικητής ήταν ο Μ. Βάσιλας που επικράτησε με 6-2 και 6-1 του Ι. Καλαβρού, με τους δυο τους να επιβεβαιώνουν την μεγάλη πρόοδο που έχουν αποκομίσει με της προπονήσεις που κάνουν στο Club της Νάξου.

Όνειρο

Για όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα μίλησε εμφανώς συγκινημένος ο ιδιοκτήτης του "Naxos Tennis Club" Γιάννης Ζευγώλης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την οικογένεια του και τους γονείς του για την στήριξη που του παρείχαν, στην συνέχεια εξήρε την προσφορά του συνεργάτη του Θανάση Κούρτη, ο οποίος όπως είπε έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του μέσα στα γήπεδα του Club. Επίσης ο κ. Ζευγώλης μεταξύ των άλλων είπε: «Ευχαριστούμε τους χορηγούς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, ήταν το 1ο Openπου διοργανώνουμε και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τους αγώνες και το κλίμα που διεξήχθησαν. Τέλος θέλω να καλωσορίσω στο προπονητικό τιμ τον Ματθαίο Χαμηλοθώρη». Η κλασική Ναξιώτικη φιλοξενία δεν θα μπορούσε να λείπει από το ιστορικό eventτου Club, με τον Γιάννη Ζευγώλη και τον Θανάση Κούρτη, μετά το τέλος των αγώνων να προσφέρουν σε συμμετέχοντες και θεατές έναν πλούσιο μπουφέ συνοδευόμενο με αγνό ναξιώτικο κρασί.

Άριστα

Ο Βασίλης Μπουρλάκος είδε τους αγώνες ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκεφτεί τη Νάξο, δίνοντας παράλληλα σε όλους μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τένις που ήταν σίγουρα ένα επίπεδο πάνω από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο νεαρός έχει αρκετές διακρίσεις πανελλαδικά, καθώς στην ηλικία 18-20 ετών είχε φτάσει μέσα στην 1η 5ντάδα πανελληνίως, ενώ έχει διατελέσει και μέλος της Εθνικής ομάδας. Παρόλο λοιπόν τις παραστάσεις που έχει σχετικά με το Τένις ο Βασίλης Μπουρλάκος μιλώντας στην Κυκλαδική είπε τα καλύτερα λόγια για την διοργάνωση και το "NaxosTennisClub": «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να γίνει μία τόσο οργανωμένη διοργάνωση. Ο Γιάννης και ο Θανάσης [βλ. Ζευγώλης & Κούρτης] έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και παρόλο που ήταν η 1η φορά κατάφεραν να κάνουν μία άψογη διοργάνωση και μπορώ να πω πολύ καλύτερη από πολλές που έχω παίξει μέχρι σήμερα, τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Σίγουρα αν διοργανωθούν και άλλοι αγώνες θέλω να έρθω ξανά και να λάβω μέρος σε αυτούς».

Ανάπτυξη

Όσον αφορά την ανάπτυξη που παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια στο τένις ο Βασίλης Μπουρλάκος είπε ότι αυτό οφείλεται στο ότι το άθλημα έγινε πιο βατό στον απλό κόσμο και άνοιξε τα φτερά του σε όλες τις ηλικίες: « Με έναν συγκεκριμένο τρόπο έχουμε διευκολύνει τους ανθρώπους να παίξουν Τένις ανεξαρτήτου ηλικίας. Δεν είναι πλέον δύσκολο μπορεί να παίξει οποιασδήποτε, πράγμα που βλέπεται να γίνεται και εδώ στο Club».

Γυαλιά

Παρόλο τα 46 του χρόνια ο Σταμάτης Δελαβίνιας στον τελικό είχε μία πάρα πολύ καλή απόδοση, πράγμα φυσικά οφείλετε στην προπόνηση που όπως φαίνεται αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα του Αθηναίου αθλητή, που τα τελευταία χρόνια κατοικεί μόνιμα στο νησί της Πάρου και με πολλές διακρίσεις αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ΟΑ Πάρου. Με την σειρά του ο Σταμάτης Δελαβίνιας δήλωσε εντυπωσιασμένος από το Τουρνουά: «Ήταν συγκινητική η προσπάθεια που έγινε. Μας έβαλε τα γυαλιά σε εμάς τους Παριανούς που έχουμε ξεκινήσει 10 χρόνια πριν και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το 1ο Τουρνουά του "NaxosTennisClub" και υπόσχομαι όσο μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου ότι θα είμαι κοντά στις προσπάθειες που κάνουν ο Γιάννης και ο Θανάσης, γιατί πραγματικά το αξίζουν, καθώς μου έλυσαν ότι πρόβλημα είχα προκειμένου να είμαι εδώ και νομίζω ότι κέρδισα δύο καλούς φίλους».

Πίσω

Γνώστης του Κυκλαδίτικου Τένις ο Σταμάτης Δελαβίνιας τόνισε ότι θα μπορούσαν να γίνονται πιο συχνές συναντήσεις μεταξύ των νησιών: «Σε σχέση με την Αθήνα είμαστε αρκετά πίσω, αλλά και η Αθήνα σε σχέση με την Ευρώπη είναι αρκετά πίσω, άρα αυτό δεν σημαίνει κάτι… "Κάθε αρχή και δύσκολη" που λένε. Φανταστείτε ένα μεγάλο νησί όπως είναι η Νάξος έχει Τένις μόλις έναν χρόνο. Θα μπορούσαν να γίνονται πολύ συχνότερα φιλικοί αγώνες, ειδικά ανάμεσα σε Πάρο και Νάξο που η μετακίνηση είναι σχετικά εύκολη».

Εγκρίνεται

Ας φύγουμε από τα αγωνιστικά και το τουρνουά και ας πάμε στην επίσκεψη του Β΄Αντιπροέδρου της ΕΦΟΑ κ. Παναγιώτη Πανόπουλου, ο οποίος μετά από αίτημα του "NaxosTennisClub" βρέθηκε στη Νάξο προκειμένου να επιθεωρήσει και να αξιολογήσει τα γήπεδα του Club. Ο ίδιος βρήκε την ποιότητα των γηπέδων εξαιρετική και ήδη ετοιμάζει την θετική του εισήγηση προκειμένου να χορηγηθεί η άδεια για την τέλεση επίσημων αγώνων: «Τα δύο γήπεδα που υπάρχουν είναι πολύ καλά έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και πληρούν τις προϋποθέσεις ακόμα και για διεθνής αγώνες. Στην επιστροφή μου στην Αθήνα θα γίνει θετική εισήγηση από μένα και πιστεύω ότι πολύ σύντομα το "NaxosTennisClub" θα προμηθευτεί την κατάλληλη άδεια».

Εξάπλωση

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του ο κ. Πανόπουλος που ο ίδιος παίζει 47 χρόνια Τένις μας μίλησε για την μεγάλη εξάπλωση του αθλήματος και τις προοπτικές που υπάρχουν στο μέλλον: «Τα τελευταία 15 χρόνια το Τένις έχει εξαπλωθεί πάρα πολύ και έχει μία άνθηση της τάξης του 1500%. Ο λόγος είναι ότι έπαψε να είναι ένα άθλημα της Ελίτ και άνοιξε τα φτερά του σε όλες τις ηλικίες και σε όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό. Αυτοί τι στιγμή υπάρχουν σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Ελλάδας 320 περίπου όμιλοι που αριθμούν περίπου 80.000-100.000 αθλητές. Είναι ένα άθλημα που μπορεί να ασχοληθεί ένα μικρό παιδί 4ων ετών, αλλά και ένας ενήλικας 95 ετών. Το Τένις είναι τρόπος ζωής και ειδικά τα παιδιά που θα ασχοληθούν με αυτό δεν πρόκειται να μπλέξει σε λάθος δρόμους. Έτσι αυτό που προωθούμε και το πρότεινα και στον κ. Ζευγώλη είναι να ανοιχτεί το άθλημα σε μικρά παιδιά μέσω των σχολείων».

Τα ταμπλό

TAMPLO OPEN

 

TAMPLO OPEN1

Βίντεο

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ

Κατηγορία ΤΕΝΙΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έλατε να διασκεδάσετε Η αναβάθμιση συνεχίζεται »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares