Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 23:41

Το τένις χάρισε χαμόγελα και νέους …σταρ

Το τένις έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας προσφέροντας συγκινήσεις κυρίως εντός αγωνιστικού χώρου σε όσους αρέσκονται να απολαμβάνουν τη μαγεία του αθλήματος.

Χρόνο με το χρόνο στη Νάξο με τη βοήθεια του Naxos Tennis Club το πάλαι ποτέ άθλημα των ολίγων έχει γίνει ένα από τα αθλήματα που κερδίζει όλο και περισσότερους νέους φίλους και γιατί όχι και αθλητές.

Μάλιστα έχουμε και το ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά που διεξάγεται και το οποίο φέτος εκτός των άλλων ανέδειξε και τους νέους …σταρ του αύριο. Όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι μέσω του συγκεκριμένου φιλανθρωπικού γκαλά ορισμένοι συντοπίτες μας έστω και για λίγο έχουν το δικαίωμα να αισθανθούν καλύτερα και να προσφέρουν μικρές χαρές στον εαυτό τους. Πριν από τρία χρόνια, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το γκαλά διατέθηκαν στο Ειδικό Σχολείο του Αγίου Θαλλελαίου.

Πέρυσι, δόθηκαν ώστε να αγοραστεί ένα εκτυπωτικό μηχάνημα που είχε ανάγκη το 4ο Δημοτικό σχολείο Χώρας Νάξου. Και φέτος; Τα χρήματα μεταφράστηκαν σε έξι δωροεπιταγές συγκεκριμένου ποσού που μέσω των Super Market Κουτελιέρης ενόψει της Πρωτοχρονιάς θα δοθούν σε ισάριθμες οικογένειες για να μπορέσουν να γιορτάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έλευση του νέου έτους. Και ελπίδα των υπεύθυνων του Naxos Tennis Club είναι το συγκεκριμένο γκαλά να συνεχίσει χρόνο με το χρόνο να γίνεται πιο ποιοτικό και να προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές που όχι μόνο θα μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος αλλά θα βοηθούν έμμεσα και τους συντοπίτες μας…

Οι νέοι

Όμως υπάρχει και το αγωνιστικό μέρος όπου όπως αναφέραμε είχαμε τους νέους …σταρ. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά είχαμε την καθιέρωση του τουρνουά Orange Ball όπου έδωσαν το παρών αθλητές και αθλήτριες που ξεκίνησαν φέτος τα μαθήματα τένις, Παίζοντας με …δίχρωμο μπαλάκι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν (μάλιστα πήγε μία εβδομάδα πίσω το τουρνουά λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας) οι αγώνες ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικοί.

Είχαμε ουσιαστικά τρία τουρνουά γυναικών, ανδρών και μικτά. Πάντα σε επίπεδο ζευγαριών. Στις γυναίκες νικήτριες οι Ανεβλαβή Αντ. / Βερυκόκκου Ε., που νίκησαν στον τελικό τις Dom / Χάβεκοστ Φλ με 2 -1 σετ (5-0, 2-5 και 5-3) ενώ στα ημιτελικά είχαμε: Χάβεκοστ / Dom – Μπάκαλου / Μήτρου 2-0 (5-0 και 5-2) Ανεβλαβή / Βερυκόκκου – Κουλιανού / Πότση 2 – (5-0, 5-2). Στους άνδρες επικράτησαν οι Μανδηλαράς / Δημητροκάλης κερδίζοντας στον τελικό τους Βιτζηλαίο / Πανανή με 2-1 σετ (5-1, 4-6, 5-0) αλλά στους ημιτελικούς είχαμε έναν συναρπαστικό αγώνα: Βιτζηλαίος / Πανανής – Βενιεράκης / Νικολαϊδης 2 -1 σετ (4-6, 6-5 και 10-1 στο tie break) ενώ στον άλλο ημιτελικό: Μανδηλαράς / Δημητροκάλης εναντίον Βλάσερού / Κυπριτζή 2-0 (5-3, 5-1).

Και τέλος στα μικρά είχαμε το δίδυμο Ανεβλαβή – Δημητροκάλη να επικρατούν στον τελικό των Κυπριτζή / Βερυκόκκου με 2 -0 σετ (5-0, 5-3) ενώ στα ημιτελικά οι Κυπριτζής / Βερυκόκκου πέρασαν άνευ αγώνα (Πανανή / Κουλιανού) ενώ οι Ανεβλαβή – Δημητροκάλης επικράτησαν 2-0 (5-2, 5-2) των Βλασερού / Πότση. Το δίδυμο Ανεβλαβή – Δημητροκάλη ήταν αυτό που πήρε στο Orange Ball δύο τρόπαια. Όχι κι άσχημα ε για ... πρωτάρηδες. 

Οι ..παλιοί

Και περνάμε στους… παλιούς, όπου υπήρξαν συναρπαστικοί αγώνες και βέβαια η κυριαρχία ορισμένων εκ των πρωταθλητών δεν άλλαξε… Στους άνδρες (το παρών έδωσαν 10 ζευγάρια) οι Τουλούπης / Κατσαράς ήταν οι μεγάλοι νικητές επικρατώντας των Βερνίκου / Μαράκη με 2-1 σετ (3-5, 5-2, 5-1) με ανατροπή μετά  το πρώτο χαμένο σετ. Στα ημιτελικά είχαμε τους αγώνες: Τουλούπης / Κατσαράς – Αλιμπέρτης Δ και Αλιμπέρτης Ε 2-0 (5-3, 6-4) και Βερνίκος / Μαράκης – Πρωτονοτάριος / Ελευθερίου 2-0 (5-1, 5-2). Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι πάντως ήταν αυτό στους προημιτελικούς όπου οι μετέπειτα πρωταθλητές Τουλούπης / Κατσαράς επικράτησαν με 2-1 των Κώτσου / Πριμηκύριου με το 3ο σετ να τελειώνει 11-9 (!!!)
Στις γυναίκες (το παρών έδωσαν 9 ζευγάρια) το δίδυμο Κατσάνη / Καπίρη πήρε τον τίτλο κερδίζοντας στον τελικό τις Καραβία / Rizzzi με 2-0 σετ (6-5, 6-4) μάλιστα στο δεύτερο σετ βρέθηκαν να χάνουν με 4-2 αλλά το …γύρισαν. Στα ημιτελικά, οι Κατσάνη / Καπίρη επικράτησαν των Κοντοπίδη / Βερώνη με 2-0 (5-1, 5-0) και οι Καραβία / Rizzi των Witteveen / Ρωμανού με 2-0 (5-1, 5-2),. Το πιο συναρπαστικό παιχνίδι; Στα προημιτελικά ανάμεσα σε Κοντοπίδη / Βερώνη – Πολυκρέτη / Ψαρρά που κρίθηκε στο 3ο σετ (10-4).

Και τέλος στο μικτό (16 ζευγάρια) είχαμε την … ήττα των Κατσάνη / Κατσαρά που είχαν νικήσει (με άλλο παρτενέρ) σε γυναίκες και άνδρες. Εδώ πήραν τη ρεβάνς οι …χαμένοι, δηλαδή οι Rizzi / Βερνίκος επικράτησαν με 2-1 σετ (5-2, 1-5, 5-0) σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και πανηγύρισαν τους πρώτους τους τίτλους. Στα ημιτελικά είχαμε: Rizzi / Βερνίκος – Απειρανθίτου/ Μαράκης 2 – 1 (5-6, 6-3, 10 – 6) και  Κατσάνη / Κατσαρας – Γλέζου / Πρωτονοτάριος 2 -1 (3-5, 5-1 και 18-16). Ο δεύτερος ημιτελικός ίσως να είχε και το πιο δραματικό φινάλε σε επίπεδο tie break ενώ συνολικά έξι αγώνες κρίθηκαν στο 3ο σετ (και tie break) δείγμα του υψηλού επιπέδου των αντιπάλων…

naxospress.gr

Κατηγορία ΤΕΝΙΣ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares