Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 18:42

Δύο χιλιάδες αθλητές στερούνται κλειστό γυμναστήριο στην Πάρο

Ο αγαπητός συμπατριώτης μας δημοσιογράφος του «ΕΘΝΟΣ» Γιάννης Λάβδας, με αφορμή του φιλικού αγώνα του ΠΣΑΤ με τους παλαίμαχους της Πάρου, αρθρογράφησε με μοναδικό τρόπο, τον σκοπό της επίσκεψης των Δημοσιογράφων στην Πάρο.

Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ».

Αγώνας για την ανάδειξη των προβλημάτων αθλητικής υποδομής της Πάρου

Αγώνα ποδοσφαίρου με την τοπική ομάδα για την ανάδειξη των προβλημάτων των αθλητικών υποδομών στην Πάρο, έδωσε στις αρχές Οκτωβρίου ομάδα του ΠΣΑΤ.

Η αφορμή ήταν ένας φιλικός αγώνας, η αιτία να επισημανθούν και να δημοσιοποιηθούν τα σοβαρά προβλήματα των αθλητικών υποδομών που αντιμετωπίζει η Πάρος...

Αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Σωτήρη Τριανταφύλλου, βρέθηκε το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου στο όμορφο κυκλαδονήσι, προσκεκλημένοι της αθλητικής επιτροπής της ΚΔΕΠΑΠ του Δήμου Πάρου, προκειμένου να δώσουν ένα φιλικό παιχνίδι με τους παλαίμαχους του νησιού.

Ο βασικός λόγος αυτής της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι αθλητικοί συντάκτες από τον Δήμαρχο του νησιού Χρήστο Βλαχογιάννη και την αθλητική επιτροπή , για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάρος στον τομέα των αθλητικών υποδομών, που έχει σαν αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα όσων θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό στο νησί.

Δύο χιλιάδες μαθητές ασχολούνται με τον αθλητισμό στο νησί
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Δήμου, περίπου 2.000 μαθητές και νεολαίοι ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό, ενώ δραστηριοποιούνται τέσσερις σύλλογοι (Α.Ο. Πάρου, Μαρπησσαϊκός, Αστέρας Μαρμάρων και ΝΗΡΕΑΣ) με αθλήματα που απαιτούν κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων, συμμετέχοντας μάλιστα στα πρωταθλήματα βόλεϊ και μπάσκετ Κυκλάδων.

Ομως η έλλειψη ενός κλειστού γυμναστηρίου, παρά τις πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων του νησιού, έχει σαν αποτέλεσμα οι προπονήσεις των παιδιών να γίνονται σε ανοιχτά γήπεδα και σε συνθήκες τουλάχιστον τραγικές, καθώς κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα αυτών από τις κάκιστες υποδομές, το τσιμεντένιο δάπεδο, τις καιρικές συνθήκες και τον υποτυπώδη φωτισμό.

paros-veteranoi-psat-10-2013-2

«Εντός έδρας αγώνες» σε γειτονικά νησιά
Μάλιστα οι ομάδες της Πάρου δίνουν ακόμη και τους «εντός έδρας» αγώνες τους σε κλειστά γυμναστήρια γειτονικών νησιών αυξάνοντας κατακόρυφα τα έξοδά τους και πολλές φορές γονείς αποτρέπουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν για οικονομικούς λόγους.

Σημειωτέον ότι κλειστά γυμναστήρια διαθέτουν στις Κυκλάδες , η Νάξος, η Σαντορίνη, η Σύρος ενώ υπό κατασκευή είναι το κλειστό της Τήνου.

Οι υποσχέσεις από την πλευρά της Πολιτείας για την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου όλα αυτά τα χρόνια “δίνουν και παίρνουν”, αλλά ποτέ τα λόγια δεν γίνονται πράξεις, την ώρα που η ομάδα μπάσκετ παίδων του Α.Ο. Πάρου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων στο προηγούμενο πρωτάθλημα, παρά το βουνό προβλημάτων που είχε να αντιμετωπίσει.

Από την πλευρά του ο Δήμος Πάρου για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, έχει ήδη παραχωρήσει δωρεάν έκταση σε κεντρικό σημείο της Παροικιάς, για την οποία υπάρχει πλήρης φάκελος με όλες τις απαραίτητες μελέτες εγκεκριμένες και αδειοδοτημένες καθώς επίσης και τα τεύχη δημοπράτησης.

4-0 υπέρ των γηπεδούχων ο αγώνας
Οπότε το αυλάκι έχει δημιουργηθεί, αρκεί η Πολιτεία να ρίξει το νερό μέσα σε αυτό, ώστε να δώσει το ερέθισμα σε περισσότερους νέους ανθρώπους της Πάρου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Οσο για το φιλικό των Παλαιμάχων της Πάρου με τον ΠΣΑΤ, έληξε με 4-0 υπέρ των γηπεδούχων, μετά από δυο γκολ του Αλέξη Δεληγιάννη και δυο υπέροχες εκτελέσεις των Θανάση Δαφερέρα και Γιάννη Αποστόλου.

Η παριανή φιλοξενία που ήταν για μια ακόμα φορά υπέροχη και ο υπεύθυνος οργάνωσης του φιλικού Τάκης Αποστολόπουλος έκανε τους αθλητικούς συντάκτες να νιώθουν σαν το σπίτι τους, ενώ οι υπεύθυνοι των δυο ομάδων ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη ρεβάνς...

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares