Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 11:07

Με τέτοια «Ενωση»… δεν ΠΑΣ πουθενά…

Το ακόλουθο άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Κυκλαδική. Το S.C. υπηρετώντας πιστά την πολυφωνία δίνει χώρο σε όλες τις φωνές ότι και αν έχουν να πουν! Το ακόλουθο άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Κυκλαδική. Το S.C. υπηρετώντας πιστά την πολυφωνία δίνει χώρο σε όλες τις φωνές ότι και αν έχουν να πουν!

Η ομάδα Νέων του ΠΑΣ Νάξου πήγε στην Πάρο για να διεκδικήσει την πρωτιά, αφού έκανε μία επική ανατροπή και από τελευταίος στις πρώτες αγωνιστικές τελικά έφθασε μία ανάσα από τον τίτλο. Και αφού νίκησε την ανοργανωσιά της ΕΠΣΚ που έβαλαν να παίξει δύο ενεννηντάλεπτα σε μόλις 11 ώρες διαφορά, την διαιτησία, κάμφθηκε από την τύχη. Πρωταθλητής, ο διοργανωτής ΑΟ Πάρου… Να τους χαιρόμαστε τους μεγαλοπαράγοντες του τοπικού μας ποδοσφαίρου…

Δυστυχώς, η ΕΠΣ Κυκλάδων αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και θα πρέπει κάποιους να προβληματίσει αυτό. Ζούμε και παρακολουθούμε μπαλα, τα παιδιά μαθαίνουν να αθλούνται ομαδικά στο δημoφιλέστερο σπορ, σε ένα δύσκολο ποδοσφαιρικά νομό, αλλά, άλλο αυτό, και άλλο η ακατανόητη απόφαση των διοργανωτών να ορίσουν δύο αγώνες με χρονική απόσταση ούτε 12 ώρες… Ναι, καλά ακούσατε και όποιος το διαβάζει αυτό σε άλλη περιοχή της Ελλάδας και πιστεύει ότι πρόκειται για τουρνουά μεγάλων ηλικιών, σας πληροφορούμε ότι πρόκειται για 15χρονα παιδιά… Και όμως, μόνο στις Κυκλάδες συμβαίνει αυτό. Και θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει θέση και να πράξει τα δέοντα τιμωρώντας, αν θελει και μπορεί τους ελαφρόμυαλους διοργανωτές.
Γιατί όταν παίζουν κάποιοι μέσα στις τέσσερις γωνιές του γηπέδου, τους κόπους μιας δύσκολης χρονιάς θα πρέπει να τους δίνεται το στοιχειώδες δικαίωμα να παίξουν επί ίσοις όροις, τυπικά τουλάχιστον.
Δυστυχώς για την ομάδα νέων του ΠΑΣ Νάξου που έλαβε μέρος στο final four και στον ημιτελικό έδειξε τα δόντια του απέναντι στους διοργανωτές του ΑΟ Πάρου επικρατώντας άνετα (3-1) επί του ΠΑΣ Τήνου, της ομολογουμένως καλύτερης ομάδας πριν από το τουρνουά. Όμως αυτό το ματς, αντί στις 6:30 του Σαββάτου, έγινε τελικά στις 8 και …βάλε, και ολοκληρώθηκε μετά τις 10 το βράδυ. Έτσι ο τελικός ορίσθηκε (άκουσον-άκουσον) στις 10:30 το πρωί της Κυριακής. Οι παίκτες της Νάξου έφυγαν από τα αποδυτήρια γύρω στις 11, και μετά το δείπνο, και την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, έφθασε η ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Την επόμενη μέρα, όπως ήταν φυσικό η κούραση των παικτών ήταν εμφανής. Και παρά την κούραση, το θολό μυαλό, την ζέστη που ήταν εξοντωτική, υπήρχε και η διαιτησία η οποία ούτε μια ούτε δυο αλλά πολλές φορές ξεσήκωσε την εξέδρα των πάνω από 200 Ναξιωτών που βρέθηκαν στην Πάρο, με αποκορύφωμα το ανύπαρκτο πέναλτι, όπως πολλοί παραδέχθηκαν υπέρ του ΑΟ Πάρου, το οποίο δόθηκε λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση των Ναξιωτών. Τελικά μία μάρς παράβαση μέσα στην περιοχή της Πάρου, έφερε το πέναλτι και την ισοφάριση. Έτσι τελείωσε το ματς. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ο ΑΟ Πάρου ήταν πιο τυχερός και κέρδισε 4-2. Παραφωνία στην διαδικασία η αδιαφορία του διαιτητή και των υπευθύνων της ΕΠΣΚ στα εμετικά συνθήματα ανεγκέφαλων οπαδών του ΑΟ Πάρου εναντίον του 14χρονου παρακαλώ τερματοφύλακα του ΠΑΣ Νάξου.
Τελικά ήταν ένα τουρνουά το οποίο το λιγότερο δεν θα πρέπει να αισθάνεται περήφανη ούτε η ΕΠΣΚ, ούτε οι διοργανωτές, ούτε φυσικά το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Δεν το αξίζει μία ομάδα την οποία κατά τα άλλα, την βραβεύουν με επαναλαμβανόμενα κύπελλα ήθους.
Απλά να αναφέρουμε ότι στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (Ιούνιος 2014) και το άρθρο 19 στην παράγραφο 2α τονίζεται ότι « Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός εικοσιτετραώρου σε δύο αγώνες  του  σωματείου  που  ανήκει.  Ο  υπολογισμός  του  εικοσιτετραώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο  23  του  παρόντος  Κανονισμού,  ύστερα  από  απόφαση  του  αρμόδιου οργάνου».
Δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει η διοίκηση και οι παράγοντες αλλά σαν πρώτη αντίδραση είναι αυτή του αντιπροέδρου του ΠΑΣ Νάξου κ Γιάννη Παπαδόπουλου ο οποίος σχολίασε στο facebook.
» Πριν λίγο γύρισα από την Πάρο όπου η ομάδα μας έχασε στα πέναλτι τον τίτλο. Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για την κούραση της ομάδας αφού έφτασε να παίζει στον τελικό με διαφορά 12 ωρών από τον ημιτελικό ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχουν περάσει 48 ώρες. Όπως επίσης πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για μια διαιτησία παρωδία η οποία σαφέστατα επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα και σε καμιά περίπτωση δεν μας ευνόησε. Στον χθεσινό ημιτελικό που κερδίσαμε την Τήνο με 3-1 όλοι μίλησαν για μια υπερομάδα τον ΠΑΣ Νάξου που απέσπασε το θαυμασμό όλων ακόμα και των ηττημένων Τηνιακών. Σήμερα δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας αφού ήμασταν συνέχεια πίσω στο σκόρ και δεν μας ευνόησε ούτε μία κόντρα. Στο ποδόσφαιρο όμως ένας είναι ο νικητής και δεν είναι πάντα ο καλύτερος. Σήμερα δεν ήταν η μέρα μας. Πρέπει επίσης να πω πως είχαμε μια καυτή κερκίδα που έδωσε τον αγώνα της κόσμια και αξιοπρεπέστατα μαζί με τον αγώνα των αθλητών μας και κατάφερε στο 2ο ημίχρονο να κλέψει την παράσταση..  Ένα τεράστιο μπράβο σε όλα τα παιδιά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που ακολούθησαν την αποστολή . Ο δρόμος για την επιτυχία ανήκει σ” αυτούς που μάχονται και πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.»
«Κυκλαδική» Ημερήσια εφημερίδα των Κυκλάδων
Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares