Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 19:24

Ποδοσφαιρικός νεοφιλελευθερισμός VS Παραδοσιακές αξίες‏

Έφτασε η ώρα της αλλαγής στην ΕΠΣΚ. Όποιος συνδυασμός και αν επικρατήσει,θα προκύψει μία νέα κατάσταση στα διοικητικά της Ένωσης μας.

Τονίζουμε την λέξη συνδυασμός,γιατί πιστεύουμε πως οι θέσεις και οι προτάσεις πρέπει να κριθούν και όχι τα πρόσωπα.

Επίσης οι ομάδες να μην εγκλωβιστούν στην στενή λογική του τι μας συμφέρει,με ποιον τα έχουμε καλά, αλλά να σκεφτούν το γενικό καλό και την πρόοδο ολόκληρου του ποδοσφαιρικού φάσματος των Κυκλάδων.

Η επιχειρηματικη λογικη

Ο κ.Φρέρης, που τελικά εκείνος μπήκε μπροστά και εκπροσώπησε τον συνδυασμό ''Ισχύς εν τη ενώσει'', κάτι που αποφασίστηκε τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα με άνωθεν απόφαση, ήταν ειλικρινής.

Μίλησε για τους στόχους του,για την λογική του και για τις μεθόδους που είναι αποφασισμένος να μετέλθει για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο μας.

Στην δικιά του λογική δεν έχει σημασία να δηλώνει τις σωματειακές του προτιμήσεις, να μην κρύβει τις επαφές του με μεγαλοπαράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, την ιδεολογία του Συριανού με την οποία είναι γαλουχημένος και την απλούστευση των διαδικασιών προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στις αποφάσεις, θεωρώντας χάσιμο χρόνου και περιττά έξοδα την αποκέντρωση της λειτουργίας της ΕΠΣΚ.

Στην δικιά του αντίληψη δεν έχει χώρο ο ψυχολογικός αντίκτυπος μιας συνεδρίασης σε άλλο νησί και η αναστροφή του κλίματος περί πατρίκιων και πληβείων.

Όντας ο ίδιος ένας πολύτιμος αρωγός στις αθλητικές δραστηριότητες του νησιού του, θεωρεί πως θα καταφέρει να τον βλέπουν παντού με τα ίδια μάτια όπως οι συμπατριώτες του.

Μίλησε με θέρμη για τις ακαδημίες και για την αναγκαιότητα της αναβάθμισης τους, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας από συνεργασία με μεγάλες ΠΑΕ.

Δεν αναφέρθηκε καθόλου για παράδειγμα, στις προοπτικές διεξαγωγής προπονητικών σεμιναρίων στις Κυκλάδες,οριοθετώντας τους στόχους στην παραγωγή ποδοσφαιριστών και την ανέλιξη τους σε ανώτερα επαγγελματικά επίπεδα.

Μα όλες οι στατιστικές αναφέρουν ότι μόλις το δύο τοις χιλίοις των παιδιών που περνούν από ακαδημίες, κάνουν καριέρα σαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Είναι τόσα πολλά τα θετικά που αποκομίζουν όσα παιδιά εντάσσονται σε ακαδημίες, κτίσιμο χαρακτήρα, πειθαρχία, συνεργασία, ανοχή στην διαφορετικότητα, υγεία και άπειρα ακόμη, που δεν χρειαζόμαστε να γίνει αυτοσκοπός η προώθηση σώνει και καλά σε επαγγελματικές ομάδες.

Οι νόμοι της αγοράς, οι δημόσιες σχέσεις, οι επαγγελματικές συνεργασίες είναι καλά όταν μιλάμε για ναυπηγεία,υδροπλάνα και επενδύσεις.

Το ερασιτεχνικό, μην το ξεχνάμε. ποδόσφαιρο μας δεν πρέπει να απογυμνωθεί τον ιδεολογικό του μανδύα,στον βωμό της διάκρισης η του προβιβασμού μιας η περισσοτέρων ομάδων μας σε ανώτερες κατηγορίες.

Ας μείνει σε συναγωνιστικό και όχι ψυχρά ανταγωνιστικό επίπεδο, που συνήθως οδηγεί σε στενούς ατραπούς με απρόβλεπτες καταστάσεις.

Τα έχουμε δει και αλλού.

Σίγουρα κάποιες ιδέες του συνδυασμού είναι τολμηρές και μπορούν να δώσουν λύσεις,αφού τις χαρακτηρίζει η τόλμη και η ευελιξία και είναι πολλά τα επί μέρους προβλήματα που χρονίζουν. Η διαιτησία είναι ένα από αυτά και ιδιαίτερα το χρηματικό κόστος που βαραίνει τις ομάδες. Εδώ θα σφυρίξουμε φάουλ στον κ.Φρέρη που θίγοντας το θέμα απέφυγε την δυσκολία να αποδεχθεί την ανάγκη αναδιάρθρωσης του συστήματος,λέγοντας πως τα χρήματα πάνε στα πλοία,τα ξενοδοχεία και τα ταξί.

Μας είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν ξέρει τίποτε..

Σίγουρα όμως ξέρει πως για την διεκπεραίωση των καθαρά πρακτικών λειτουργιών της Ένωσης,υπάρχει έλλειμμα πείρας από τα στελέχη του, εξ'ου και οι ανοικτές γέφυρες με στελέχη του απέναντι συνδυασμού, όπως οι κ.κ. Χωριανόπουλος, Μουτάφης και Κούτρας. Πάντα η ενότητα είναι ζητούμενο,όμως δεν ξέρουμε αν το κίνητρο των αφανών εργατών θα είναι το ίδιο στην μία η την άλλη περίπτωση. Κλείνουμε με την έκπληξη μας για την απορία του, στην μη ανταπόκριση του ΑΟ Πάγου, Συριανής ομάδας, για διάλογο.

Εδώ εκτός από φάουλ,έχει και κίτρινη κάρτα!

Ρένο Φρέρη καλή επιτυχία και κοντά στο ποδόσφαιρο την επόμενη μέρα! Υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν και κίνητρο δεν είναι μόνον να αισθανθούμε σαν μέρος των εξελίξεων σε Πανελλήνιο και επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Παραδοσιακη συνταγη και ξυλινος λογος

Ο κ. Καφτηράνης έχασε για μία ψήφο τις προηγούμενες εκλογές και είναι πασιφανές πως αισθάνεται έτοιμος για την δικαίωση του.

Άλλωστε την επιθυμεί διακαώς και στην προεκλογική διαδικασία δεν το σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τρόπους και γλώσσα βγαλμένη από το παρελθόν,ενώ ο ξεπερασμένος[;] κομματικός άτυπος μηχανισμός έπαιξε ρόλο,ίσως σε αρκετές περιπτώσεις και ερήμην του.

Αλήθεια είναι ότι στις δημόσιες τοποθετήσεις του έδειξε πως η εμπειρία τον έχει βοηθήσει να είναι κατασταλλαγμένος και κυρίως ενήμερος των προβλημάτων.

Αντιπαρερχόμενοι την ξύλινη γλώσσα του και μένοντας στην ουσία,καταλαβαίνουμε πως η σύνθεση του συνδυασμού του τον οδηγεί σε μία συνολικά πιο σφαιρική αντίληψη των θεμάτων και όποτε δεν αναλωνόταν σε καταγγελίες για τους απέναντι, έλεγε πιο ξεκάθαρα πράγματα.

Αναγκαστικός η μη,ο προσανατολισμός του είναι πιο γήινος και το βλέμμα του δείχνει να αγκαλιάζει σε μεγαλύτερο βάθος και εύρος το ποδόσφαιρο μας.

Αισθάνεται πιο ασφαλής στο να θέσει το δάκτυλο του επί τον τύπον των ήλων στα κομβικά προβλήματα,όπως παραδείγματος χάριν στην ισονομία και την αποκέντρωση.

Η σοβαρότητα των στελεχών του του δίνει μία χρυσή ευκαιρία να προχωρήσει σε τομές.

Όταν,ας πούμε,έχεις τον κ.Χωριανόπουλο και άλλους στην φαρέτρα σου εξασφαλίζεις την αμεροληψία και κερδίζεις χρόνο και αξιοπιστία για να παρέμβεις.

Είναι όμως από μόνο του το ψηφοδέλτιο του ικανό για να πετύχει. Σαφέστατα όχι. Θα περιμένουμε να δούμε αν μεθύσει από τυχούσα εκλογή του και δεν παρεκλίνει των αρχών που διακηρύττει. Να μην χύσει δηλαδή το γάλα και εκπέσει σε διαχωρισμούς,ανάλογα με τον ποιος τον ψήφισε και ποιος όχι.

Αντίθετα να συνεχίσει τις δημιουργικές του επαφές με όλα τα νησιά και αν χρειαστεί να εγκαταλείψει εμμονές,ακόμη και να αναθεωρήσει όπου επιβάλλεται.

Επαναλαμβάνουμε πως έχει την τύχη το ψηφοδέλτιο του να απαρτίζεται από άφθαρτους και εκεί είναι η ''ώρα ευθύνης του'', να συνεχίσει και να εδραιώσει τον αθώο χαρακτήρα του Κυκλαδικού ποδοσφαίρου είτε εκλεγεί, είτε όχι.

Επαγγέλθηκε ότι τα σωματεία θα αποφασίζουν,ένας δύσκολος δρόμος που για να οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα είναι απαραίτητη η δική του αταλάντευτη στάθερότητα σε αυτήν την πλεύση.

Οι δημόσιες σχέσεις του να είναι τολμηρές και με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΠΣΚ, αν εκλεγεί,ξεχνώντας άλλες ιδιότητες του στο περελθόν.

Χρήστο Καφτηράνη καλή επιτυχία και για την επόμενη μέρα ούτε η χαρά,ούτε η απογοήτευση να μην σε αποτρέψει από την αφοσίωση σου στο Κυκλαδικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ

Ντάφυ, Μετά από την πολύχρονη διαπλοκή σου με τα σκουπίδια,αποφάσισες τώρα που κάτι πάει να αλλάξει,ξαφνικά να ανακατευθείς με τα τοπικά που απαξιούσες.

Το αγοραίο ύφος σου και η αγραμματοσύνη σου, δεν ξέρεις πόσο ευτυχείς μας κάνει που δεν θα σε έχουμε στα πόδια μας!

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares