Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 13:55

Σενάρια νέων εκλογών στην ΕΠΣ Κυκλάδων

Η «μάχη» καλά κρατεί στις τάξεις της ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς η πρόσφατη ανακοίνωση του συνδυασμού Ώρα Ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο έφερε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να γίνουν εκ νέου εκλογές στην ΕΠΣ Κυκλάδων.

Μετά την ανακοίνωση αυτή κάποια από τα σωματεία μας ζήτησαν από την ΕΠΟ να ξεκαθαρίσει αν θα γίνουν εκλογές και πότε. Η ΕΠΟ απέστειλε την απάντηση της, η οποία έχει ερμηνευτεί διαφορετικά τόσο από τη διοίκηση, όσο και από την αντιπολίτευση της ΕΠΣ Κυκλάδων, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν ή να μη γίνουν εκλογές.

Εμείς, αμερόληπτα, σας παραθέτουμε όλα τα έγγραφα και τα δημοσιεύματα για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι ότι θέμα διεξαγωγής εκλογών υπάρχει.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα στοιχεία

Η ανακοίνωση του συνδυασμού Ώρα Ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο που ανοίγει το θέμα.

Ακολούθησε η ερώτηση των σωματείων προς την ΕΠΟ, η οποία έδωσε την εξής απάντηση:

APANTHSH EPO

Η ΕΠΣ Κυκλάδων λαμβάνοντας την απάντηση της ΕΠΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Προς ενημέρωση των φιλάθλων, σας γνωρίζουμε ότι η Ε.Π.Ο. μας γνωστοποίησε ότι εφόσον οι εκλογές διεξήχθησαν σύμφωνα με το καταστατικό της Ενωσης δεν υπάρχει κανένα θέμα όσον αφορά την διάρκεια της νέας θητείας του Δ.Σ, την οποία έχουμε αναλάβει από τον Ιούνιο του 2015. Η Ενωση θα συνεχίσει να παραμένει κοντά σε όλα τα σωματεία ανεξάρτητα αν υπέγραψαν ή όχι το σχετικό ερώτημα προς την Ε.Π.Ο. (6 σωματεία). 

Σας κοινοποιούμε συνημμένα έγγραφό μας που απεσταλει στα σωματεία μας.

EKLOGES 1EKLOGES 2EKLOGES 3

Ακολούθησε η καυστική ανακοίνωση του συνδυασμού Ώρα Ευθύνης που συνοδεύεται από το άρθρο το οποίο αναφέρει ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές

Είμαστε αναγκασμένοι , για άλλη μια φορά να απαντήσουμε και να δώσουμε τέλος στις ψευδείς δηλώσεις του κ.Φρέρη .

Θα έλεγα στον κ. Φρέρη και στον σύμβουλό του να είναι πιο προσεκτικοί όταν διαβάζουν ή ερμηνεύουν έγγραφα ή άρθρα του καταστατικού μας που οι ίδιοι υπογράφουν. Θα συνιστούσα δε , εάν δεν γνωρίζουν καλά να ερμηνεύσουν τα όσα οι ίδιοι γράφουν και υπογράφουν , να συμβουλευτούν κάποιον που να μπορεί να τους εξηγήσει τι ακριβώς αναγράφεται στο έγγραφο της Ε.Π.Ο. , αλλά και στο καταστατικό της Ε.Π.Σ. το οποίο για μας και για όποιον ξέρει να «διαβάζει» είναι ξεκάθαρο. Η διαστρέβλωση που επιχειρείται από την πλευρά του κ. Φρέρη και του συμβούλου του , επειδή πλέον φοβούνται τις εκλογές και αυτό είναι κατανοητό , δεν έχει καμιά τύχη .

Η απάντηση της Ε.Π.Ο. ,την οποία σας κοινοποιούμε, αυτούσια και όχι διαστρεβλωμένη μας δικαιώνει , αφού απαντά στο ερώτημά μας θετικά . Επίσης , όπως και ο ίδιος ο κ. Φρέρης παραδέχεται οι εκλογές της Ε.Π.Σ. έγιναν πριν το εξάμηνο από τη λήξη της θητείας του προηγούμενου Δ.Σ., επομένως σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 4 του καταστατικού της Ε.Π.Σ . η θητεία του νέου Δ.Σ. ( του κ. Φρέρη και συμβούλου) λήγει 17 Δεκεμβρίου 2015 είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν και όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια που λέγονται και γράφονται για εντυπώσεις και παραπληροφόρηση. Υπενθυμίζουμε , επίσης , για αυτούς που έχουν κοντή μνήμη , τα σωματεία είμαστε βέβαιοι ότι θυμούνται πολύ καλά πότε είχαν γίνει οι προηγούμενες εκλογές , οι εκλογές του 2011 έγιναν 17 Δεκεμβρίου και οι εκλογές του 2015 έγιναν 6 Ιουνίου. Η απάντηση της Ε.Π.Ο. είναι η ίδια που αναγράφεται και στο δικό της αλλά και στο δικό μας καταστατικό και λέει ότι « σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο το Δ.Σ. της Ένωσης δεν εξαντλήσει τη θητεία για την οποία εκλέχθηκε , το νέο Δ.Σ. που θα εκλεγεί θα έχει θητεία για το υπόλοιπο της θητείας του προηγούμενου»…..σας κοινοποιούμε και τα συγκεκριμένα άρθρα του καταστατικού της Ε.Π.Σ του 2011 και του 2015 για την επαλήθευση. Δεν καταλαβαίνω προς τι οι πανηγυρισμοί;;;;; Να θυμίσουμε και κάτι ακόμη : το 2015 ( μέχρι τέλος Δεκέμβρη ) προολυμπιακή χρονιά είναι….. !!!!!!

Άρθρο 31

Διάρκεια θητείας

1. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ Κυκλάδων είναι τετραετής.

2. Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων δεν επηρεάζονται από τυχόν έλλειψη οσωνδήποτε μελών του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου, εφόσον η έλλειψη αυτή σημειώνεται μετά την προκήρυξη των αρχαιρεσιών. Στην περίπτωση αυτή και για την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρείται ότι έχει νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία με τα

εναπομείναντα μέλη, εφόσον αυτά είναι τουλάχιστον τρία, καθήκοντα δε Προέδρου, εάν αυτός απουσιάζει, ασκεί ο αρχαιότερος των συμβούλων και μεταξύ ίσης αρχαιότητας, ο μεγαλύτερος σε ηλικία.

3. Εάν δεν γίνει δυνατή η εκλογή Δ.Σ. , σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν καταστατικό, την Διοίκηση συνεχίζει να ασκεί το υπάρχον Δ.Σ. , που οφείλει να συγκαλέσει εκ νέου Γ.Σ. , με αποκλειστικό θέμα την διενέργεια εκλογών, το αργότερο εντός τριμήνου .

4. Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων δεν εξαντλήσει την θητεία, για την οποία εκλέχθηκε, το νέο Δ.Σ. , που θα εκλεγεί, θα έχει θητεία το υπόλοιπο της θητείας του προηγούμενου. Αν ο υπολειπόμενος χρόνος, για την εξάντληση της θητείας, είναι λιγότερος των έξη (6) μηνών, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. θα καλύψει αυτό το διάστημα και θα συνεχίσει, χωρίς άλλη εκλογική διαδικασία, να ασκεί Διοίκηση, για μία κανονική τετραετή θητεία, σύμφωνα με το καταστατικό

--------------------------------------------------------------------

Μετά όλα τα παραπάνω και τα όσα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα ακόμα και στον δικό μας χώρο (ΜΜΕ), αντιλαμβάνεται κανείς ότι διανύουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση από αυτή που είχαμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια.

Ελπίζουμε όλα αυτά να βγουν σε κέρδος των σωματείων και των ομάδων μας.

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares