Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 00:25

Λευτέρης Λαζαρίνος: Να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο στον Άρη Σύρου…

Τα άλματα προόδου που έχει πραγματοποιήσει ο Άρης Σύρου τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ακαδημίας, δικαιώνουν την προσπάθεια που καταβάλλουν οι “κιτρινόμαυροι” σε όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να φτάσουν σε ένα πρότυπο λειτουργίας όπως αυτό που συναντάς σε μεγάλους συλλόγους.

2_yjgjhglaz_6989a.jpg

Η συνεργασία του σωματείου των Κυκλάδων με την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι και η πρόσφατη συμμετοχή του νεαρού αθλητή του παιδικού τμήματος, του Κυριάκου Κολσούζογλου στο προπονητικό πρόγραμμα της Ένωσης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή.

Ο αθλητισμός μπορεί να προάγει αξίες όπως ο σεβασμός, η πειθαρχία και η δέσμευση. Αυτές οι αθλητικές αξίες είναι εξίσου σημαντικές με την ανάπτυξη της αθλητικής ικανότητας. Μερικές φορές, μπορεί να είναι δύσκολο να …παντρευτείς την αθλητική επιτυχία και να διαχειριστείς τη δόξα. Υπάρχουν μερικές σημαντικές συμβουλές που όλοι οι προπονητές πρέπει να έχουν κατά νου όταν δουλεύουν για να προωθήσουν το αθλητικό πνεύμα.

Όταν πρόκειται για προπόνηση, πρώτα και κύρια ένας προπονητής θα πρέπει να ενθαρρύνει την καλή αθλητική ικανότητα. Ειδικά όταν προπονούν τα παιδιά, είναι σημαντικό οι προπονητές να θυμούνται ότι τα παιδιά έχουν τους προπονητές ως πρότυπα. Οι προπονητές πρέπει να δώσουν θετικές αξίες στα παιδιά μαζί με αυστηρή αθλητική προπόνηση. Οι προπονητές πρέπει να προωθήσουν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας παρέχοντας ταυτόχρονα μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα στην ομάδα όπου να εμπνέει τα παιδιά και να τα κάνει χαρούμενα.

Ένας τέτοιος προπονητής, ο προπονητής του παιδικού τμήματος του Άρη και υπεύθυνος των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής του συλλόγου της Σύρου, ο Λευτέρης Λαζαρίνος μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας από την Αθήνα, τον Ιωάννη Νοταρά τόσο για το έργο που γίνεται στο σωματείο, όσο και την συμμετοχή του …δικού του παιδιού, του Κολσούζογλου στις προπονήσεις της Ένωσης.

13076955_10206213943890609_4609372629408293679_n_c1773.jpg

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές, αλλά και αθλητές της ΑΕΚ για την άψογη φιλοξενία και το οικογενειακό περιβάλλον που συνάντησε ο αθλητής μας κατά το τριήμερο παραμονής του στην πρωτεύουσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός τεχνικός και πρόσθεσε: «Από την αρχή της συνεργασίας μας με την ομάδα της ΑΕΚ στόχος μας είναι οι αθλητές της ομάδας μας να έχουν πλούσιες παραστάσεις από τα τμήματα της ΑΕΚ, δηλαδή να παρακολουθήσουν κάποια προπόνηση να συμμετέχουν σε αυτές, να δουν τους αγώνες, ή να μιλήσουν με κάποιο παίχτη. Με την εμπειρία αυτή θα μπορούν να δουν πως δομείται ένας αθλητής ο οποίος έχει προοπτική για το μέλλον. Έγινε η αρχή με τον Κυριάκο και προσκλήθηκε να συμμετέχει στις προπονήσεις του παιδικού τμήματος με συνέπεια, πειθαρχία, πίστη, υπομονή και επιμονή πιστεύω ότι θα έχουν και άλλοι αθλητές την ευκαιρία να γευτούν αυτήν την εμπειρία».

34137596_10211936401908483_194639766006792192_o_cdf83.jpg

«ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΡΟΤΥΠΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΛΣΟΥΖΟΓΛΟΥ»

Ποια η προσωπική του άποψη για τον Κυριάκο Κολσούζογλου; «Τον Κυριάκο όπως και πολλά παιδιά της ηλικίας του τα γνωρίζω από το 2012. Θα τον χαρακτηρίσω αθλητή πρότυπο με ήθος και αδαμάντινο χαρακτήρα. Καθοριστικό ρόλο φυσικά παίζει και η οικογένεια. Είναι ένα ψηλό παιδί για την ηλικία του με συνέπεια έχει πολύ καλή αίσθηση του χώρου και μεγάλη αντίληψη, αλλά και με αρκετές αδυναμίες. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ για να τις βελτιώσουμε».

Πέραν όμως του Κολσούζογλου, ο Λαζαρίνος αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους νεαρούς αθλητές του Άρη: «Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά της ομάδας μας τα καλύτερα για αυτά και μια υπόσχεση ότι εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ζήλο για να τους κάνουμε ακόμη καλύτερους και να τους δώσουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια της ΑΕΚ».

Και κατέληξε: «Είμαι ευτυχισμένος γιατί έχω μόνο ένα τίτλο σε επίπεδο ακαδημιών, αλλά το ευχαριστώ των αθλητών μου είναι η μεγαλύτερη κούπα που έχω σηκώσει ως προπονητής!!!».

 

Κυριάκος Κολσούζογλου: Αλησμόνητη εμπειρία η συμμετοχή μου στις προπονήσεις της ΑΕΚ!

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares