Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 15:37

Καταγγέλλει διαμόρφωση αποτελέσματος από τους διαιτητές ο Άρης Σύρου

Μετά την δήλωση του προπονητή της ομάδας του Άρη Σύρου κ. Λαζαρινού στο sportcyclades.gr, ο οποίος κατήγγειλε αλλοίωση αποτελέσματος από τους διαιτητές στον αγώνα Παίδων, Άρης Σύρου - ΑΟ Ερμούπολης, ήρθε η επίσημη τοποθέτηση από τον μπασκετικό σύλλογο της Σύρου, μέσα από την οποία εκφράζονται τα φρικτά παράπονα για τη διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον ΑΟ Ερμούπολης.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Δυστυχώς βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την αποτρόπαια και απαράδεκτη διαμόρφωση του αποτελέσματος του αγώνα του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων, την 2η Φεβρουαρίου 2019, μεταξύ της ομάδας μας και του αντίστοιχου τμήματος του ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ.

Όλος ο κόσμος που βρισκόταν στο γήπεδο την ώρα διεξαγωγής του εν λόγω αγώνα, με θλίψη διαπίστωσε ότι ακόμη και στον ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ αθλητισμό, στις τρυφερές ηλικίες των 12-15 ετών που θέλουμε να τους γαλουχήσουμε με το ευ αγωνίζεσθαι, που θέλουμε να τους μάθουμε ότι το άδικο δεν επικρατεί σε αυτή την ζωή και ότι η προσπάθεια ανταμείβεται, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αυτές τις αξίες που προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά, τις καταλύουν με τον πιο άσχημο και αισχρό τρόπο, κλέβοντας με τις διαιτητικές τους αποφάσεις την χαρά από παιδιά που παλεύουν όλο τον χρόνο, με καθημερινές προπονήσεις (ακόμη και στην παραλία κατακαλόκαιρο) για ένα στόχο, να παλεύουν μέσα στο παρκέ για την νίκη με θεμιτούς τρόπους και όχι αθέμιτους ή με παρεμβάσεις τρίτων, να τους στερούν το αίσθημα της ανταμοιβής των κόπων τους και το αίσθημα της νίκης.

Χωρίς να θέλουμε να κατηγορηθούμε ότι καταφερόμαστε ενάντια στο σωματείο του ΑΟ Ερμούπολης, με το οποίο δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χωρίσουμε, γιατί και εκεί παιδιά της ίδιας ηλικίας αγωνίζονται, κάνουν μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια, θέλουμε να καταγγείλουμε ότι το σκορ 61-62 υπέρ του ΑΟ Ερμούπολης διαμορφώθηκε καθαρά από τις διαιτητικές αποφάσεις των κυρίων Ρούσσου Σταύρου και Σαμοθράκη Άγγελου που σφύριξαν τον εν λόγω αγώνα.

Ολοι παρακολουθήσαμε έναν αγώνα όπου σε όλη την διάρκειά του η ομάδα του Άρη Σύρου προπορευόταν σταθερά στο σκορ με διαφορά 10-17 πόντων, δείχνοντας την αγωνιστική της ανωτερότητα, ενώ ακόμα και 1΄34’’ πριν την λήξη του αγώνα στην 4η αγωνιστική περίοδο, η διαφορά ήταν 9 πόντοι υπέρ μας.

Ωστόσο το προαναφερόμενο διαιτητικό δίδυμο φαίνεται πως είχε διαφορετική γνώμη για το ποια ομάδα ΕΠΡΕΠΕ να πάρει τη νίκη. Ήδη από το ξεκίνημα της 4ης αγωνιστικής περιόδου χρέωνε με χαρακτηριστική ευκολία και στοχευμένα φάουλ στους βασικούς παίκτες της ομάδας μας, με αποτέλεσμα αυτοί να αποβληθούν, αναγκάζοντας έτσι τον προπονητή να συνεχίσει το παιχνίδι με αναπληρωματικούς που ως επί το πλείστον προέρχονται από τις ακαδημίες με ηλικία μικρότερη των 12 ετών.

Το αποκορύφωμα δε ήταν όταν λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη αποβλήθηκε με 5ο φάουλ ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα Κυριάκος Κολσούζογλου, τον οποίο οι διαιτητές χρέωσαν με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ και ενώ σχεδόν σε κάθε φάση ο αντίπαλός του του έκανε φάουλ “αγκαλιάζοντάς” τον, χωρίς φυσικά να καταλογιστεί ούτε ένα!

Αναρωτιόμαστε κύριοι, πώς γίνεται μια ομάδα που κυνηγάει συνεχώς στο σκορ (1:34 πριν το τέλος με διαφορά 9 πόντων), να μην κάνει ούτε ένα φάουλ, να παίζει δηλαδή εκπληκτικές άμυνες και να μειώνει την διαφορά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, κερδίζοντας εν τέλει τον αγώνα...

Ομάδα που κυνηγάει το σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πιέζει σε όλο το γήπεδο για να ανατρέψει την διαφορά, να τελειώνει το παιχνίδι με 15 ομαδικά φάουλ (3,5 μέσο όρο ανά περίοδο, και πόσο μάλλον στην 4η), ενώ η ομάδα που ηγείται στο σκορ τελειώνει τον αγώνα με 31 φάουλ (7,5 ανά περίοδο) και με 4 βασικούς παίχτες με 5 φάουλ εκτός μάχης από νωρίς...

Αναρωτιόμαστε επίσης με ποιο κριτήριο χρεώνεται τεχνική ποινή αθλητής μας επειδή απλά πανηγύρισε για μία τάπα, την ώρα που αντίπαλος ο οποίος εξύβρισε χυδαία δικό μας παίκτη να δέχεται απλή παρατήρηση!!!

Ο Σύλλογος μας κατακρίνει τις διαιτητικές αποφάσεις,πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μικρά παιδιά. Τι διδάχθηκαν από αυτό το παιχνίδι;;; Το πώς κάνουμε τα πάντα, θεμιτά ή αθέμιτα, για να επιτύχουμε τον στόχο μας;;;

Σύσσωμη η ομάδα μας το κατακρίνει όσα συνέβησαν και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα έχει τον σεβασμό που της αξίζει.

Γιατί όσοι δεν το έχετε καταλάβει, είμαστε εδώ και διεκδικούμε νίκες και διακρίσεις, η ψαλίδα κλείνει, ο Άρης ανεβαίνει επίπεδο και αυτό φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αγχώνει και να ενοχλεί ορισμένους...

Θα μάθετε να σέβεστε την προσπάθεια όλων μας, τον κόπο μας, τις ατελείωτες ώρες στο γήπεδο.

Θα διεκδικήσουμε όχι την εύνοια, δεν την έχουμε ανάγκη εμείς, αλλά την ισότιμη μεταχείρισή μας, όσο και αυτό... χαλάει ορισμένους που έχουν μάθει αλλιώς...

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο μέσα από την καθημερινή δουλειά και προσπάθεια προπονητών και παικτών και την απόδοσή τους μέσα στα γήπεδα πρέπει να κρίνονται οι αγώνες.

Δεν θέλουμε να μειώσουμε την προσπάθεια κανενός και δίνουμε θερμά συγχαρητήρια και στα 24 παιδιά και των δύο ομάδων, που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της 2ας Φεβρουαρίου.

Η σκληρή και καλή δουλειά που γίνεται και από τα δύο συριανά σωματεία φαίνεται, έχουν ανεβάσει το επίπεδο της καλαθοσφαίρισης παίδων στις Κυκλάδες.

Αυτό που δυστυχώς δεν φαίνεται είναι ο σεβασμός στις προσπάθειες του δικού μας σωματείου, όχι από την ομάδα του ΑΟ Ερμούπολης, αλλά από τους διαιτητές...

Ο σύλλογός μας θα παλέψει μέχρι τέλους για να κερδίσει με την αξία και το ήθος του αυτό που του αναλογεί, τίποτα περισσότερο, αλλά δεν θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο...

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 6934810635 και στο e-mail arisbasketballteamsyros@ gmail.com .

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ

ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares