Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019 21:52

Παναγιώτης Χατζηαυγουστίδης: Κέρδος το γυναικείο μπάσκετ για το εκάστοτε νησί

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Αθλητική Ένωση Σαντορίνης στέφθηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων στο γυναικείο μπάσκετ. Πετυχαίνοντας έναν στόχο που οι άνθρωποι του θηραϊκού συλλόγου είχαν θέσει από την αρχή της σεζόν, ωστόσο άπαντες κρατούσαν χαμηλούς τόνους.

56369790_2041105486192957_6215381078236987392_n_e402f.jpg

Ακόμη κι όταν κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο με τη νίκη (63-34) επί του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” στις 19 Μαΐου στο ΔΑΠΠΟΣ εκείνοι έγραφαν στην επίσημη σελίδα τους:

«Το πιο δύσκολο βήμα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κυκλάδων της ΕΣΚΚ από το γυναικείο τμήμα της ομάδας μας αποτελεί η σημαντική νίκη που πέτυχε απέναντι στην ομάδα του ΑΠΑΣ Τα Φανάρια την Κυριακή 19 Μαΐου στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ. Η ομάδα μας παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα ολοκληρώσει το τυπικό μέρος των υποχρεώσεών της στην τελευταία αγωνιστική και πάλι με αντίπαλο τον ΑΠΑΣ Τα Φανάρια».

Δεκατρείς ημέρες μετά, ο τίτλος …βάφτηκε “κυανέρυθρος” και τυπικά. Οι αθλήτριες του Παναγιώτη Χατζηαυγουστίδη, πήραν την κούπα από τα χέρια του μεγάλου άσσου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, του Μιχάλη Πολυτάρχου και την σήκωσαν στον ναξιώτικο ουρανό. Έτσι έμελε να γίνει… 42 ναυτικά μίλια μακριά από τον τόπο τους να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα που κατέκτησαν επάξια με απολογισμό επτά νίκες και μία ήττα, στις 9 Δεκεμβρίου στο κλειστό της Μάρπησσας από τον ΑΟ Πάρου με σκορ 60-36.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πάντως δεν τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ΑΕΣ. Η θηραϊκή ομάδα έχει αρκετά δύσκολο έργο στο μίνι πρωτάθλημα των τριών αγωνιστικών που έρχεται, στο Μετς από 26 έως 29 Ιουνίου, αντιμετωπίζοντας τον ΓΣ Διαγόρας, τον Ίκαρο Ικαρίας και τους Δαναούς Άργους, πρωταθλήτριες ομάδες από Δωδεκάνησα, Σάμο και Αργολίδα-Κορινθία στα μπαράζ για την άνοδο στον όμιλο νότου της Α2 κατηγορίας

56960610_2041106009526238_275714128486596608_n_0fd93.jpg

Πρωτεργάτης της φετινής επιτυχίας του γυναικείου τμήματος της ΑΕΣ, καθώς και των κορασίδων που κατέκτησαν την δεύτερη θέση στο φάιναλ φορ της Σαντορίνης δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη Χατζηαυγουστίδη. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας από την Αθήνα, τον Ιωάννη Νοταρά για τον τίτλο που κατέκτησαν οι αθλήτριές του, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του μήνυμα για το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ στις Κυκλάδες…

«Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες που συνέθεσαν το φετινό γυναικείο πρωτάθλημα», δήλωσε αρχικά ο νεαρός τεχνικός και πρόσθεσε: «Κατανοώ ότι υπήρξαν δυσκολίες στη διοργάνωση και ότι οι ομάδες είχαν περισσότερα έξοδα, όμως το να κρατήσεις τα κορίτσια για ένα, δύο χρόνια ακόμη στο γήπεδο είναι κέρδος για την τοπική κοινωνία του εκάστοτε νησιού. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να τηρηθεί αυτός ο θεσμός για τα επόμενα χρόνια».

aes_1afdafdfs_009e1.jpg

«Όσον αφορά εμάς, το ταξίδι μας ξεκίνησε με ξεκάθαρους στόχους. Μου αρέσει να κάνω πρωταθλητισμό και από πολύ νωρίς έθεσα ως στόχο την κατάκτηση και των δύο τίτλων σε κορασίδες και γυναίκες. Το μήνυμα το πήραν νωρίς τα κορίτσια και κάνοντας το 2/2 στα παιχνίδια με τον Περιστεριώνα Τήνου, απέναντι στην δύο συνεχόμενες φορές mvp των φάιναλ φορ Ελίνας Πλυτά, βαθιά μέσα μας όλοι πιστέψαμε ότι είμαστε με το ένα πόδι πρωταθλητές. Η απώλεια δε της Αναστασίας Χάλαρη (σ.σ. υπέστη ρήξη χιαστών, ενώ ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας το διάστημα εκείνο) μας επηρέασε αρνητικά και ξέραμε πλέον ότι ειδικά στων κορασίδων τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα χωρίς εκείνη. Ανακάμψαμε, ξαναδώσαμε ρόλους, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετική και ασταμάτητη Βασιλική Καλακλωνα στα παιχνίδια με ΑΟ Πάρου, συνεχίσαμε. Αντέξαμε απέναντι και στην πολύ καλή Σοφία Τριαντάφυλλου με ΑΠΑΣ και τέλος δίκαια νομίζω ανταμειφθήκαμε με αυτό τον τίτλο».

Και κατέληξε: «Ευχαριστώ πολύ όλες τις παίκτριες, τους συνεργάτες μου καθώς και όλους όλες όσοι ήταν δίπλα μου μέχρι εδώ. Ελπίζουμε για το κάτι παραπάνω...».

aes_2_98bfe.jpg

 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares