Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 19:35

Το ποδόσφαιρο και η παραγωγή συναισθημάτων

Πολλοί από εμάς τους λάτρεις του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου , έχουμε βρεθεί στο στόχαστρο και έχουμε ακούσει βαθυστόχαστη κριτική ότι τρώμε χρόνο από τη ζωή μας βλέποντας έντεκα μαντράχαλους να τρέχουν πίσω από μία μπάλα , άρα είμαστε περιορισμένης αντίληψης άτομα και δεν αξίζει να μας παίρνει κανείς πολύ σοβαρά.

Βιώνοντας από κοντά τα παιχνίδια του τοπικού μας ερασιτεχνικού  πρωταθλήματος νοιώθω την ανάγκη να εξωτερικεύσω κάποιες σκέψεις μου παίρνοντας αφορμή από την πρόσφατη εμπειρία μου και συγκεκριμένα από τον αγώνα Μαρπησσαϊκός - ΑΠΣ Κύθνου.

Με δεδομένα τα προβλήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής που λίγο - πολύ όλοι διάγουμε, δηλαδή την απαξία αρχών, την έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα μας, τον υποβιβασμό των κοινωνικών σχέσεων ακόμη και με τους στενούς συγγενείς μας, καταστάσεις που έχουν οδηγήσει στην απομόνωση και στα ψυχολογικά προβλήματα. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε την θραύση των ψυχοφαρμάκων, ιδιαίτερα στις γυναίκες,

Το ποδόσφαιρο λοιπόν αγαπητοί «άπιστοι» είναι το καλύτερο φάρμακο και μάλιστα χωρίς παρενέργειες , γιατί μας ξυπνά τα συναισθήματα και μας χαρίζει ένα δίωρο που ξεχνάμε όλα τα υπόλοιπα που μας ταλανίζουν, καθιστώντας μας πιο ήρεμους, πιο αισιόδοξους και πιο σοφούς. Ας πάρουμε τα παραδείγματα των δύο ομάδων που προανέφερα. Η μία κέρδισε και η άλλη έχασε.

ΑΠΣ ΚΥΘΝΟΥ - Όλα σ' αγαπάνε!

Μία ομάδα ανθρώπων σε ένα μικρό νησί με λίγους κατοίκους και δύσκολο χειμώνα πήραν πριν λίγα χρόνια την απόφαση να δημιουργήσουν ποδοσφαιρική ομάδα. Με τεράστιες οικονομικές και προσωπικές θυσίες κατάφεραν να μπουν στον ανταγωνισμό και πριν τρεις ημέρες νίκησαν εκτός έδρας τον Μαρπησσαϊκό. Η χαρά στα μάτια τους την ώρα των πανηγυρισμών, οι εκδηλώσεις αγάπης από το νησί τους μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα πιο σημαντικά γεγονότα που βιώνουμε στη ζωή μας. Ευτυχία, συγκίνηση επιβεβαίωση και ελπίδα μερικές μόνο λέξεις για να αποτυπώσει κανείς τις στιγμές στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα.

ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ - Εγώ θα σ' αγαπώ και μη νοιάζει...

Την ίδια στιγμή στα διπλανά αποδυτήρια επικρατούσε σιγή. Κεφάλια κατεβασμένα από τη στεναχώρια , απογοήτευση, θυμός και κατήφεια. Δύο από τους ανθρώπους της ομάδας πολλή ώρα μετά δεν είχαν το κουράγιο να σηκωθούν και σωριασμένοι στο πάτωμα των αποδυτηρίων δεν είχαν τη δύναμη ούτε καν να σηκωθούν. Τους ξαναείδα την επόμενη ημέρα , είχαν ξεχάσει σχεδόν τα πάντα και δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια και την συνεισφορά στην ομάδα του χωριού τους γιατί καμία ήττα δεν μπορεί να τους στερήσει την αγάπη και την αφοσίωση τους!

 Ο χώρος στον αθλητισμό είναι ανοικτός για όλους. Απαλλαγμένοι από φανατισμό και συμπλέγματα μπορούμε να πατήσουμε πάνω του και να μας οδηγήσει σε μία καλύτερη και πιο ισορροπημένη προσωπική ζωή και η ενασχόληση μας σίγουρα θα φιλτράρει τις εσωτερικές μας συγκρούσεις , εντέλει θα μας ηρεμήσει και θα ανοίξει νέους δρόμους.

Ας το ξανακοιτάξουμε από την αρχή!

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares