Τι προσφέρει ο αθλητισμός στα παιδιά και τους νέους;

  • Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ
Τι προσφέρει ο αθλητισμός στα παιδιά και τους νέους;

H πιο σημαντική συνεισφορά του αθλητισμού στα παιδιά και τους νέους είναι ασφαλώς η ενίσχυση της σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης τους.

Η οργανωμένη άθληση είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του ανθρώπου καθώς βοηθά να θεμελιωθούν κάποιες βασικές πανανθρώπινες αξίες. Ο αθλητισμός μας δείχνει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και μας βοηθά να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, τόσο σωματικά όσο και διανοητικά.

Ο αθλητισμός είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τα παιδιά και τους νέους: Παίζοντας αθλητικά παιχνίδια τα παιδιά και οι νέοι αναπτύσσουν σωματικές ικανότητες, ασκούνται, κάνουν νέους φίλους, διασκεδάζουν, μαθαίνουν να γίνονται μέλη μιας ομάδας, μαθαίνουν για το fair play, βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή τους, κλπ.

Για τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού, τόσο για τα παιδιά και τους νέους όσο και για τους ενήλικες, έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες τα ψηφιακά μέσα των οποίων υπήρξε ιδρυτής ο κ. Ροδόλφος Οντόνι, συνεργάτης της Novibet, ο οποίος σπούδασε Publishing Management στο Λονδίνο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Management Systems, από το Rochester Institute of Technology, στη Νέα Υόρκη. H ενασχόλησή του με τα media χρονολογείται από το 2002, όταν επί των ημερών του, η εφημερίδα Sportime ήταν μεγαλύτερη σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, ενώ η δημιουργία του gazzetta, τον Ιούνιο του 2008, έφερε «επανάσταση» στο ελληνικό internet.

Ακόμα κι αν ένα παιδί δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, οι γονείς του πρέπει να προσπαθήσουν να το κάνουν να συμμετέχει σε μια ομαδική ή ατομική αθλητική δραστηριότητα, καθώς τα αθλήματα προσφέρουν εμπειρίες που δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποκτήσουν όταν ενηλικιωθούν. Μέσω του αθλητισμού οικοδομείται σωστά ο χαρακτήρας του παιδιού, με βασικούς άξονες την προσπάθεια, την υπευθυνότητα και τη συνεργασία.

Το παιδί θα γνωρίσει νέους φίλους

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της συμμετοχής σε ένα αθλητικό σωματείο είναι οι νέοι φίλοι που θα γνωρίσει το παιδί. Επίσης, μέσα από τις σχέσεις που θα αναπτυχθούν, το παιδί θα γνωρίσει και θα ενστερνιστεί αξίες όπως η ομαδικότητα, η αυτοεκτίμηση, η λήψη αποφάσεων, η νοοτροπία του νικητή.

Βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης

Μέσα από την άθληση το παιδί θα βελτιώσει και να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση σε υψηλό επίπεδο. Αποφεύγοντας την καθιστική ζωή θα είναι υγιέστερο και θα προλάβει ενδεχομένως μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Υπευθυνότητα και προσπάθεια

Τα αθλήματα βοηθούν το παιδί να αναπτύξει δεξιότητες που θα το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή. Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος και να εργάζεται σκληρά για να πετύχει και ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην κατανόηση αυτού του αξιώματος. Καθώς στα ομαδικά αθλήματα πρέπει όλοι να βοηθούν τους συμπαίκτες τους και να βασίζονται σε αυτούς, ένα παιδί θα πρέπει να προσπαθήσει με υπευθυνότητα να τους βοηθά με τη σειρά του και αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα ζωής.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα παιδιά και οι νέοι που συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και είναι μέλη αθλητικών σωματείων, αποκτούν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με παιδιά που αποφεύγουν να αθλούνται.

Ο αθλητισμός είναι μια σημαντική εμπειρία που κάθε παιδί πρέπει να βιώσει από μικρή ηλικία, συμμετέχοντας σε ένα αθλητικό σωματείο ώστε να συνεργαστεί με άλλα παιδιά και τους προπονητές του, για να μπορέσει να αναπτύξει στοιχεία και δεξιότητες που θα το βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή του.

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Κυπελλό: Ελλάς Σύρου - Άνω Μερά 1-1 (3-1) [highlights]

Δείτε τις καλύτερες στιγμές, τα γκολ και όλη τη διαδικασία...

Με νέο προπονητή κόντρα στην Άνω Μερά το Κερατσίνι

Ο Βαγγέλης Σταυρακόπουλος αποτελεί το νέο προπονητή του Κερατσινίου.

Ξεκίνησε την προετοιμασία της για το ματς με τον Εθνικό η Θύελλα Καμαρίου

Ξεκίνησε η προετοιμασία της Θύελλας Καμαρίου για τον αγώνα με...

Θρίαμβος της Ελλάς Σύρου, «σκότωσε» στο Κύπελλο την Άνω Μερά

Επική πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυκλάδων πήρε η Ελλάς...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απέχουν οι διαιτητές από τους αγώνες της ΕΠΣ Κυκλάδων

Με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό βίας που καταγγέλλουν οι διαιτητές...

Ελλάς Σύρου - Άνω Μερά [Live Streaming]

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση απλό το γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων...

Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης στην υπόθεση Πανναξιακός - ΑΟ Σύρου

Νωρίτερα σας αποκαλύψαμε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την υπόθεση...

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Υπέρ του Πανναξιακού η απόφαση της επιτροπής εφέσεων

Τέλος έλαβε πριν λίγο το δικαστικό σίριαλ της έφεσης του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Ξεκίνησε την προετοιμασία της για το ματς με τον Εθνικό η Θύελλα Καμαρίου

Ξεκίνησε η προετοιμασία της Θύελλας Καμαρίου για τον αγώνα με τον Εθνικό Πειραιά.

Θρίαμβος της Ελλάς Σύρου, «σκότωσε» στο Κύπελλο την Άνω Μερά

Επική πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυκλάδων πήρε η Ελλάς Σύρου, απολύοντας στην διαδικασία των πέναλτι με 3-1 (1-1) την...