Τι προσφέρει ο αθλητισμός στα παιδιά και τους νέους;

  • Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ
Τι προσφέρει ο αθλητισμός στα παιδιά και τους νέους;

H πιο σημαντική συνεισφορά του αθλητισμού στα παιδιά και τους νέους είναι ασφαλώς η ενίσχυση της σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης τους.

Η οργανωμένη άθληση είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του ανθρώπου καθώς βοηθά να θεμελιωθούν κάποιες βασικές πανανθρώπινες αξίες. Ο αθλητισμός μας δείχνει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και μας βοηθά να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, τόσο σωματικά όσο και διανοητικά.

Ο αθλητισμός είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τα παιδιά και τους νέους: Παίζοντας αθλητικά παιχνίδια τα παιδιά και οι νέοι αναπτύσσουν σωματικές ικανότητες, ασκούνται, κάνουν νέους φίλους, διασκεδάζουν, μαθαίνουν να γίνονται μέλη μιας ομάδας, μαθαίνουν για το fair play, βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή τους, κλπ.

Για τα πολλαπλά οφέλη του αθλητισμού, τόσο για τα παιδιά και τους νέους όσο και για τους ενήλικες, έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες τα ψηφιακά μέσα των οποίων υπήρξε ιδρυτής ο κ. Ροδόλφος Οντόνι, συνεργάτης της Novibet, ο οποίος σπούδασε Publishing Management στο Λονδίνο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Management Systems, από το Rochester Institute of Technology, στη Νέα Υόρκη. H ενασχόλησή του με τα media χρονολογείται από το 2002, όταν επί των ημερών του, η εφημερίδα Sportime ήταν μεγαλύτερη σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, ενώ η δημιουργία του gazzetta, τον Ιούνιο του 2008, έφερε «επανάσταση» στο ελληνικό internet.

Ακόμα κι αν ένα παιδί δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, οι γονείς του πρέπει να προσπαθήσουν να το κάνουν να συμμετέχει σε μια ομαδική ή ατομική αθλητική δραστηριότητα, καθώς τα αθλήματα προσφέρουν εμπειρίες που δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποκτήσουν όταν ενηλικιωθούν. Μέσω του αθλητισμού οικοδομείται σωστά ο χαρακτήρας του παιδιού, με βασικούς άξονες την προσπάθεια, την υπευθυνότητα και τη συνεργασία.

Το παιδί θα γνωρίσει νέους φίλους

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της συμμετοχής σε ένα αθλητικό σωματείο είναι οι νέοι φίλοι που θα γνωρίσει το παιδί. Επίσης, μέσα από τις σχέσεις που θα αναπτυχθούν, το παιδί θα γνωρίσει και θα ενστερνιστεί αξίες όπως η ομαδικότητα, η αυτοεκτίμηση, η λήψη αποφάσεων, η νοοτροπία του νικητή.

Βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης

Μέσα από την άθληση το παιδί θα βελτιώσει και να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση σε υψηλό επίπεδο. Αποφεύγοντας την καθιστική ζωή θα είναι υγιέστερο και θα προλάβει ενδεχομένως μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Υπευθυνότητα και προσπάθεια

Τα αθλήματα βοηθούν το παιδί να αναπτύξει δεξιότητες που θα το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή. Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος και να εργάζεται σκληρά για να πετύχει και ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην κατανόηση αυτού του αξιώματος. Καθώς στα ομαδικά αθλήματα πρέπει όλοι να βοηθούν τους συμπαίκτες τους και να βασίζονται σε αυτούς, ένα παιδί θα πρέπει να προσπαθήσει με υπευθυνότητα να τους βοηθά με τη σειρά του και αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα ζωής.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα παιδιά και οι νέοι που συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και είναι μέλη αθλητικών σωματείων, αποκτούν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με παιδιά που αποφεύγουν να αθλούνται.

Ο αθλητισμός είναι μια σημαντική εμπειρία που κάθε παιδί πρέπει να βιώσει από μικρή ηλικία, συμμετέχοντας σε ένα αθλητικό σωματείο ώστε να συνεργαστεί με άλλα παιδιά και τους προπονητές του, για να μπορέσει να αναπτύξει στοιχεία και δεξιότητες που θα το βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή του.

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Πένθος στην οικογένεια του Άγγελου Σταμούλη

Για την απώλεια του πατέρα του πενθεί ο ποδοσφαιριστής της...

Ποιον προπονητή της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων θα θέλατε στην ομάδα σας;

Μέσω γκάλοπ που διενεργεί το sportcyclades.gr δίνει την ευκαιρία στους...

Γκάλοπ: Ποιον προπονητή της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων θα θέλατε στην ομάδα σας;

Ποιον προπονητή της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων θα θέλατε...

Τα «οικογενειακά βάρη» του Κώστα Ανδριόλα [vid]

Ο τερματοφύλακας της Θύελλας Καμαρίου, Κώστας Ανδριόλας και η σύζυγος...

Τα παιδιά του Νηρέα έστειλαν το μήνυμα τους ζωγραφίζοντας

Με πρωτοβουλία που έλαβε ο προπονητής τους Μιχάλης Παπαδάκης, τα...

Ψηφίστε τον κορυφαίο προπονητή του 5ου ομίλου στην Γ' Εθνική

Ο 5ος όμιλος θέλει τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί και...

Αυγενάκης σε Ειρηναίο Φρέρη: Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς...

Α.Ο. Μυκόνου: Ασκήσεις γυμναστικής για τις μέρες της Καραντίνας

Στον Α.Ο. Μυκόνου «Μένουν Σπίτι», όμως αυτό όπως έχουμε γράψει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Πατέρας ο προπονητής των ακαδημιών της Θύελλας Καμαρίου Βασίλης Τσέπα

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν από σήμερα ο Βασίλης Τσέπα και η σύζυγος του Δέσποινα Κουτράκη που έφερε στον κόσμο το...

«Μένουν σπίτι» και κάνουν προπόνηση οι ακαδημίες της Άνω Μεράς

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Αθλητικού Σωματείου Άνω Μεράς, συνεχίζουν και προπονούνται ο καθένας σπίτι του, προκειμένου να βρίσκονται...