Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 20:51

Το μυστικό και η συνταγή του ΑΟ Πάρου

Με το τέλος του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας Κυκλάδων, ο ΑΟ Πάρου βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 4 νίκες , 1 ισοπαλία και 2 ήττες με τους πρωτοπόρου, 0-1 δύσκολα από τον Πανναξιακό εντός έδρας και 3-1 στη Σύρο από τον ΑΟ Σύρου, όπου υπέκυψε στα τελευταία λεπτά.

Ο στόχος λοιπόν της σωτηρίας εξασφαλίστηκε από πολύ νωρίς και σίγουρα στον δεύτερο γύρο η ομάδα της Παροικιάς θα απολαύσει περισσότερο τη συμμετοχή της,θα αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο ενώ θα δοθούν πιο πολλές ευκαιρίες στα νέα παιδιά.

Δεν ήσαν πολλοί που πίστευαν πως η ομάδα θα μάζευε 13 πόντους στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Ούτε τρανταχτές μεταγραφές είχαν γίνει, πέραν της επιστροφής των Νίκα και Καμπάση, ενώ είναι απαραίτητο να υπογραμμίσουμε ότι απολύτως κανείς ποδοσφαιριστής δεν αμοίβεται.

Μία ακόμη εξωαγωνιστική μεν, αλλά σημαντική όπως φαίνεται προσθήκη είναι η ενεργός ανάμειξη σε θέση αντιπροέδρου και εφόρου ποδοσφαιρικού τμήματος του Γιώργου Καβάλλη, ο οποίος είναι αποδεκτός και κυρίως φίλος με όλους τους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν πως δεν είναι περαστικός και έχει κοινή φιλοσοφία για την ομάδα και το μέλλον της με τα έμπειρα παιδιά που στελεχώνουν το ανδρδικό τμήμα.

Μάλιστα απέδειξε την προσήλωση του σε αυτό το πνεύμα καθώς υποστήριξε την πλήρη και εντυπωσιακή ανακαίνιση των αποδυτηρίων και άλλων χώρων του γηπέδου βάζοντας πενταψήφιο αριθμό χρημάτων από την τσέπη του και με την αφιλοκερδή συνεισφορά πολλών ακόμη ανθρώπων έχουμε το πράγματι όμορφο αποτέλεσμα στις εγκαταστάσεις.

Άλλοι θα έκαναν διαφορετικές ενέργειες με τα χρήματα τους για να εντυπωσιάσουν η γιατί δεν θα καταλάβαιναν το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούνται τέτοιου είδους κίνητρα στον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.

Επένδυση λοιπόν στο μεράκι και στην αγάπη τόσο για το σύλλογο ,όσο και μεταξύ όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα.Εκεί είναι το κλειδί της όλης υπόθεσης.

Οι εξαιρετικοί χαρακτήρες των ποδοσφαιριστών,ειδικά των μεγαλύτερων που δίνουν πρώτοι το παράδειγμα με την συνέπεια, τον ζήλο και βέβαια τον ΣΕΒΑΣΜΟ, βάζοντας την ομάδα πάνω από πρόσωπα.

Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά όταν επιτευχθεί εξασφαλίζονται οι βασικές αρχές της λειτουργίας μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται καλύτερα με την κοινή λογική. Μέσα δε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου βασικά ζητούμενα όπως πάθος , αγωνιστική πειθαρχία και πολλά άλλα είναι εξασφαλισμένα.

Επειδή οι δυνάμεις που έχουν οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα είναι γηγενείς,παράλληλα εξασφαλίζουν και το μέλλον του συλλόγου που εκτός των άλλων έχει και ποδοσφαιρικούς θησαυρούς στις υποδομές του. Και σίγουρα όταν το υγιώς διαμορφωμένο κλίμα στην πρώτη ομάδα παγιωθεί θα υποδέχεται σωστά τα νέα παιδιά και θα τα βοηθά στην εξέλιξη τους. Δεν θα πρέπει να μην αναφερθούμε και στη δουλειά του τεχνικού και προπονητικού επιτελείου των τμημάτων που και αυτό εμπνέεται και επηρεάζεται θετικά από την γενική κατάσταση.

Υπάρχουν όνειρα , υπάρχουν στόχοι για το μέλλον για να φύγει σε βάθος χρόνου η ομάδα από αγκυλώσεις και παρωχημένες «πανηγυρτζίδικες» συνήθειες του παρελθόντος και όταν καταφέρει να δυναμώσει τους δεσμούς της με την τοπική κοινωνία που θα κρίνει σίγουρα θετικά τα ξεκάθαρα μηνύματα που εκπέμπει το σωματείο, θα εμπιστευθεί, θα συνδράμει και θα συμπληρώσει τη συνταγή.,

Ο δρόμος έχει ανοίξει και πραγματικά μελλοντικά θα δούμε αν αυτός ο διαφορετικός τρόπος αντίληψης θα απογειώσει την ομάδα και θα φέρει επιτέλους τον ΑΟ Πάρου στο δρόμο για την απόλυτη καταξίωση στο ποδόσφαιρο των Κυκλάδων,ανάλογη της δυναμικής του νησιού και των δυνατοτήτων του.

Η συνταγή πάντως υπάρχει και στα υλικά δεν περιλαμβάνονται ούτε μισθοφόροι, ούτε ψευτοπονηριές, ούτε και πυροτεχνήματα. Και θυμηθείτε η αγάπη και η απόλαυση του παιχνιδιού είναι το μεγαλύτερο κίνητρο στον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή!!! 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares