Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 21:57

Το καλωσόρισμα του πρόεδρου Αντώνη Ρούσσου στην εκδήλωση του Φοίνικα

Διαβάστε τα όσα είπε ο πρόεδρος της ομάδας μας κ. Αντώνης Ρούσσος στο καλωσόρισμα του σε όσους βρέθηκαν χθες στην αίθουσα του επιμελητηρίου Κυκλάδων για την κοπή της πίτας της ομάδας. 

«Σας ευχαριστούμε που βρίσκεται εδώ σήμερα για την παρουσίαση της ομάδας μας. Ο Φοίνικας Σύρου μετράει πλέον 35 χρόνια από την ίδρυση του, ενώ τα τελευταία 12 χρόνια η ομάδα των ανδρών αγωνίζεται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, σημειώνοντας αξιόλογη πορεία και πολύ σημαντικές διακρίσεις. Βρίσκεται στις 3 κορυφαίες ομάδες της χώρας μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην σημαντική προβολή του αθλητισμού και των αξιών που πρεσβεύει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Οι επιτυχίες αυτές είναι ένας πραγματικός άθλος για την ομάδα μας, η οποία αγωνίζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως είναι τα προβλήματα της νησιωτικότητας και παρόλα αυτά όχι μόνο καταφέρνει να συναγωνίζεται τις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας, αλλά και να είναι η τρίτη εμπορικότερη ομάδα της κατηγορίας μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, καθώς οι αγώνες της τραβούν πάντα τα βλέμματα των ΜΜΕ και πολλοί από αυτούς προβάλλονται συχνά από την τηλεόραση.

Όλοι όσοι βρισκόμαστε στο πλευρό αυτής της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, νοιώθουμε υπερήφανοι και οφείλουμε να πούμε πως η ομάδα του μικρού νησιού μας, συμβάλει στην μεγαλύτερη προβολή και προώθηση του τόπου μας. Επίσης το νησί απολαμβάνει και κάποια οικονομικά οφέλη, αφού μέρος των εξόδων και των αθλητών μας επιστρέφει και στην τοπική αγορά. Σκεφτείτε επίσης, πως κάθε 15 ημέρες ένας μεγάλος αριθμός αθλητών και παραγόντων, με αφορμή τους αγώνες επισκέπτεται το νησί μας και έτσι και αυτοί συμβάλουν στην οικονομική ώθηση της Συριανής αγοράς.

Ο δρόμος για τις επιτυχίες της ομάδος όμως δεν είναι πάντα στρωμένος με «ροδοπέταλα». Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η ομάδα βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη θέση. Τα οικονομικά προβλήματα, η αδυναμία συγκρότησης ΤΑΑ και οι συνεχιζόμενες αναβολές σε κάθε συνεδρίαση αδειοδότησης της ΕΣΑΠ, την έφεραν πολύ κοντά στην Α2 κατηγορία, με κίνδυνο ακόμα και την οριστική διάλυση. Τότε ξεκίνησε μια σειρά διαβουλεύσεων στην οποία συμμετείχαν και  η Περιφέρεια, ο Δήμος και το επιμελητήριο για να βρεθούν οι τρόποι διάσωσης της ομάδας.

Δεν σας κρύβω πως στην αρχή ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί για να αναλάβουμε την διοίκηση του ΤΑΑ. Το κάναμε με την παρότρυνση και των 3 φορέων ότι θα σταθούν αρωγοί και υποστηρικτές της προσπάθειας μας αυτής, αφού είναι δεδομένη η αγάπη τους για την ομάδα του Φοίνικα και θέλουν τόσο πολύ να την δουν να προχωρά μπροστά και να εξελίσσεται. Καθοριστικός όμως παράγοντας ήταν η συνεργασία μας με την ONEX Νεώριον Σύρου.

Η ONEX από την πρώτη στιγμή συμμερίστηκε την αγωνία μας και δέχτηκε να βοηθήσει στην σωτηρία της ομάδας, με την προϋπόθεση ότι όλοι εμείς οι Συριανοί θα μείνουμε ενωμένοι για το καλό της. Γι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Πάνο Ξενοκώστα, γιατί μέχρι σήμερα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις του και έχει συμβάλει στο να εξοφληθεί ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων των προηγούμενων ετών.

Η νέα σεζόν δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χωρίς την γενναιόδωρη υποστήριξη της ONEX. Προχωρήσαμε σε οργανωτικές αλλαγές, αποκτήσαμε καινούρια στελέχη και κάναμε καλές συνεργασίες. Στο σημείο αυτό, θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα και στην συνδρομή και υποστήριξη των μεγάλων χορηγών μας. Όταν πριν από 4 χρόνια ξεκινήσαμε την συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία City Insurance,δεν φανταζόμασταν πως θα χτίσουμε μια τόσο δυνατή σχέση υποστήριξης και εμπιστοσύνης. Η City Insurance είναι από τους πιο σημαντικούς χορηγούς μας και στέκεται πάντα δίπλα μας.

Το ίδιο ισχύει και για την εταιρία BLUE STAR που φροντίζει σε κάθε ταξίδι της ομάδας μας να μας μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια. Σε καμία περίπτωση δεν παραβλέπουμε και την υποστήριξη και των υπόλοιπων χορηγών μας μεγαλύτερων και μικρότερων. Σας ευχαριστούμε όλους έναν προς έναν, γιατί είναι όλοι καθοριστικοί σε αυτή την ομάδα πρότυπο. Λάθος να πιστεύουν  κάποιοι πως ο Φοίνικας δεν έχει πλέον την ανάγκη υποστήριξης της Συριανής κοινωνίας λόγος της Onex. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι επιβεβλημένη η συνεργασία με όλη την επιχειρηματική κοινότητα της Σύρου, με στόχο η ομάδα να μπει στη νέα δεκαετία με νέο όραμα και νέες προοπτικές.

Σαν νέα διοίκηση θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο των παλαιότερων και να συνεχίσει η ομάδα μας να βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες του Ελληνικού βόλεϊ. Στόχος μας φέτος είναι η διάκριση της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και γιατί όχι να διακριθούμε σε επόμενες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το όραμα μας, είναι ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ να μπορέσει να αποτελέσει ένα όραμα για τους νέους, όχι μόνο της Σύρου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και του Ελληνικού βόλεϊ. Πιστεύουμε στην δυναμική της νέας μας ομάδος, υπολογίζουμε στην αγάπη και την στήριξη σας και θέλουμε να παραμείνουμε στις υψηλές θέσεις τιμώντας τους χορηγούς μας αλλά και την παρουσία των φιλάθλων μας. Κλείνοντας, ευχαριστώ όσους στέκονται δίπλα στην ομάδα και βοηθούν με τον τρόπο τους, ιδιαίτερα όσοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους και συμβάλουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη αυτής της ομάδος. Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία και συστηματική δουλειά για την επίτευξη των στόχων μας»

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares