Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 22:59

Πρωτάθλημα Β' κατηγορίας. Γιατί στα χαρτιά;

Στις πρώτες ημέρες της καραντίνας, τότε που όλα γύρω από το ποδόσφαιρο ήσαν θολά και βαδίζαμε σε αχαρτογράφητες καταστάσεις ο πρόεδρος κ. Φρέρης είχε δηλώσει τις σκέψεις του για το μέλλον, τονίζοντας ορθά πως δεν πρέπει να βιαστούμε, πως πάνω από όλα προέχει η υγεία όλων και πως τα ματς που απομένουν μπορούμε να τα διοργανώσουμε αργότερα, μάλιστα τα παιχνίδια αυτά μπορεί να υποκαταστήσουν τα φιλικά προετοιμασίας, δίνοντας μία σωστή προοπτική των πραγμάτων.

Μάλιστα ο πρόσφατος νόμος του υπουργού αθλητισμού, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που θα υπάρξουν κατοχυρώνει και νομικά την παράβλεψη των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων δίνοντας την δυνατότητα να βρεθεί η πιο κατάλληλη λύση.

πρόσφατα διαβάσαμε τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης όπου αναφέρεται ότι, μαζί με την κλήρωση για το κύπελλο θα κατακυρωθεί και η πρωταθλήτρια ομάδα της Β' κατηγορίας, δηλαδή η Ελλάς Σύρου.

Και βέβαια για το κύπελλο είναι κατανοητό αφού υπάρχουν ημερομηνίες που πρέπει να δηλωθεί ο κυπελλούχος Κυκλάδων και δεν μπορούμε να περιμένουμε.

Για τον πρωταθλητή Β' κατηγορίας όμως αδυνατώ να αντιληφθώ τη σπουδή να ανακηρυχθεί στα χαρτιά.

Ναι μεν η Ελλάς Σύρου έχει ρόστερ Α' κατηγορίας και είναι το φαβορί, αλλά ποιος μπορεί να στερήσει από τις άλλες ομάδες το δικαίωμα να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο μέσα στα γήπεδα αφού υπάρχει ο τρόπος.Φιλοδοξίες έχουν όλοι και επίσης μιλάμε για ποδόσφαιρο οπότε γιατί ο Αστέρας Μαρμάρων, ο ΠΑΣ Νάξου, το Φιλώτι, ο Παμμηλιακός και η Κύθνος να μην δικαιούνται να ονειρεύονται μία κούπα,όταν μάλιστα για κάποιες από αυτές τις ομάδες θα είναι η πρώτη της ιστορίας τους.

Το ότι η Ελλάς μάζεψε περισσότερους πόντους στον όμιλο της, όπου παρεπιπτόντως οι 3 από τις 4 αντιπάλους της έπαιζαν στην ουσία με τα εφηβικά τους τμήματα, δεν στοιχειοτεθεί κατά την γνώμη μου κανένα τεκμήριο ανωτερότητας και δικαιοσύνης. Είμαι δε απολύτως σίγουρος πως και οι ίδιοι προτιμούν το πρώτο τρόπαιο της νέας εποχής του συλλόγου να καταγραφεί σαν προϊόν της ανωτερότητας τους μέσα στο γήπεδο απέναντι σε αντιπάλους που μην αποκλείεται καθόλου να θεωρούν και εκείνοι πως έχουν ρόστερ για παραπάνω κατηγορία και πως μόνο ο καθρέπτης του αγωνιστικού χώρου θα αποφασίσει ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Παρακινώ τους αρμόδιους να ευνοήσουν τη φυσιολογική και καθαρά ποδοσφαιρική εξέλιξη του πρωταθλήματος προχωρώντας στον προγραμματισμό της δεύτερης φάσης η να μας δώσουν κάποια λογικά επιχειρήματα περί του αντιθέτου που πιθανό να μας διαφεύγουν.  

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares