Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 18:04

Απάντηση της Γ.Γ. αθλητισμού για τη μοριοδότηση των αθλητών

Απάντηση στην έντονη διαμαρτυρία της ΕΠΣ Μακεδονίας έδωσε με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Γ.Γ. Αθλητισμού.

Μετά την δημοσίευση του άρθρου μας για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την μοριοδότηση σε διακριθέντες αθλητές για την εισαγωγή τους σε ανώτερες και ανώτατες σχολές, υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού, όπου μαζί με την ακόλουθη ανακοίνωση, μας έγινε γνωστή και η θέση του υπουργείου που αναφέρει ότι το πρόβλημα υφίσταται από το 2013 και ήταν γνωστό σε όλους.

Φυσικά, όσοι διαμαρτύρονται δεν έχουν την ίδια άποψη, ούτε συμφωνούν με το υπουργείο, αφού ζητούν η απόφαση να μην έχει αναδρομική ισχύ και να αρχίσει να λογίζεται από το 2020.

Η απάντηση έχει ως εξής:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χωρίς Ειδική Αθλητική Αναγνώριση όλων των συμμετεχόντων σωματείων δεν αναγνωρίζεται «διάκριση» στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στην ΕΠΣ Μακεδονίας για τις προϋποθέσεις εγγραφής αθλητών με αγωνιστικές διακρίσεις στον Ειδικό Πίνακα της ΓΓΑ που ισχύουν από το 2013

Η Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ απάντησε στην ΕΠΣ Μακεδονίας, σχετικά με τη χτεσινή της ανακοίνωση για τις προϋποθέσεις εγγραφής αθλητών με αγωνιστικές διακρίσεις στον Ειδικό Πίνακα της ΓΓΑ. Προϋποθέσεις που ισχύουν από το 2013.

Σημειώνεται ότι η ΕΠΣ Μακεδονίας συμμετείχε στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Μικτών διαθέτοντας Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, όπως και οι ΕΠΣ Αχαΐας και Ηρακλείου, αλλά την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση δεν διέθεταν οι συμμετέχουσες ΕΠΣ Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Θεσσαλίας και Μεσσηνίας.

Η απάντηση της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ έχει ως εξής:   

«Σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ.9 του Ν.2725/99 προϋπόθεση για να αναγνωριστεί η διάκριση στους Πανελλήνιους Αγώνες όλων των κατηγοριών είναι
α) η συμμετοχή στην αντίστοιχη διοργάνωση ομάδων από έξι (6) τουλάχιστον σωματεία για τα ομαδικά αθλήματα,
β) η δε διάκριση να αφορά άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες κατά τον παρόντα νόμο ομοσπονδίες.  
Περαιτέρω στα ομαδικά αθλήματα γ) ο αθλητής θα πρέπει να έχει συμμετοχή τουλάχιστον στο 50% των αγώνων της διοργάνωσης και
δ) παράλληλα ο συνολικός αριθμός των συμμετασχόντων αθλητών-τριών της ομάδας του –της να μην υπερβαίνει το 20% του αριθμού, των υπό οικείων κανονισμών του αθλήματος ή του αγωνίσματος του αθλήματος, δικαιουμένων αθλητών-τριών να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Σύμφωνα δε με το άρθρο 8 παρ. 5 «Όπου εφεξής στον παρόντα νόμο αναφέρεται αθλητικό σωματείο νοείται το σωματείο που έχει την κατά το παρόν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση».

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3, παρ. 2, περ. στ) της με αρ. πρωτ. 11596/09-05-2013 (ΦΕΚ Β΄ 1218/20-05-2013) απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Εγγραφή αθλητών με αγωνιστικές διακρίσεις στον Ειδικό Πίνακα διακρίσεων της Γ.Γ.Α. του άρθρου 34 του Ν.2725/99 όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 38, παρ. 1 και 2 του Ν.4115/2013» για την έκδοση της απόφασης εγγραφής στον ειδικό πίνακα  απαιτείται Βεβαίωση της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, στην οποία να περιλαμβάνεται «… ο αριθμός των σωματείων περί διακρίσεων που κατακτήθηκαν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα με αθλητικό σωματείο και η κατά τις κείμενες διατάξεις αθλητική του αναγνώριση (τόσο του σωματείου με το οποίο διακρίθηκε ο αθλητής όσο και των σωματείων που εμφανίζονται στην τελική κατάταξη)».

Από τον συνδυασμό των ανωτέρω διατάξεων προκύπτει ότι προκειμένου να αναγνωριστεί η όποια διάκριση, θεωρείται απαραίτητη εκ του νόμου προϋπόθεση, η οποία δεν μπορεί επ’ ουδενί να παρακαμφθεί, τα σωματεία που συμμετέχουν στην επίμαχη διοργάνωση να διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 8 του Ν.2725/99 και ως εκ τούτου εν προκειμένω δεν χωρεί λανθασμένη ενημέρωση από τους υπαλλήλους της ΓΓΑ, οι οποίοι ορθώς εφαρμόζουν το νόμο».

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares