Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 23:04

Πρωτονοτάριος: Να πάμε το Μπάσκετ εκεί που πρέπει.

Με αφορμή τη συνέντευξη Κεράνη και την τοποθέτηση Περαντηνού, καθώς και τις σχετικές απαντήσεις που ακολούθησαν, βλέποντας το φως της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος του ΑΠΑΣ τα Φανάρια Δημήτρης Πρωτονοτάριος τοποθετείτε μέσω του sportcyclades.gr, "Κρούοντας τον κώδωνα του κίνδυνου", αλλά βάζοντας παράλληλα στο τραπέζι και προτάσεις που θα μπορούσαν να κάνουν το Κυκλαδίτικο Μπάσκετ καλύτερο.

Έχουν δίκιο… αλλά;

Τα όσα αναφέρουν ο κύριος Κεράνης και η κυρία Περαντηνού στα δημοσιεύματα που διάβασα είναι όντως πραγματικότητα... άθλιες συνθήκες, άθλια πρωταθλήματα, δύσκολες μετακινήσεις, δύσκολα οικονομικά, ανοιχτά γήπεδα, ίσως δικαιολογημένα δήλωσε απογοητευμένος ο κύριος Κεράνης, καμία πρόταση από την πλευρά της κυρίας Περαντηνού, δεν γίνεται όμως έτσι...

Ευθύνες

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, ας προτείνουμε κάτι, δεν μπορεί να προτείνει μόνο η ΕΣΚΚ. Πρέπει κυρίως να προτείνουμε εμείς που εκπροσωπούμε τα σωματεία και στη συνέχεια ας υποστούμε τις συνέπειες των προτάσεων μας. Το να κατηγορούμε τους άλλους και να κάνουμε κριτική είναι ο εύκολος δρόμος, αλλά παράλληλα και ο λάθος.

Η κριτική πρέπει να αποδίδει και να μην γίνεται κακοπροαίρετα. Κανένας δεν διεκδικεί θέσεις και αξιώματα. Όλοι ασχολούμαστε ερασιτεχνικά για κάτι καλύτερο στο μπάσκετ.

Όλοι κάνουμε λάθη. Τα λάθη είναι όμως υγεία... σημαίνει ότι ασχολείσαι με κάτι. Αυτός που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.

Δεν επιτρέπεται ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΚ κύριος Λώρης Σαλάχας να τρέχει ο άνθρωπος όλο το χρόνο και να ψάχνει το πως θα μετακινούμαστε και στο τέλος να είμαστε όλοι παραπονούμενοι.

Προσωπικά έχω μιλήσει αρκετές φορές με άτομα από το ΔΣ της ΕΣΚΚ. Οι άνθρωποι έχουν μια αγωνία, καθώς υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες. Αλλά δεν είναι δυνατών να μην κάνουμε τα απλά… π.χ. στο finalfour Εφήβων που έγινε φέτος στη Νάξο δεν υπήρχαν μετάλλια να δώσουμε σε όλους τους αθλητές, δεν υπήρχαν καν νερά. Και αυτό το λέω εγώ που τότε ήμουνα εκπρόσωπος της ΕΣΚΚ στη Νάξο. Είναι πραγματικά κρίμα για τα παιδιά και τους ανθρώπους που αγωνίζονται όλο το χρόνο γι αυτά.

Προτάσεις

Εμείς ως ΑΠΑΣ τα Φανάρια έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις στο παρελθόν και θα συνεχίζουμε να προτείνουμε, γιατί καλύτερα πρωταθλήματα, σημαίνει καλό μπάσκετ, πράγμα που φυσικά θα αρέσει σε όλους μας.

Δεν γίνεται να πηγαίνουν οι ομάδες μας για μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική κατηγορία και να έχουν παίξει μόλις εφτά παιχνίδια όλη τη χρονιά. Για παράδειγμα Φέτος ο Πανναξιακός είχε παίξει 6-7 παιχνίδια (μαζί με το finalfour) και ο Ιπποκράτης 25, όπως είναι ευνόητο δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

  • Προτείνουμε πρωτάθλημα ενός ομίλου σε όλο το Νομό για το Ανδρικό πρωτάθλημα και να υπάρχει ελαστικότητα μόνο στις ημερομηνίες των αγώνων για τις μικρές ηλικίες .
  • Προτείνουμε την διεξαγωγή κυπέλλου, ώστε να υπάρχει ένα δεύτερο τρόπαιο και με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε πιο ελκυστικό και με περισσότερους αγώνες το Μπάσκετ του Νομού μας.
  • Πρέπει να δοθούν κίνητρα και χώρος για να δημιουργηθούν νέες ομάδες. Πως θα γίνει αυτό; Είναι απλό οι ομάδες που έχουν εγγεγραμμένους πολλούς αθλητές να εφαρμόσουν το νόμο, να δηλώνουν 25 και να ελευθερώνουν τους υπόλοιπους. Δεν γίνεται να ασχολούνται και να είναι ενεργοί 15-20 αθλητές σε ένα σωματείο που έχει 200 δελτία. Αυτό σημαίνει ότι έχει 180 αθλητές εγκλωβισμένους.

Μπορούμε

Αν κρίνω από την παρουσία του κόσμου στα δύο finalfour που παρακολούθησα (Εφήβων και Ανδρών) διαπιστώνω ότι ο κόσμος διψάει για Μπάσκετ. Είδαμε πολύ κόσμο να παρακολουθεί τα παιχνίδια και πραγματικά να το χαίρεται.

Πιστεύω ότι, το μπάσκετ είναι το μόνο άθλημα στις Κυκλάδες, το οποίο θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον δύο ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες. Αυτό μπορεί να γίνει με ντόπιους παίκτες και λίγες προσθήκες.

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και μεγάλη βοήθεια από όλους και μην πει κάποιος ότι, τα δρομολόγια των πλοίων κλπ... και για το ποδόσφαιρο τα ίδια ισχύουν... τι θα γίνει άμα δεν έρχονται και τα "blue star" θα σταματήσουνε τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα; Μη ξεχνάμε ότι στο Νομό των Κυκλάδων, ένα πολυνησιακό νόμο, έχουν βρεθεί λύσεις και γίνεται πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπου συμμετέχουν όλοι (Σίφνος, Σέριφος, Μήλος κλπ). Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πρωτάθλημα μπάσκετ, όπου και οι αποστολές, αλλά και οι ομάδες είναι πολύ λιγότερες από αυτές του ποδοσφαίρου;

Ίσως να μη συμφωνώ και εγώ με κάποιους. Επίσης μπορεί κάποιοι να μου έχουν κάνει κάτι που να με έχει πειράξει. Τους το έχω πει και πολύ περισσότερο τους το έχω δείξει… Ως εκεί όμως, δεν συνεχίζεται. Για μένα άλλο πράγμα έχει σημασία: "το μπάσκετ στις Κυκλάδες να πάει εκεί που πρέπει".

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares