13-10-2013
2η αγωνιστική

Player statistic

ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΚΟΛ 11'    

Η λέξη μετριότητα, ίσως είναι επιεικής για την εικόνα που παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι ο Αίαντας Σύρου και η Άνω Μερά, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου.

Σκοπιμότητες

Οι Συριανοί φιλοξένησαν την Άνω Μερά στο γήπεδο της Ερμούπολης, με τις δύο ομάδες να παρασύρονται σε ένα παιχνίδι σκοπιμότητας, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε καλύτερα ο Αίαντας, ο οποίος πήρε τελικά τη νίκη 1-0, χάρις σε γκολ του Ρούσσου στο 12’.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι στην επανάληψη και ενώ η Άνω Μερά έλεγχε πλήρως το παιχνίδι, φρόντισαν να ροκάνισαν έξυπνα τον χρόνο (προφασιζόμενοι τραυματισμούς που δεν υπήρχαν), παγώνοντας παράλληλα τον ρυθμό των φιλοξενούμενων.

Φανερή ήταν η απουσία του κινητήριου μοχλού της ομάδας Κυριάκου Μανουδάκη, ο οποίος αν και πέρασε αλλαγή στο 53’ δεν μπόρεσε να βοηθήσει λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Από τον Αίαντα διασώθηκαν ο Αναγνωστόπουλος, Μουράι και φυσικά ο σκόρερ Ρούσσος.

Φωνάζουν

Πάντως η φάση που σημάδεψε το ματς έγινε στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 40', όταν ο Δεληγιάννης αρνείται πέναλτι σε καθαρή ανατροπή εντός περιοχής του Θεοχάρη από τον Μουράι.

Σαφέστατα η Άνω Μερά δεν είναι αυτή που όλοι περίμεναν, καθώς με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της δεν έχει δικαιώσει αυτούς που την κατέτασσαν στα φαβορί του 1ου ομίλου. Πάντως κάποιοι δεν θα πρέπει να βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα, αφού οι Μυκονιάτες στις δύο τελευταίες σεζόν που συμμετείχαν στο τοπικό (2010-2011, 2011-2012) είχαν ανάλογα κακό ξεκίνημα, αλλά στο τέλος πανηγύρισαν ισάριθμα πρωταθλήματα.

Από την Άνω Μερά ξεχώρισαν οι: Τουρέ, Κεραμιδάς και Ντιαϊέ.

Αρνητικά

Στα αρνητικά ο λίγος κόσμος στο γήπεδο (περίπου 200), με τους συριανούς φιλάθλους ίσως να μη βρίσκουν πλέον το δέλεαρ της πρωτοτυπίας, όσον αφορά την αξιοποίηση των γηγενών ταλέντων, πράγμα που υπήρχε σε βαρύγδουπες προγραμματικές δηλώσεις.

«Απωθητικό» και το ποδόσφαιρο που παίχτηκε, καθώς μετά βίας μπορέσαμε να διακρίνουμε τέσσερις αξιόλογες στιγμές.

Το φιλμ του αγώνα

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού θα χαθεί στο 4’, όταν ο Συριανός παραλίγο να βάλει γκολ, με βολέ που επιχείρησε, όμως ο Αγγελίδης έδιωξε σε κόρνερ.

(1-0) Το μοναδικό γκολ πέτυχε στο 12’ ο Κάρολος Ρούσσος με σούτ από αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο 15’, η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους θα χαθεί όταν ο Toure ξέφυγε από τον Αναγνωστόπουλο και το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Συριανού.

Στο 19’ η κεφαλιά του Λούσα μέσα από την μικρή περιοχή, παραλίγο και θα κατέληγε στα δίχτυα της Άνω Μεράς, όμως ο κεντρικός αμυντικός της φιλοξενούμενης ομάδας την έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή.

Στο 2ο ημίχρονο, το θέαμα εξαφανίστηκε, με την ομάδα της Άνω Μεράς να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Αίαντα απλά να περιμένει να τελειώσει το παιχνίδι.

Στο 59’, ο Λούσας δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Άνω Μεράς, καθώς αν και πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε σέντρα σουτ η οποία κατέληξε άουτ.

Στο 67’, το σουτ του Toure πέρασε έξω από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής.

Στο 68’ θα χαθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν το εντυπωσιακό σουτ του Ntiaie έξω από την μεγάλη περιοχή θα καταλήξει σε κόρνερ ύστερα από την ενστικτώδη επέμβαση του Συριανού.

Στο 86' ο Σαγκινέτος, μετά το λάθος στο κέντρο για την Άνω Μερά, θα μπορούσε να είχε κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του και να κάνει το 2-0, όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα βρήκε τον Αγγελίδη.

Τέλος στο 89' θα χαθεί η τελευταία καλή ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν από σέντρα φάουλ του Κεκελη, η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Συριανού.

Διαιτητική τριάδα ήταν ο κ. Δεληγιάννης, Νομικός και Ρούσσους.

Αίαντας Σύρου ( Ρούσσος ): Συριανός ©, Μεμάι, Τσιριγώτης (73’ Ρούσσος Γ.), Βασσάλος, Αναγνωστόπουλος, Παπαδάκης, Μπαλόπιτας, Μουράι (65’ Σαγκινέτος), Λούσας, Μπόριτζ (53’ Μανουδάκης), Ρούσσος Κ..

ΑΣ Άνω Μερά ( Τζιώβας ): Αγγελίδης, Κουτσούκος, Τοπάκης (39’ Κέκελης), Θεοδωρακάκης ©, Θεοχάρης, Κεραμιδάς, Τόσκα, Ντιαϊέ, Τουρέ, Βλισνάκης (70’ Ασημομύτης ), Πετράι.

Φωτογραφίες από το ματς εδώ

σχόλια

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35