Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 10:10

Ο Ποσειδών Σύρου δεν έχει «χαϊδέψει» αρκετά τα αυτιά του Δήμου

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ποσειδώνας Σύρου, φιλοξενούμε σήμερα τον κ. Αθανάσιο Τσούκο.

Η χτεσινή, συνέντευξη με τον κ. Παναγιώτη Τσούκο.

Θα ήθελα να μου πείτε τους λόγους που ένα τόσο ιστορικό σωματείο βρίσκεται εκτός Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων

Ο ΑΣ Σύρου Ποσειδών βρίσκεται εκτός Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων γιατί κάποιοι Κύριοι φρόντισαν γι’αυτό. Εδώ και 10 χρόνια έχω αναφέρει στα μέσα μαζικής επικοινωνίας επανειλημμένως ότι ο Δήμος Σύρου λειτουργεί Ρατσιστικά. Σπρώχνει τα παιδιά της Σύρου προς συγκεκριμένα αθλήματα ανάλογα με το ποιος βρίσκεται στην ανάλογη θέση ευθύνης. Επίσης όποιος έχει καλές σχέσεις με το Δήμο ή έχει περιληφθεί στο εκλογικό ψηφοδέλτιο μαζί του λαμβάνει τα οφέλη στον ανάλογο αθλητικό χώρο που προπονείται ο σύλλογος που εμπλέκεται. Ο Ποσειδών Σύρου δεν έχει «χαϊδέψει» φαίνεται αρκετά τα αυτιά του Δήμου και επιπλέον επειδή έχει περιληφθεί μέλος του σε αντιπολιτευτικό ψηφοδέλτιο δεν έχει κατάλληλο αθλητικό χώρο για εκγύμναση των αθλητών του και δεν ρισκάρει την υγεία των μικρών παιδιών της Ακαδημίας. Φτάνει πια η κοροϊδία του Δήμου Ερμούπολης – Σύρου.

Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αθλητές σας και τι γίνεται για την λύση τους;

Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά το πιο σημαντικό είναι η πρόκληση τραυματισμών. Έχουν σταματήσει τον αθλητισμό λόγω τραυματισμού σε αυτό το ακατάλληλο στάδιο πάρα πολλοί αθλητές και πρωταθλητές Ελλάδος σε διάφορα αγωνίσματα. Δεν θα αναφέρω ονόματα για ευνόητους λόγους. Και όλα αυτά με την συνδρομή του Δήμου Ερμούπολης – Σύρου.

Τα Πευκάκια έχουν γίνει λόγος για να δοθούν πολλές υποσχέσεις, έχει γίνει κάτι προς την εύρεση κάποιας λύσης;

Εδώ είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία. Έβγαιναν και βγαίνουν στην δημοσιότητα εδώ και 15 χρόνια συγκεκριμένα άτομα και δήλωναν ότι θα φτιαχτεί στάδιο, ότι θα φτιαχτούν τα πευκάκια αλλά το μόνο που αγοράστηκαν είναι 5 όργανα για την κλειστή αίθουσα και έχει πραγματοποιηθεί μια μικρή βελτίωση στην αίθουσα ΜΟΝΟ. Ξέρετε πόσες φορές εγώ προσωπικά ως αθλητής και ως προπονητής έχω σφουγγαρίσει την κλειστή αίθουσα? Ξέρετε πόσες φορές έχω βγάλει τα σκουπίδια έξω από το χώρο? Γνωρίζετε ότι έστρωνα εγώ προσωπικά το χωμάτινο στίβο και απομάκρυνα περιττώματα ζώων? Για όλα αυτά είναι ενήμερος ο Δήμος Ερμούπολης – Σύρου. Αλλά τι κάνει? Σκύβει το κεφάλι σε συγκεκριμένα άτομα που φοβούνται να τοποθετηθεί ελαστικός τάπητας μην τυχόν και χάσουν παιδιά από το άθλημα που υπηρετούν.

Τι σημαίνει για τον κλασικό αθλητισμό της Σύρου και τους αθλητές του, η απουσία από αγώνες και η κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις

Ο κλασικός Αθλητισμός όπως έχω ξαναπεί παλαιότερα είναι η βάση του αθλητισμού. Γιατί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων γίνεται στο Ολυμπιακό Στάδιο κάθε Διοργανώτριας Πόλης? Γιατί ο Στίβος θεωρείται ο Βασιλιάς των Ολυμπιακών αγώνων? Ας τα απαντήσει αυτά ο Δήμος και «οι απολαμβάνοντες τον επιούσιον». Για εκείνους που γνωρίζουν, πιστεύω ότι έχουν απογοητευτεί με τις υποσχέσεις. Η Σύρος στον κλασικό αθλητισμό βρίσκεται αυτή τη στιγμή που δεν παίρνει μέρος στους αγώνες εκεί όπου οι «απολαμβάνοντες» τον θέλουν, στο μηδέν. Όλο το Αιγαίο θα είναι στη Χίο φέτος, εκτός από την γενέτειρα, κατά τα άλλα του Δημητρίου Βικέλα (1ος πρόεδρος της ΔΟΕ), που συνήθως αναφέρουν σε κάθε τους ομιλία.  

Τι απαντάτε σ όσους αναφέρουν εσωτερικά προβλήματα στο σωματείο σας. Θεωρείτε ότι το έργο μπορεί να συγκαταλέγεται σε αυτά που λέμε ''έργα φαντάσματα;

Αυτοί που αναφέρουν αυτά τα προβλήματα μάλλον, ή είναι προσκείμενοι στον Δήμο Ερμούπολης – Σύρου ή επηρεάζονται από ανθρώπους που εμπλέκονται με αυτόν ή δεν γνωρίζουν από αθλητισμό ή είναι ημιμαθείς, και η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

Το έργο «ανάπλαση Δημοτικού σταδίου Πευκακίων» είναι σίγουρο ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ΠΟΤΕ, τουλάχιστον έτσι όπως πρέπει να γίνει. Ακούσαμε το Καλοκαίρι ότι μεθοδεύουν να επιστρωθεί ο στίβος με Κουρασαν (είναι ένα είδος χώματινου στίβου). Αυτό αν πραγματοποιηθεί τότε θα μιλάμε για ολοκληρωτική αμάθεια-ασχετοσύνη και απορώ πως είναι δυνατόν κάποιοι να παίρνουν μια τέτοια απόφαση και θα σας το εξηγήσω. Όπως γνωρίζουμε υπάρχει πρόβλημα προσωπικού στο Αθλητικό κέντρο του Δήμου. Εδώ και 10 και πλέον χρόνια το στάδιο το ανοίγουν οι προπονητές. Το αθλητικό κέντρο καλύπτει μόνο για καθαρισμό του σταδίου 1 υπάλληλο μια φορά την εβδομάδα. Αν γίνει επίστρωση με χώμα είναι βέβαιο ότι θα το μετακινήσουν οι άνεμοι αφού δεν θα υπάρχει υπάλληλος να το ποτίζει για να μένει εκεί που πρέπει. Επιπλέον δεν μπορεί να γίνει σοβαρή προπόνηση σε 200αρι χωμάτινο στίβο για αγωνίσματα πέρα των αλμάτων που υπάρχει επίστρωση με διάδρομο ελαστικού τάπητα. Ακόμη θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις στους αναγνώστες: Είναι δυνατόν εν έτη 2013 να τοποθετείται στην «αρχόντισσα» και πρωτεύουσα των Κυκλάδων χωμάτινος στίβος? Γιατί να μην έχει και η Σύρος ένα όμορφο στάδιο όπως η Νάξος, η Μύκονος και η Άνδρος? Τι κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά? Μήπως κάποιοι φοβούνται το κλασικό αθλητισμό? Η Σύρος αξίζει ένα ΣΤΑΔΙΟ.

Νομίζεται ότι υπάρχει ανεπάρκεια στις θέσεις όσων αποφάσισαν ή αποφασίζουν για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού στη Σύρο;

Πιστεύω πως ΝΑΙ. Δεν νομίζω πως είναι σωστό, άτομα που είναι μέλη σε ομοσπονδίες να είναι πρόεδροι του αθλητικού κέντρου. Δεν αντιμετωπίζουν ισάξια όλα τα αθλήματα αφού ως στόχο έχουν την ανάπτυξη του αθλήματός τους. Με αυτό το δεδομένο πώς να είναι ευαίσθητοί σε αθλήματα που πονάνε? Επίσης πιστεύω ότι στη θέση αυτή πρέπει να τοποθετηθεί κάποιος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής που να γνωρίζει εκ βαθέων τον αθλητισμό. Εγώ δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αναλάβω μια τέτοια θέση και το λέω για ευνόητους λόγους και όχι γιατί είμαι ευθυνόφοβος.  

Και τέλος η προσωπική σας ευχή για το μέλλον.

Εύχομαι Καλή αθλητική Χρονιά σε όλους τους ασκούμενους σε όλα τα αθλήματα.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Αθανάσιος Τσούκος

MSc

Του Βιογραφικό του Αθανάσιος Τσούκος

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών

MSc Προπονησιολόγος

Υποψήφιος Διδάκτωρ ΤΕΦΑΑ Αθηνών

12 Δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Ξένα επιστημονικά Αθλητικά Περιοδικά και Συνέδρια

Καθοδηγητής πτυχιακών εργασιών φοιτητών ειδικότητας «Αθλητικά Άλματα» κλασικού αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Αθηνών

Διδάσκων, ως Υποψήφιος Διδάκτωρ, στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών τα «Αθλητικά Άλματα» κλασικού αθλητισμού στο ΄Β έτος

10 φορές Πανελληνιονίκης στο άλμα σε Ύψος και στο 7θλο κλειστού στίβου. Διεθνής με την Εθνική Νέων και την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων.

Προπονητής Κλασικού Αθλητισμού με 21 Πανελλήνιες και Παγκύπριες νίκες στο Άλμα σε ύψος, στο άλμα τριπλούν, στο άλμα σε μήκος, στο 7θλο Ανδρών κλειστού στίβου, στο 5θλο γυναικών κλειστού στίβου, στο 7θλο γυναικών ανοικτού στίβου και στο 10θλο ανδρών ανοικτού στίβου από το 2004 – σήμερα. Διεθνής σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Μεσογειακούς αγώνες Εφήβων-Νεανίδων και σε διεθνής συναντήσεις Παίδων - Κορασίδων.

16 χρυσά μετάλλια στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στο άλμα σε ύψος και στο άλμα σε μήκος (1992-2011)

Κάτοχος ρεκόρ Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στο άλμα σε Ύψος με 2.12 μ. από 2003 έως σήμερα (ατομικό ρεκόρ 2.14μ. που είναι και ρεκόρ Αιγαίου)

Κάτοχος ρεκόρ Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στο άλμα σε Μήκος με 7.29 μ. από 2009-2011

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares