Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012 00:01

Γιώργος Βλαστός: Ένα «ιερό τέρας» του ποδοσφαίρου στον πάγκο του Πανναξιακού [vid].

 VLASTOS OFI

Ίσως πολλοί από τους νεότερους δεν γνωρίζουν την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και δικαίως θα έλεγα…. εφόσον ηλικιακά δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία ή η τύχη θα έλεγα εγώ, ώστε να παρακολουθήσουν εν δράση «ιερά τέρατα» του αθλήματος.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει ποδόσφαιρο από την εποχή, που οι αγώνες μεταδιδόταν μόνο στο ράδιο, στις μεταδόσεις από Ηράκλειο άκουγαν για έναν ποδοσφαιριστή, που μάγευε με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.

Ο λόγος για τον νυν τεχνικό του Πανναξιακού Γιώργο Βλαστό, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία του με τους Μπλε της Νάξου, κοσμώντας παράλληλα με την παρουσία του το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, δίνοντας του άλλη αίγλη και επίπεδο.

 Ο παίκτης Βλαστός

 Ο Γιώργος Βλαστός, όπως προανέφερα είναι μεγάλη μορφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. syros RAOYZAIOS new14

Παίχτης που συνέδεσε το όνομά του με τον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε για δέκα συνεχόμενα χρόνια (1982-92) και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο άκρως αποτελεσματικός επιθετικός, ο οποίος «φόρτωνε» με γκολ τις αντίπαλες εστίες, οδηγώντας σε μεγάλες επιτυχίες την κρητική ομάδα!

Ο παίκτης Γιώργος Βλαστός γεννήθηκε το 1964 και ξεκίνησε την καριέρα του απο τον Εργοτέλη. Το 1982 επέλεξε να συνεχίσει στο συμπολίτη ΟΦΗ.

Στην επόμενη δεκαετία με τους «μελανόλευκους» κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδος το 1987, ενώ θα μείνει στην ιστορία ως ο παίχτης που σκόραρε το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της ιστορίας του ΟΦΗ (17.9.1986, ΟΦΗ-Χάιντουκ Σπλιτ 1-0, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ).

Χαρακτηριστικό του ήθους του και του αδαμάντινου χαραχτήρα, που διαθέτει αποτελεί το γεγονός ότι, στην καριέρα του αποβλήθηκε μόλις μια φορά.

vlastospΟ Βλαστός είχε τα σπάνια συνδυαζόμενα προσόντα για έναν ποδοσφαιριστή… την ταχύτητα και την άνεση στο σκοράρισμα, ενώ πάντα έθετε εαυτό μπροστάρη στις προσπάθειες του ΟΦΗ για διάκριση και καταξίωση. Ο παίχτης συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να τα καταφέρει η ομάδα, της οποίας ήταν αληθινή «σημαία»!

Ο σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο το 1985, που τον άφησε για ένα χρόνο εκτός γηπέδων, ήταν ένα μικρό «φρένο» στην καριέρα του, αλλά ο Βλαστός επέστρεψε δριμύτερος, συνεχίζοντας να «μαγεύει» την μπάλα.

 

Στα επιτεύγματα του Γιώργου Βλαστού θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι είναι ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του ΟΦΗ.


Όσο τα χρόνια περνούσαν, οι απαιτήσεις της ομάδας καθώς και το ταλέντο του να παίζει οποιαδήποτε θέση τον έφεραν σε ρόλο μεσοεπιθετικού.

Το 1992 μετακομίζει στην Καλαμάτα, κι από εκεί γύρισε στην Κρήτη και την ΕΑ Ρεθύμνου, η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής έκλεισε το 1997 με την φανέλα του Αγίου Νικολάου.

Ο Προπονητής Βλαστός
Στην καριέρα του ως προπονητής, ξεκίνησε ως μέλος του τεχνικού επιτελείου του ΟΦΗ, προπονώντας τις ακαδημίες. Συνέχισε ως τεχνικός του Ηροδότου, της Θύελλας Πατρών, του Παναιγιαλείου, της Επισκοπής, του Πανηλειακού, ενώ πριν συνεργαστεί με τον Πανναξιακό ήταν στον πάγκο της Καλλιθέας.


Ο παίχτης Βλαστός ακτινοβολούσε κάποτε με το ταλέντο του στα ελληνικά γήπεδα και πρόσφερε αμέτρητες στιγμές χαράς και περηφάνιας στους φιλάθλους του ΟΦΗ, περνώντας στο πάνθεον των θρύλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Η ακτινοβολία του όμως συνεχίζετε και από τους πάγκους με τους παίχτες που συνεργάζεται να δηλώνουν τον θαυμασμό τους για την φυσιογνωμία και την απλότητα, που διαθέτει αυτό του ποδοσφαιρικοό «ιερό τέρας» που λέγεται Γιώργος Βλαστός.

 Μια εικόνα χίλιες λέξεις

1986-1987: Ο Γιώργος Βλαστός σκοράρει δύο (2) φορές απέναντι στον Ολυμπιακό (4-1), τερματοφύλακας του οποίου εκείνο το διάστημα ήταν ο προκάτοχος του στον πάγκο του Πανναξιακού Δημήτρης Σκούνας.


 1986: Ο Γιώργος Βλαστός πετυχένει το 1ο γκολ στην Ευρωπαϊκή ιστορία του ΟΦΗ.

VLASTOS SIMA

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares