Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 12:05

Αρνητικά τα δείγματα των επαφών του ασθενή από τη Νάξο

 Αρνητικά ήταν τα δείγματα των επαφών του 49χρονου από τη Νάξο που νόσησε με κορονοϊό.

Ο μηχανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού και φυσικά του Γενικού Νοσοκομείου Νάξου έδρασαν άμεσα και τα αποτελέσματα ήταν θετικά, αφού τα δείγματα που εστάλησαν στο Ινστιτούτο Παστέρ ήταν αρνητικά.

Η σχετική ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο Νάξου, αναφέρει: 

Σας ενημερώνουμε ότι όλα τα δείγματα που αποστέίλαμε στις 7/4/2020, σε συνέχεια οδηγιών του ΕΟΔΥ, είναι αρνητικά. Τα δείγματα αυτά σχετίζονταν με στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid 19 στη Νάξο. Η αποστολή των δειγμάτων ήταν άμεση (εστάλησαν με το Super Puma της αεροκομιδής του ασθενούς) και έγινε κατόπιν συντονισμένης προσπάθειας του ΓΝ-ΚΥ Νάξου με το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου και το Ινστιτούτο Παστέρ, ώστε να έχουμε άμεσα τα αποτελέσματα προς αποφυγήν πανικού στην τοπική κοινωνία αλλά και αποτελεσματικού συντονισμού των επόμενων ενεργειών.

Δεν εφησυγάζουμε,. συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για τη βέλτιστη διαχείριση της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει η κοινωνία μας και το ΕΣΥ μετά την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού. 

Με εκτίμηση

Καλλίτσα Φραγκίσκου

Αν. Διοικήτρια ΓΝ-ΚΥ Νάξου

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares