Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 16:33

Πράσινο φως από το ΣτΕ για το «Mykonos Project»

Το «πράσινο φως» για τη στρατηγική τουριστική επένδυση «The Mykonos Project» της κοινοπραξίας AGC Equity Partners στην περιοχή «Καραπέτης» της Άνω Μεράς Μυκόνου άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδοτώντας θετικά επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ).

Η επένδυση, που προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης και ευεξίας και μαρίνα σκαφών σε έκταση 60.324 στρεμμάτων, αποτελεί ήπια τουριστική ανάπτυξη υψηλών περιβαλλοντικών και πολεοδομικών χαρακτηριστικών και γι’ αυτούς τους λόγους γίνεται δεκτή η προσαρμογή στο πολεοδομικό περιβάλλον της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Μυκόνου.

Από την απόφαση προκύπτει ότι ενθαρρύνονται οι οργανωμένες τουριστικές αναπτύξεις μέσω της διαδικασίας των Στρατηγικών Επενδύσεων – ΕΣΧΑΣΕ.

Μετά την απόφαση, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Εν μέσω της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού, η Κυβέρνηση ενεργεί καθημερινά για να υποστηρίξει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται στη δίνη της κρίσης. Ενώ, παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με το βλέμμα και στην «επόμενη ημέρα», συνεχίζει και εργάζεται δυναμικά με στόχο την προσέλκυση σημαντικών -με έμφαση στις ποιοτικές περιβαλλοντικές – επενδύσεων στη χώρα μας. Προχωρούμε με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα το έργο μας ώστε η Ελλάδα να καταστεί ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός – πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως αποδεικνύει και η απόφαση του ΣτΕ».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας σημείωσε:

«Ως πρόεδρος του κεντρικού γνωμοδοτικού συμβουλίου χαίρομαι διότι σ’ αυτή τη χώρα μπορούμε να προσελκύσουμε σημαντικές αναπτυξιακές επενδύσεις. Μέσω της διαδικασίας των στρατηγικών επενδύσεων, επιτυγχάνουμε άριστη και αποτελεσματική συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, συνεργασία που οδηγεί σε γρήγορες αποφάσεις με πλήρη σεβασμό του περιβάλλοντος και του εθνικού φυσικού πλούτου».

Πηγή:ΑΠΕ

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares