Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 14:59

Χτίζει νέο Ιατρείο στη Σχοινούσα ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Μαρτίνος

 Ο Κωνσταντίνος Μαρτίνος, ο γνωστός εφοπλιστής, λατρεύει την Σχοινούσα.. Μεγάλο μέρος των διακοπών του, σε ετήσια βάση τις περνάει στο νησί των Μικρών Κυκλάδων και συχνά πυκνά βοηθάει είτε απλούς πολίτες, είτε φορείς χωρίς τις περισσότερες φορές να γίνονται γνωστές οι ενέργειές του…

Κάποιες άλλες γίνονται και μάλιστα σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων λόγω των «επεμβάσεων του» σε θέματα πολιτισμού έχει γίνει και επίτιμος πολίτης… Τώρα, όμως αναλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα… Να ανακατασκευάσει πλήρως το ήδη υπάρχων Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο της αγαπημένης του Σχοινούσας…

Πως έγινε αυτό; Την περασμένη Παρασκευή (17/07) βρέθηκε στα γραφεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων Αιγαίου όπου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση έχοντας απέναντί του, τόσο τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Δημήτρη Λιανό όσο και τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ κο Χρήστο Ροϊλο… Αντικείμενο της σύμβασης; η πλήρη ανακαίνιση, επισκευή και ενίσχυση του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου.

Με βάση λοιπόν την σχετική σύμβαση (χρόνος αποπεράτωσης οι δώδεκα μήνες) ο κ. Μαρτίνος αναλαμβάνει το σύνολο του κόστους υλοποίησης του σχεδιασμού, κατασκευής και εξοπλισμού του κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το νέο περιφερειακό ιατρείο στο μικρό νησί των Κυκλάδων. Το έργο θα υλοποιηθεί στο υφιστάμενο οικόπεδο που βρίσκεται σήμερα το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σχοινούσας, εκτάσεως 189,81 τ.μ. (όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο του Μαρτίου 2020)

Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με αποκλειστική δαπάνη και μέριμνα του κ. Μαρτίνου ο οποίος θα επιλέξει τους μελετητές, αρχιτέκτονες, εργολάβους, υπεργολάβους και προμηθευτές, με τους οποίους θα συμβληθεί απευθείας και θα προχωρήσει στην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών, το κόστος των οποίων μαζί με το κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας, περιλαμβάνεται στο συνολικό προϋπολογισμό του έργου.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει

(α) Τον εξοπλισμό του μικροβιολογικού εργαστηρίου με εργαστηριακό πάγκο, σκαμπό, τροχήλατο γενικής χρήσης, κλίβανο και πολυθρόνα αιμοληψίας.

(β) Τον εξοπλισμό της αποθήκης υλικού με ραφιέρες τροχήλατα ακαθάρτων / συλλογής ιματισμού και κουβάδες καθαρίσματος.

(γ) Τον εξοπλισμό της μονάδας ημερήσιας νοσηλείας με 2 κλίνες νοσηλείας, κομοδίνα, παραβάν, καθίσματα αναμονής και τραπεζάκι αναμονής.

(δ) Τον εξοπλισμό του γραφείου υποδοχής, με γραφείο, κάθισμα γραφείου, πάγκο εργασίας και ντουλάπα.

(ε) Τον εξοπλισμό του χώρου αναμονής με καρέκλες αναμονής, τραπεζάκι αναμονής, 2  φορεία και 2  αναπηρικά αμαξίδια.

(στ) Τον εξοπλισμό των εξεταστηρίων με 2 εξεταστικές κλίνες δύο τμημάτων, 2 παραβάν, σκαλοπάτια διπλά, σκαμπό, ντουλάπες φαρμάκων, 2 στατώ ορών, πλάγιο φωτισμό τροχήλατο, πλάγιο φωτισμό με μεγεθυντικό φακό, τροχήλατο νοσηλείας, τροχήλατο γενικής χρήσης, 2 γραφεία με καθίσματα γραφείου, καθίσματα επισκέπτη, συρταριέρες.

Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω έχουν εγκριθεί τόσο από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όσο και από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων, ενώ θα εκτελεστούν σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τέχνης.

Ο προϋπολογισμός υλοποίησης του έργου περιλαμβάνει:

(α) το κόστος εκπόνησης όλων των μελετών και έκδοσης οικοδομικής αδείας.

(β) το κόστος κατασκευής του κτιρίου και των εγκαταστάσεων αυτού, καθώς και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

(γ) το κόστος του Εξοπλισμού.

Το συνολικό κόστος υπολογίζεται περίπου σε καθαρή αξία 326.778,00€, εκ του οποίου 304.778,00€ για την εκπόνηση μελετών και τις κατασκευαστικές εργασίες, ενώ 22.000,00€ αφορούν τον εξοπλισμό του.

Διαβάστε στο τέλος του άρθρου τη πλήρη σύμβαση μέσω της διαύγειας της 2ης ΥΠΕ …

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares