Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 13:30

Το 1ο φαβορί για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική

Η ομάδα των Αγίων Θεοδώρου Αρχαγγέλου, που κατέκτησε τον τίτλο στα Δωδεκάνησα, έχοντας παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Α1, είναι το φαβορί για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Μπάσκετ - Παίκτες με θητεία στην Α1 διαθέτουν οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου, αντίπαλοι των Ιώνων στα μπαράζ Η ομάδα των Αγίων Θεοδώρου Αρχαγγέλου, που κατέκτησε τον τίτλο στα Δωδεκάνησα, έχοντας παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Α1, είναι το φαβορί για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Μπάσκετ - Παίκτες με θητεία στην Α1 διαθέτουν οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου, αντίπαλοι των Ιώνων στα μπαράζ

Στις 25 Ιουνίου ο πρωταθλητής Κυκλάδων ΑΠΑΣ τα Φανάρια ρίχνετε στην μάχη της διεκδίκησης για την άνοδο στη Γ΄Εθνική. Αντίπαλοι του θα είναι οι: Α.Ε. Καρλοβασίου, ΑΠΑΣ Χίου, Αρίων Μυτιλήνης, Άγιοι Θεόδωροι Αρχαγγέλου, με τους τελευταίους να φαντάζουν οι δυσκολότεροι αντίπαλοι για την ομάδα της Νάξου, καθώς στο δυναμικό τους διαθέτουν παίκτες με θητεία στην Α1.

Ιστορία

Το χωριό Αρχάγγελος, 30 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Ρόδου, είναι γνωστό στα αθλητικά δρώμενα για την ποδοσφαιρική του ομάδα, τον Άρη, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία. Μάλιστα την δεκαετία του 90 αλλά και παλαιότερα το γήπεδο του χωριού ήταν από τις πιο «καυτές» έδρες της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας, δεν περνούσαν ούτε ιστορικές ομάδες της Αθήνας και του Πειραιά από εκεί. Άσε το γεγονός ότι το πούλμαν που μετέφερε τις αποστολές στο γήπεδο δεν έφτανε μέχρι το γήπεδο και έπρεπε οι φιλοξενούμενοι να περάσουν ανάμεσα σε δυο κτίρια σχολείων, Δημοτικό και Γυμνάσιο, όπου εκεί εάν στο παιχνίδι του 1ου γύρου σε Αθήνα, είχαν γίνει έκτροπα τότε υπήρχε και εκεί «επιτροπή υποδοχής».

Τα τελευταία δυο χρόνια, την αθλητική φήμη  του Άρη Αρχαγγέλου (με τους δυο τίτλους σε Α΄ Κατηγορία ΕΠΣ Δωδεκανήσου και τα πέντε Κύπελλα Δωδεκανήσου),  έχει «κλέψει» μια ομάδα μπάσκετ. Οι Άγιοι Θεόδωροι Αρχαγγέλου, πέρσι στην 3η θέση στην Α΄ Κατηγορία Δωδεκανήσου φέτος πρωταθλητές και αντίπαλος των Ιώνων στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική Κατηγορία (25-29 Ιουνίου στην Αθήνα).

Χωρίς να έχουν καν κλειστό γυμναστήριο στο χωριό (παίζουν σε αυτό της Κρεμαστής, 40 χιλιόμετρα από το χωριό τους), με πολύ όμως κέφι από τα νέα παιδιά που αποτελούν την διοίκηση, μεράκι, διάθεση για προσφορά, με κυριότερο στοιχείο την φερεγγυότητα που έχουν δείξει μέχρι τώρα στο κόσμο του Δωδεκανησιακού μπάσκετ. Θέτουν μετά την κατάκτηση του φετινού τίτλου, τον πήχη ψηλά, δηλαδή για άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, κάτι που δεν το κρύβουν άλλωστε.

Χαρακτηριστικό των Αγίων Θεοδώρων, το γεγονός ότι τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια έχουν την στήριξη αρκετών φιλάθλων από το χωριό αλλά και την υποστήριξη μέσω τοπικών χορηγών από τον Αρχάγγελο.

Ο Μάκης Δούβαλης, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και στην ιστοσελίδα www.12sports.gr, με εξειδίκευση στο χώρο του μπάσκετ, μιλώντας στο ράδιο Αλήθεια και αναλύοντας τους αντιπάλους των Ιώνων, στα μπαράζ, χαρακτήρισε τους πρωταθλητές Δωδεκανήσου,  το πρώτο φαβορί για την άνοδο.  «Μακράν θεωρώ ότι είναι το 1ο φαβορί οι Άγιοι Θεόδωροι. Με δεδομένη την εμπειρία που έχουν οι παίκτες που διαθέτει η συγκεκριμένη ομάδα και την άξια που έχουν, φιγουράρουν για την 1η θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι: «φυσικά σε τέτοια τουρνουά, που παίζεις σε πέντε ημέρες, τέσσερα κρίσιμα παιχνίδια-τελικούς, παίζει ρόλο σε τι κατάσταση θα είναι η ομάδα. Αυτό μετράει πολύ». Ο Μάκης Δούβαλης υποστήριξε ακόμη, ότι μετά τους Αγίους Θεοδώρους, τα Φανάρια Νάξου και οι Ίωνες είναι ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο, ενώ πιο πίσω βάσει του δυναμικού τους, θα είναι Καρλόβασι και Αρίωνας Μυτιλήνης.

Παίκτες Α1 στο ρόστερ του!

Σε αρκετά έμπειρους παίκτες βασίζονται οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου. Ανάμεσα τους, ο 37χρονός Ροδίτης Χρήστος Γκογκίδης, πρώτο «βιολί» της ομάδας στις θέσεις «1,2», με θητεία στον Κολοσσό από την Γ΄ Εθνική έως και την Α1, επίσης στην κορυφαία εθνική κατηγορία με τον Παπάγου και σε Α2, Β΄ και Γ΄ Εθνική με Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, Π. Φάληρο, Απόλλων Πατρών, Απόλλων Καλαμαριάς, Ξάνθη, Πιερικό/Αρχέλαο και Διαγόρα Ρόδου. Στην ομάδα του Αρχαγγέλου παίζει ο γνωστός μας από την παρουσία του στους Ίωνες, Γιάννης Σκορδάλης (παίκτης με παρουσία στην Α1 με τον Κολοσσό), αλλά και ο 28χρονός Γιάννης Βογιατζής (παίζει 1,2) και θητεία σε αρκετές ομάδες της Β΄ Εθνικής (Ολυμπιακός Βόλου, Σιάτιστα, Δειλινά Ηρακλείου, Διαγόρας). Αυτοί οι τρεις τραβάνε το σκοράρισμα, μαζί και ο  37χρονός Θεσσαλονικιός Στάθης Βλαχοδήμος  που έχει παίξει σε Β΄ Εθνική με Κολοσσό. Στην θέση «5» έχουν τον Γιάννη Κούρο, ένα δυνατό παιδί, που συμπληρώνει την βασική πεντάδα των πρωταθλητών Δωδεκανήσου.

Είχαν και λίγο τύχη μαζί τους...

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου στα Δωδεκάνησα, οι έξι πρώτες ομάδες πέρασαν στην 2η φάση, όπου έπαιξαν όλοι με όλους. Βασικός διεκδικητής του τίτλου ήταν ο Διαγόρας Ρόδου μαζί με τους Άγιους Θεόδωρους Αρχαγγέλου.  

Στην πρεμιέρα της 2ης φάσης, οι Άγιοι Θεόδωροι έχασαν 19 πόντους από τον Διαγόρα στην έδρα τους. Στην 2η αγωνιστική ο Διαγόρας έκανε την γκέλα, αφού ηττήθηκε από την ΑΕ Δικαίου Κω, με τρίποντο στην εκπνοή της συνάντησης!.  Στο 2ο γύρο της 2ης φάσης,  οι Άγιοι Θεόδωροι νίκησαν τον Διαγόρα με 15 πόντους, στην ισοβαθμία αν δεν είχε χάσει από την ΑΕ Δικαίου θα είχε πάρει τον τίτλο η ιστορική ομάδα της Ρόδου!.  Οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου, «κλείδωσαν» την 1η θέση στην τελευταία αγωνιστική όπου κέρδισαν 97-91 τον Ιβίσκο και έτσι με λίγο τύχη, στέφτηκαν για 1η φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές.

Το πρόγραμμα

 

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΤΕΤΑΡΤΗ 25/06):

 

(17:00): ΑΠΑΣ Φανάρια Νάξου - Α.Ε. Καρλοβασίου

 

(19:00): Αρίων Μυτιλήνης - Ίωνες Χίου

 

Ρεπό: Άγιοι Θεόδωροι Ρόδου

 

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΠΕΜΠΤΗ 26/06):

 

(17:00): Ίωνες Χίου - Άγιοι Θεόδωροι

 

(19:00): Α.Ε. Καρλοβασίου - Αρίων Μυτιλήνης

 

Ρεπό: ΑΠΑΣ Φανάρια Νάξου

 

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/06):

 

(17:00): Αρίων Μυτιλήνης - ΑΠΑΣ Φανάρια Νάξου

 

(19:00): Άγιοι Θεόδωροι - Α.Ε. Καρλοβασίου

 

Ρεπό: Ίωνες Χίου

 

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΣΑΒΒΑΤΟ 28/06):

 

(14:00): ΑΠΑΣ Φανάρια Νάξου - Άγιοι Θεόδωροι

 

(16:00): Α.Ε. Καρλοβασίου - ΑΠΑΣ Χίου

 

Ρεπό: Αρίων Μυτιλήνης

 

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΚΥΡΙΑΚΗ 29/06):

 

(10:00): Άγιοι Θεόδωροι- Αρίων Μυτιλήνης

 

(12:00): Ίωνες Χίου- Φανάρια Νάξου

 

Ρεπό:  Α.Ε. Καρλοβασίου

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταυρακάκης (Αλήθεια της Χίου)

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares