Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 15:57

Γύρισαν την πλάτη στο Κύπελλο

Μόλις τέσσερις ομάδες (ΑΟ Άνδρου, ΑΠΑΣ τα Φανάρια, Πανναξιακός και Πανιώνιος) δήλωσαν τελικά συμμετοχή στο νεοσύστατο θεσμό του Κυπέλλου στο μπάσκετ της ΕΣΚ Κυκλάδων – οι Συριανοί για μία ακόμη φορά επέλεξαν να …μείνουν σπίτι τους Μόλις τέσσερις ομάδες (ΑΟ Άνδρου, ΑΠΑΣ τα Φανάρια, Πανναξιακός και Πανιώνιος) δήλωσαν τελικά συμμετοχή στο νεοσύστατο θεσμό του Κυπέλλου στο μπάσκετ της ΕΣΚ Κυκλάδων – οι Συριανοί για μία ακόμη φορά επέλεξαν να …μείνουν σπίτι τους

Ορισμένα πράγματα τελικά δύσκολα θα αλλάξουν στις Κυκλάδες όσον αφορά τον αθλητισμό και οι ευθύνες είναι κυρίως στα σωματεία και στον τρόπο που σκέφτονται. Κακά τα ψέματα, οι ομάδες της Σύρου σε όλα τα ομαδικά αθλήματα έχοντας αρκετές φορές την βοήθεια (έμμεση κυρίως) των τοπικών Επιτροπών και Ενώσεων λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Χαρακτηριστικό δε παράδειγμα είναι το θέμα των μετακινήσεων όπου σπάνια θα υπάρχει αγώνας που θα προϋποθέτει διανυκτέρευση εκτός νησιού είτε μιλάμε για το ποδόσφαιρο, είτε για το βόλεϊ ή το μπάσκετ.

Την ίδια ώρα που οι ομάδες ποδοσφαίρου στις Δυτικές Κυκλάδες χρειάζονται ακόμη και τρεις ημέρες για να φτάσουν στη Σύρο ή σε μπάσκετ και βόλεϊ, οι όποιες μετακινήσεις είναι σχεδόν πάντα αυθημερόν. Δικαιολογίες πολλές. Λες και για τις άλλες ομάδες στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων δεν ισχύουν τα ίδια θέματα όπως απουσίες μαθητών από τα σχολεία, ή εργαζομένων από τις επιχειρήσεις που απασχολούνται κ.α..

Παρουσίες

Αφορμή για το σημείο αυτό αποτελεί η δήλωση των ομάδων μπάσκετ ενόψει του νεοσύστατου θεσμού του Κυπέλλου. Ενός θεσμού που πέρασε από χίλια κύματα, είχαμε μάλιστα και ανταλλαγή επιστολών για το ποιος σκέφτηκε πρώτος τη θεσμοθέτηση του κυπέλλου κι εν τέλει το παρών θα δώσουν (εάν γίνουν οι αγώνες) μόνο τέσσερις ομάδες. Και όλως τυχαίως από τις τέσσερις ομάδες, οι τρεις είναι από το Νότο και η τέταρτη έρχεται από τον πολύ …βορρά. Αντίθετα, οι δύο ομάδες της Σύρου που έχουν μόνιμα εξασφαλισμένη θέση στο φάιναλ φορ πρωταθλήματος επέλεξαν να μην κατέβουν στο νεοσύστατο θεσμό λόγω …οικονομικών και αδυναμίας μετακινήσεων. Οι αστειότητες σε όλο τους το μεγαλείο. Ποιες είναι οι ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΣΚΚ; Από το Νότο, ο Πανιώνιος Σαντορίνης, από τη Νάξο οι ΑΠΑΣ τα Φανάρια και ο Πανναξιακός και από το Βορρά, ο νεοσύστατος ΑΟ Άνδρου.

Σύρος

Κι εντάξει, για τον ΑΟ Πάρου υπάρχει η δικαιολογία της υπέρβασης καθότι δεν έχουν γήπεδο ούτε για προπόνηση και ουσιαστικά είναι μόνιμα στο πλοίο για να δίνουν τους εντός έδρας αγώνες τους στη Νάξο και τους εκτός σε Νάξο (!!!) και Σαντορίνη. Ο ΑΟ Μυκόνου είναι επίσης χωρίς γήπεδο και πρέπει να μετακινείται, ο Περιστεριώνας Τήνου έχει μεν γήπεδο και μάλιστα το πλέον σύγχρονο των Κυκλάδων αλλά κάποιοι …ξέχασαν ότι για να γίνει ένα γήπεδο χρειάζεται άδεια καταλληλότητας και το γήπεδο είναι εκεί με τη ταμπέλα «κλειστό» στην πόρτα εισόδου και περιμένει πότε θα ανοίξει. Οπότε τι μένει; Οι δύο ομάδες της Σύρου, ο ΑΟ Ερμουπόλης και ο Άρης Σύρου. Ομάδες με παράδοση και μόνιμη συμμετοχή σε φάιναλ φορ αλλά και διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Με δεδομένο ότι θα διαθέτουν γήπεδο, έστω κι αυτό που …μπάζει νερά με τη πρώτη βροχή, θα μπορούσαν να απαντήσουν θετικά στη πρόκληση της ΕΣΚΚ για να βελτιωθεί ο ανταγωνισμός και οι παίκτες να έχουν περισσότερα παιχνίδια στα… χέρια τους ενόψει των αγώνων μπαράζ ανόδου στη Γ΄’ Εθνική κατηγορία. Κι όμως είπαν όχι…

Απογοήτευση

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο νέος θεσμός για τον οποίο οι ίδιες οι ομάδες τον περασμένο Φεβρουάριο είπαν «ναι» στην ενεργοποίησή του και πάλι, να ξεκινάει με τους χειρότερους οιωνούς. Ο κ. Κεράνης, πρόεδρος της ΕΣΚΚ αρκέστηκε να δηλώσει ότι «αν και είχαμε τη διαβεβαίωση σε προφορικό επίπεδο ότι τουλάχιστον οι οκτώ ομάδες από τις εννέα θα έδιναν το παρών, τελικά γραπτή απάντηση είχαμε μόνο από τις τέσσερις ομάδες. Τρεις από το Νότο, ΑΠΑΣ Φανάρια, Πανναξιακό από Νάξο, Πανιώνιο από Σαντορίνη και μία από το Βορρά, τον ΑΟ Άνδρου από την Άνδρο. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Λογικά θα πάμε σε ένα φάιναλ φορ και ζητείται έδρα ώστε να μειωθούν οι αποστάσεις. Θα το συζητήσουμε στην προσεχή Γενική Συνέλευση όπου και θα ληφθεί η οριστική απόφαση. Όμως, είναι απογοητευτικό γιατί ήταν μία απόφαση που εγκρίθηκε από όλες τις ομάδες, οι ίδιες το ζήτησαν ώστε να έχουν επιπλέον παιχνίδια και τώρα διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να δώσουν δύο παραπάνω παιχνίδια. Και με το σκεπτικό ότι τα έξοδα του φάιναλ φορ είναι καλυμμένα από την περιφέρεια».

Χρόνος

Οπότε βρισκόμαστε σε αναμονή του χρόνου διεξαγωγής του φάιναλ φορ κάτι που ανατρέπει και τα σχέδια των ομάδων που περίμεναν ότι στα μέσα Ιανουαρίου θα υπάρχει αγωνιστική δράση και τώρα αναζητούν φιλικά στην Αθήνα για να έχουν οι παίκτες παιχνίδια στα… χέρια τους. Το πότε θα γίνει το φάιναλ φορ; Εξαρτάται καθαρά από την ΕΣΚ Κυκλάδων που έχει το … μαχαίρι και το …καρπούζι στη προκειμένη περίπτωση αν και θα πρέπει να βρει τρόπο πίεσης προς τις ομάδες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και όχι να βρίσκουν προφάσεις ενδεχομένως με την δικαιολογία της έλλειψης κινήτρου από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένες ομάδες που επενδύουν χρήμα και ιδρώτα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και κάποιες άλλες απλώς ζουν στον δικό τους …μικρόκοσμο.

Αντίδραση

Να σημειώσουμε επίσης ότι με αφορμή το ποιος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο (!!!) στην θέσπιση του θεσμού κυπέλλου, η διοίκηση της ΕΣΚ Κυκλάδων είχε στείλει επιστολή για να διαμαρτυρηθεί καθότι τα ΜΜΕ της Νάξου είχαν αναφέρει ότι η πρωτοβουλία ανήκε στην διοίκηση του ΑΠΑΣ τα Φανάρια. Τι αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η επιστολή; «Για να μην τρέφουν κάποιοι αυταπάτες, σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε στη Γ.Σ. της ΕΣΚΚ της 1η Φεβρουαρίου 2014, μετά από εισήγηση μελών του ΔΣ και ομόφωνη συμφωνία σωματείων και Δ.Σ. της ΕΣΚΚ και χωρίς καμία άλλη πίεση, με σκοπό να υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια στην κατηγορία Ανδρών και να φέρουμε περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Η μόνη σχέση που είχε ο ΑΠΑΣ με αυτό είναι ένα έγγραφο με προτάσεις που έστειλε ο στις 28/8/2014 με αρ. πρωτ. 119, μεταξύ άλλων πρότεινε και Final 8 για το θεσμό του Κυπέλλου, κάτι το οποίο είχε ήδη αποφασιστεί 7 μήνες πριν και οριστεί και τριμελής επιτροπή (από τον Φεβρουάριο), όχι ως Final 8 αλλά με τη μορφή της προκήρυξης που έχετε ήδη λάβει και η οποία αποφασίστηκε μετά από επαφές της επιτροπής Κυπέλλου και του Δ.Σ. Συνεπώς ο θεσμός δεν αποφασίστηκε εξαιτίας κάποιας "πίεσης", ούτε και της "συγκεκριμένης πρότασης που είχε κάνει ο ΑΠΑΣ", όπως λανθασμένα αναφέρετε αλλά ομόφωνα, με προτάσεις της ορισμένης από το Δ.Σ. επιτροπής Κυπέλλου και με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τη μορφή που θα έχει ο θεσμός, που δεν συμφωνεί με την πρόταση Final 8.

Επίσης, για όσους ασχολούνται πολλά χρόνια με το μπάσκετ, δεν είναι η πρώτη φορά που θεσμοθετείται Κύπελλο». Ελπίζουμε ότι ανάλογη επιστολή θα έχουν στείλει τα μέλη της Επιτροπής Κυπέλλου και της Διοίκηση της ΕΣΚ Κυκλάδων και στις διοικήσεις των ομάδων που τώρα τους γύρισαν τη πλάτη…

Πηγή: Εφημαρίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares