Σάββατο, 09 Μαΐου 2015 10:20

Ώρα τελικού..

Για 3η φορά φέτος Πανναξιακός - Ερμούπολη, αυτή τη φορά για τον τίτλο του πρωταθλητή Ανδρών Για 3η φορά φέτος Πανναξιακός - Ερμούπολη, αυτή τη φορά για τον τίτλο του πρωταθλητή Ανδρών

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Στο παλατάκι της Τήνου πραγματοποιείται το seajets final 4 του μπάσκετ για το 2015 της ΕΣΚ Κυκλάδων και αν μη τι άλλο οι διοργανωτές θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη στιγμή που το «Τήνεια 1895» ήταν κατάμεστο, οι φίλαθλοι δημιούργησαν καταπληκτικοί ατμόσφαιρα και έδειξαν «διψασμένοι» για μπάσκετ.

Και το πιο εντυπωσιακό; Χειροκρότησαν κάθε προσπάθεια. Ακόμη και τα καρφώματα ή τα τρίποντα από τη πλευρά του Πανναξιακού που «κάρφωναν» τις όποιες φιλοδοξίες είχε η ομάδα τους, ο Περιστεριώνας για να κάνει την υπέρβαση στον β ημιτελικό και να φτάσει στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του. Γιατί μόνο ως .θαύμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία τέτοια επιτυχία.

Τι είδαμε χθες και τι περιμένουμε απόψε; Χθες είδαμε την Ερμούπολη χωρίς τον προπονητή τους, τον Ανδρέα Μαύρο (είναι με την εθνική Γυναικών όπου είναι β προπονητής) να διαλύει τη Σαντορίνη. με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ στη δεύτερη και τρίτη περίοδο όπου σημείωσαν δέκα τρίποντα (από τα 14 συνολικά) ανέτρεψαν το 20-13 της πρώτης περιόδου και με σερί 48-16 (!!!) άφησαν πίσω τους την ομάδα της Σαντορίνης που κατέβηκε στη Τήνο χωρίς τους Παπαδόπουλο - Κατικαρίδη. Και παρά το δυναμικό ξεκίνημα στη πρώτη περίοδο, στη συνέχεια μόνο ο Παπασταματίου δεν μπορούσε να σταματήσει τη τριάδα των Κρητικού - Τζώρτζη - Καραμολέγκου που ήταν απλά απολαυστικοί από τη περιφέρεια. Και το τελικό 81-53 αποδεικνύεται ως η ιδανική εικόνα για το παιχνίδι με την Ερμούπολη να επιστρέφει σε τελικό πρωταθλήματος μετά από αρκετά χρόνια.

Στο 2ο ημιτελικό, ο κόσμος της Τήνου ήθελε, οι παίκτες του Αντώνη Βιδάλη προσπάθησαν αλλά η διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με την ομάδα του Πανναξιακού ήταν μεγάλη. Ενδεχομένως, το παιχνίδι να χάθηκε από τη προθέρμανση όταν οι παίκτες του Πανναξιακού επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ καρφωμάτων (!!!) Όπως κι εάν έχει, η ομάδα της Τήνου προσπάθησε να σταθεί ως ίσος προς ίσο απέναντι στην ομάδα του Δαμιανίδη αλλά ένα σερί 18-0 στη πρώτη περίοδο μετέτρεψε το ισχνό 6-3 σε 24-3 και η διαφορά απλά άρχισε να παίρνει την .ανηφόρα. Η πρώτη φετινή εμφάνιση του Τζανιδάκη με τη φανέλα του Πανναξιακού αποτέλεσε το σημείο αναφοράς (9 πόντοι με 3 τρίποντα και αρκετές ασίστ) ενώ εντυπωσιακός ήταν ο .γίγαντας Οτουντζίδης που εκτός από εκτελεστικό ρόλο (1ος σκόρερ με 18 πόντους) είχε και δημιουργικό μοιράζοντας αρκετές ασίστ. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Μάκαρη - Μυλωνά που σημείωσαν από 16 πόντους ενώ ο νεαρός Μαγγιώρος είχε την τιμή να σημειώσει τον 100ο πόντο. Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετές φορές οι φίλοι του Περιστεριώνα αποθέωσαν τις εντυπωσιακές φάσεις των παικτών του Πανναξιακού όπως το κάρφωμα του Παναγιωτίδη σε αιφνιδιασμό ή το άλει χουπ του ίδιου μετά από ασίστ του Πολίτη.

Και τώρα ο τελικός.. Αρχικά θα έχουμε τον μικρό τελικό με τον Περιστεριώνα να θέλει περισσότερο την 3η θέση ενώ στον τελικό θα έχουμε την αναμέτρηση Πανναξιακού - Ερμούπολης. Τρίτη φετινή καθότι στους έφηβους επικράτησαν οι παίκτες της Ερμούπολης σε αγώνα που έγινε στη Νάξο και στους παίδες είχαμε τη ρεβάνς από τον Πανναξιακό κερδίζοντας στην Σύρο. Τώρα; Στη Τήνο ο Πανναξιακός είναι το φαβορί αλλά όλα αυτά είναι πριν από το τζάμπολ. Όταν ξεκινήσει ο αγώνας και για 40 λεπτά η αλήθεια αποκαλύπτεται στο παρκέ. Και όλοι ελπίζουν να δουν έναν πολύ καλό τελικό.

Α' ημιτελικός

ΑΟ Ερμούπολης - ΓΣ Πανιώνιος 81 - 53

Δεκάλεπτα: 13-20, 28-10, 20-06, 20-17

Διαιτητές: Ισιγώνης - Πλυτάς

ΑΟ Ερμούπολης (Ξανθομάλλης): Κρητικός 19 (3), Πολίτης, Τσιώλης 1, Τζώρτζης 17 (3), Χαλκιόπουλος 10 (1), Καραμολέγκος 16 (4), Σαβρακίδης, Κατεβάτης 7, Στέλλας 9 (3), Γκογκολάκης, Πατάπης, Γιασαφάκης 2

ΓΣ Πανιώνιος (Πεταλωτής): Ρούσσος, Μουτατίδης 6, Μπουραντάς 8 (2), Μπαλογιάννης, Μπαλιάκας, Παντζιαρίδης 2, Νομικός, Βελλίκης 4, Σιέχου, Παγιάννης 12 (2), Φασουλής 2, Παπασταματίου 14

Β’ ημιτελικός

 

Πανναξιακός – ΑΟΝ – ΤΑΚ Περιστεριώνας      100 – 37

 

Δεκάλεπτα: 27 -5, 24 – 14, 26-07, 23 – 11

 

Διαιτητές: Ισιγώνης - Κιουλάφας

 

Πανναξιακός ΑΟΝ (Δαμιανίδης): Πολίτης 3 (1), Μαγγιώρος 2, Βασιλειάδης 2, Μάκαρης 16, Παναγιωτίδης 13, Μυλωνάς 16, Σορώκος, Γκιέργκι 7 (1), Τσεκλένης 8 (1), Τζανιδάκης 9 (3), Σκούταρης 6 (1), Οτουντζίδης 18

 

ΤΑΚ Περιστεριώνας (Βιδάλης): Ρουγγέρης 8 (2), Αλβέρτης, Νάζος, Ξενόπουλος Α. 4, Βιδάλης 2, Γιαννίτσης, Σιώτης 7, Κοσμίδης, Διακογιάννης 2, Ξενόπουλος Ι. 11, Τσακίρης, Τσικούρας 3 .

 

Αποτελέσματα

 

Ημιτελικοί:

 

Πανναξιακός – Περιστεριώνας                  100 – 37

 

Ερμούπολη – Πανιώνιος       81 – 53

 

Μικρός τελικός (09/05)

 

Περιστεριώνας – Ερμούπολη (18:30)

 

Μεγάλος τελικός

 

Πανναξιακός – Ερμούπολη (20:30)

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares