Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 13:14

Ξεκίνημα με -1 βαθμό

Η ΕΣΚ Κυκλάδων έκανε τελικά την απειλή της πράξη… Κι αυτό γιατί προχώρησε σε ανακοίνωση της απόφασης για τιμωρία των δύο σωματείων της Νάξου, Πανναξιακού και ΑΠΑΣ τα Φανάρια, που είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

Ποια είναι η ποινή; Αφαίρεση ενός βαθμού από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και βέβαια παραμένει το ερώτημα: γιατί προχώρησε η ΕΣΚ Κυκλάδων σε μία τέτοια απόφαση από τη στιγμή που η όλη διαδικασία του νεοσύστατου θεσμού ήταν ένα μικρό (ή μεγάλο) φιάσκο.

Τι θέλουμε να πούμε; Η ίδια η Ενωση είχε ανακοινώσει ότι διοργανώνεται κύπελλο όπου η παρουσία των ομάδων είναι υποχρεωτική. Όμως, οι περισσότερες ομάδες έκαναν πίσω χωρίς να υπάρχει καμία συνέπεια, ούτε καν πίεση από τη πλευρά της Ενωσης. Στη συνέχεια δήλωσαν συμμετοχή τέσσερις ομάδες, Πανναξιακός, ΑΠΑΣ τα Φανάρια από τη Νάξο, Πανιώνιος από Σαντορίνη και η νεοσύστατη ομάδα της Ανδρου. Το φάιναλ φορ του κυπέλλου ορίστηκε από την Ενωση και παρά την προτροπή των ομάδων μετά το πέρας του πρωταθλήματος; Αποτέλεσμα; Ο Πανιώνιος είχε ήδη κατέβει με … μισή ομάδα στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος και ουσιαστικα΄αδιάφορος. Η ομάδα της Ανδρου είχε χαμηλή δυναμικότητα και οι δύο ομάδες της Νάξου είναι σε κόντρα λόγω του αγώνα Πανναξιακού – Πανιωνίου. Και συν τοις άλλοις με το πέρας των υποχρεώσεων οι περισσότεροι παίκτες (και ο προπονητής του ΑΠΑΣ) αποχώρησαν. Όμως, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Οι παράγοντες του Πανναξιακού και του ΑΠΑΣ τα Φανάρια σε μία προσπάθεια να κατεβάσουν τους τόνους και γνωρίζοντας ότι το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί μετά το πέρας του πρωταθλήματος με κοινή τους δήλωση ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους. Όμως, η Ενωση είχε διαφορετική άποψη. Επέλεξε να τιμωρήσει τις δύο ομάδες στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα (άραγε σε ποιον;) ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Και έτσι έχουμε δύο ομάδες να ξεκινούν από μειονεκτική θέση ενόψει της νέας χρονιάς…

Προετοιμασία

Δεν αποκλείεται πάντως ο Πανναξιακός σε περίπτωση που κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία να κουβαλήσει μαζί του και μία …ήττα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μιλώντας για άνοδο να σημειώσουμε ότι οι παίκτες του Πανναξιακού κάνουν προετοιμασία σε δύο γκρουπ (σε Αθήνα και Νάξο) αλλά από τις 10 Ιουνίου θα είναι όλοι στη Νάξο για διπλές προπονήσεις (πρωί και απόγευμα) και μάλιστα θα τους βοηθήσει και ο Μιχάλης Πολυτάρχου (πρώην παίκτης της ΑΕΚ), ο οποίος εδώ και μερικές ημέρες έχει γυρίσει στη γενέτειρά του. Στο πλευρό του βέβαια θα είναι και ο αδελφός του Βαγγέλης, ο οποίος έπαιξε φέτος στη Σαρωνίδα και έχει διατελέσει και αρχηγός του Πανναξιακού τα προηγούμενα χρόνια. Εδώ να σημειώσουμε πάντως ότι ο νικητής των μπαράζ ανόδου θα αγωνιστεί στο 2ο όμιλο Νότου και η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη… Ο λόγος; Έγινε τη Πέμπτη η κλήρωση για τους τέσσερις ομίλους της Γ ΄Εθνικής και στον 2ο όμιλο όπου έχει τοποθετηθεί ο νικητής των αγώνων μπαράζ έχουμε τους Αγίους Θεοδώρους Αρχαγγέλου (Ρόδος) οι: Α.Σ.Ε. Δούκας, Αγία Παρασκευή, Μαρούσι και Ηλυσιακός που έπεσαν από τη Β’ Εθνική, όπως και οι «νεοφώτιστοι» Πρωτέας Βούλας, Τρίτων και Άρης Νικαίας. Κάτι που σημαίνει; Πολύ δύσκολος όμιλος… Και τους βλέπουμε όλους μαζί: Άγιοι Θεόδωροι, Ηρόδοτος, Κάδμος Θήβας, Κύδων Χανίων, Έσπερος Λαμίας, Νικητής μπαράζ, Πρωτέας Βούλας, Αγία Παρασκευή, Α.Ο. Τρίτων, Μαρούσι, Σπόρτιγκ, Άρης Νίκαιας, Ηλυσιακός, Α.Σ.Ε. Δούκα.

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares